Kali Linux

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
:)
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar internette gördüm kali linux hakkında tam bir bilgim yok bana bu konuda yardımcı olabilir misiniz ?
32 bit için nereden indirebilirim.
Kali Linux 2018.2 şuan indiriyorum . 3.4 gb ( OVA )
Bir de MWVare Player gibi tam bilmediğim bir şey varmış bunun çalışması için gerekli bir şey herhalde onu nereden indireceğimi bilmiyorum . Dediğim gibi hepsinin özetini geçebilir misiniz ?

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
kali öle bilmeden dalanıcak bir sistem değildir windows a bezemez benden demesi ne için kullancan

HayvanSever
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
virtualbox sanal makine programını kullabilirsin.Ben flaşa kurdum tak çıkar olarak kullanıyorum,kali'yi.

Ultra Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Çok çok eskiden kurmuştum 1 2 yıl önce.Pc'm 32 Bit ve 32 bit için kurmuştum fakat şimdi hiç hatırlamıyorum.Araştırmıştım baya bi

Üye
7 HİZMET YILI
Ben internetten 4 tane kitap aldım , yeni başlayanlar için bilgi deposu.
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
, tabiki udemydende izleyerek öğrenebilir sin

Üye
8 HİZMET YILI
Kali.org sitesinden indire bilirsin usb flash bellekle boot ede biliyorsun kali linuxu ben oyle kulaniyorum windows 10/kali linux 2018.3a 64 bit

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
sanal makineye değilde bi flash bellek'e boot etsen daha iyi olur

RAS
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
VirtualBox ile sanal sunucu kurabilirsin.
64bit sistem ve 64bit iso kullanmanı öneririm.
Kali Linux hack faaliyetleri üzerine scriptleri barındıran bir linux işletim sistemidir. Günlük kullanım için önermiyorum. Direk bilgisayara kurmayı da önermiyorum. Hack faaliyeti gerçekleştirecekseniz sanal sunucuya kurabilirsiniz.
Kurulumu oldukça basittir.

☞ MaMo434376
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI

Kali Linux Hakkında
Evet bu paylaşımımızda sizlere diğer bir Linux distro çeşidi olan Kali Linux hakkında tanıtıcı bilgileri sunacağız. Önceki konularımızda da sürekli paylaştığımız üzere, Linux demek bir çekirdek, kök demektir. Linux demek bir işletim sistemi demek değildir. Linux çekirdeği ve bazı bileşenler bir araya gelerek Linux İşletim Sistemini meydana getiriyorlar. Bir çok Linux çeşidi bulunaktadır. Bazıları çokça bilindik olmasına karşın bazılarının adını bile henüz duymamışızdır. Bunu en temel nedeni, Linux işletim sistemlerinin paket yapısı gibi özelliklerinin her isteyen kişi yada grup tarafından ücretsiz ve özgürce değiştirilerek yeni sistemlerin oluşturulmasıdır. Sizde isterseniz sabırla ve emekle kendinize ait bir Linux İşletim Sistemini oluşturabilirsiniz. Tabi bunun kolay olduğunu söyleyemiyoruz Gelelim konumuza, diğer bir Linux çeşidi olan Kali Linux.

Kali linux Hakkında Temel Bilgiler
  • Kali linuxun tabanında Debian bulunmaktadır. Bunun anlamı Kali Linux Debian İşletim Sistemi üzerinde inşaa edilmiştir. Bu yüzden Debian paketlerini aynı yöntem ile Kali Linuxta kurabilirsiniz.
  • Yukarıdaki nedenden dolayı erişebileceğiniz çok fazla paket/program mevcuttur. İllaki istediğiniz programı yada benzerini bulabilirsiniz. Debian Dünya'da en fazla paket deposuna sahip sistemlerden birisidir.
  • Kali linux genelde Hacker İşletim Sistemi olarak lanse edilmektedir. Tabi bu fazla doğru sayılmaz. Sonuçta Kali Linux hacker işletim sistemi olsaydı, o zaman hacker olmayanlar kullanamazdı.
  • Kali Linux, içerisinde sonradan kurulmaya ihtiyaç olmadan birçok pentest aracı ile hazır olarak gelir. Bu yüzden Hacker işletim sistemi olarak adlandırılıyor.
  • İçerisinde bulunan pentest araçları ile, hiç uğraşa girmeden birçok, Web,Mail,File vb.. analizleri ve saldırıları yapabilirsiniz.
  • En bilindik olarak Wifi Şiresini kırmak gibi birçok işlevi yapabilen programlar hazır kurulu olarak gelmektedir.
  • Kali linux Offensive Security şirkeri tarafından desteklenmektedir.
  • Backtrack işletim sisteminin devamı olