İşletim Sistemleri 32 Bit & 64 Bit Arasındaki Farklar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Sanal alemde çogu kez 32 Bit ve 64 Bit terimlerini duymuşsunuzdur.Bir çogumuz bu konu hakkında fikir sahibi fakat bir çogumuzda bu ufak ama önemli bilgiye sahip degiliz.

Bilgisayarımızı 32 Bit veya 64 Bit Yapan Nedir ?

Bilgisayar mimarinizin 32-bit veya 64-bit olması, işlemcinize göre belirlenir. 64-bit işlemciler 32-bit'e göre daha fazla bilgiyi tutup işleyebildiklerinden, daha güçlüdürler.
32-bit, 2^32 olası adrese sahipken 64-bit, 2^64 adrese sahiptir. 4GB ile 18 milyar GB arasındaki fark, 32-bit ve 64-bit arasındaki farkı açıkça sergiliyor.

32 Bit veya 64 Bit Bilgisayar Arasındaki Fark Nedir ?

64-bit işlemciniz varsa, bu işlemcinin avantajlarından faydalanmak için 64-bit işlemci kullanmalısınız. Windows'un 32-bit sürümü 64-bit işlemciyle çalışır ancak işlemcinin ek gücünü kullanmayacaktır. 64-bit Windows'u 32-bit işlemcili bir PC'ye yükleyemezsiniz.
32-bit Windows en fazla 4GB RAM'i desteklerken 64-bit Windows'ta bu sınırı aşabilirsiniz. 64-bit Windows'ta fark edeceğiniz diğer bir nokta, Program Files klasörünün Program Files ve Program Files (x86) olarak iki klasöre ayrılmış olmasıdır. Windows 32-bit ve 64-bit programların .DLL gibi uygulama dosyalarını bu şekilde ayrı depolar.
Özetle 16GB RAM'iniz varsa ve 32-bit Windows yüklediyseniz, Windows 4GB RAM'den fazlasını kullanmayacaktır.
Bunlara ek olarak 64-bit Windows'ta 64-bit'lik cihaz sürücülerini kullanmanız gerekir. Eski bir yazıcınız veya sadece 32-bit sürücüsü olan bir cihazınız varsa, onu 64-bit sistemde çalıştırmanız mümkün olmayabilir.

32 Bit ve 64 Bit Programlar Arasındaki Fark Nedir?

Bazı yazılımların sadece 32-bit sürümü bulunurken, bazı yazılımlar seçimi size bırakıyor. Bazıları ise doğru sürümü otomatik olarak seçip yüklüyor. 64-bit Windows kullanıyorsanız, mümkün olduğunca 64-bit yazılımları tercih etmenizde fayda var.
64-bit sürüm yazılımlar sizi hızdan uçurmayacak olsa da, 64-bit'in ek güvenlik özelliklerinden faydalanabilir ve 32-bit sürümüne göre daha verimli ve kararlı çalışabilir.
Programları indirirken üreticinin sayfasındaki "sürüm", "version" veya "edition" gibi başlıklara dikkat edin. Burada yazılımın 64-bit sürümü varsa görebilirsiniz. 32-bit yazılım her sistemde çalıştığından, bazı üreticiler bunu varsayılan olarak belirlemişlerdir. 32-bit sistem kullanıyorsanız, elbette sadece 32-bit yazılım kullanabilirsiniz.

Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
7 HİZMET YILI
daha onceden vardı ama yınede yenı gelenlerı bılgılendırmek adına guzel makale olmus alıntımı dostum kendı yazınmı?

Üye
8 HİZMET YILI
faydalı oldu bilgi için teşekkürler

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
daha onceden vardı ama yınede yenı gelenlerı bılgılendırmek adına guzel makale olmus alıntımı dostum kendı yazınmı?
Bu tamamen benim yazımdı fakat benim daha önce üye oldugum forum kapandı ve alıntı yapıldı.Özelden forum adresini yazabilirim

Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
7 HİZMET YILI
tesekkur ederım dostum yok sadece merakımdan yazdım kelımler duzgun secılmıs uyumlu olmus elıne agzına saglık

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Harbiden bilmiyodum aklıma da takılmıyo değildi çok teşekkürler bro <3

❤ Mustafa Kemal ATATÜRK ❤
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
faydalı oldu bilgi için teşekkürler dostum

Bir ömür bu susmalar için fazla kısa değil mi
Uzman Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Foruma yararlı bilgi teşekkürler emeğine sağlık

ne mutlu türküm diyene
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
teşekkürler cok yararlı bilgi olmuş

momoland[jooE]fanı
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
paylaşım güzel eline sağlık

AKA Üstün Kısa
Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Faydalı bilgi için teşekkürler ağam. cidden bilmiyordum hiç çğrenmeye bile yeltenmemiştim xd

Efsane Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
güzel anlatım bilgisi olmuş bilmeyenler için yararlı konu iyi begendim

schizophren
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Güzel ve bilgilendirici paylaşımın için teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
İşe yarar bir makale yazısı benim çok hoşuma gitti sana da teşekkürler bunu bizimle paylaştığın için.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bu konuda bilgilendim teşekkürler

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Simülasyon hızı ve oyun hızı artışı

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
64bit işlemciler her zaman güçlü demek değildir. Evet potansiyeli daha fazladır ama doğrudan böyle bir bağlantı kuramazsınız.

The Looper
Uzman Üye
6 HİZMET YILI
Sanal alemde çogu kez 32 Bit ve 64 Bit terimlerini duymuşsunuzdur.Bir çogumuz bu konu hakkında fikir sahibi fakat bir çogumuzda bu ufak ama önemli bilgiye sahip degiliz.

Bilgisayarımızı 32 Bit veya 64 Bit Yapan Nedir ?

Bilgisayar mimarinizin 32-bit veya 64-bit olması, işlemcinize göre belirlenir. 64-bit işlemciler 32-bit'e göre daha fazla bilgiyi tutup işleyebildiklerinden, daha güçlüdürler.
32-bit, 2^32 olası adrese sahipken 64-bit, 2^64 adrese sahiptir. 4GB ile 18 milyar GB arasındaki fark, 32-bit ve 64-bit arasındaki farkı açıkça sergiliyor.

32 Bit veya 64 Bit Bilgisayar Arasındaki Fark Nedir ?

64-bit işlemciniz varsa, bu işlemcinin avantajlarından faydalanmak için 64-bit işlemci kullanmalısınız. Windows'un 32-bit sürümü 64-bit işlemciyle çalışır ancak işlemcinin ek gücünü kullanmayacaktır. 64-bit Windows'u 32-bit işlemcili bir PC'ye yükleyemezsiniz.
32-bit Windows en fazla 4GB RAM'i desteklerken 64-bit Windows'ta bu sınırı aşabilirsiniz. 64-bit Windows'ta fark edeceğiniz diğer bir nokta, Program Files klasörünün Program Files ve Program Files (x86) olarak iki klasöre ayrılmış olmasıdır. Windows 32-bit ve 64-bit programların .DLL gibi uygulama dosyalarını bu şekilde ayrı depolar.
Özetle 16GB RAM'iniz varsa ve 32-bit Windows yüklediyseniz, Windows 4GB RAM'den fazlasını kullanmayacaktır.
In addition, you must use 64-bit device drivers on 64-bit Windows. If you have an older printer or a device that has only a 32-bit driver, it may not be possible to run it on a 64-bit system.

What's the Difference Between 32 Bit and 64 Bit Programs?

While some software has only 32-bit version, some software leave the choice to you. Others automatically select and install the correct version. If you are using 64-bit Windows, it is useful to choose 64-bit software as much as possible.
While 64-bit software will not blow you off, it can take advantage of 64-bit's additional security features and run more efficiently and more stable than the 32-bit version.
When downloading programs, pay attention to titles such as "version", "version" or "edition" on the manufacturer's page. Here you can see if the software has a 64-bit version. Since 32-bit software runs on every system, some manufacturers have set it as default. If you are using a 32-bit system, you can of course use only 32-bit software.
My brain is getting fatter thanks <3

Security Broker
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
I was installed 32 bit windows than i was unable to run 64 bit application.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...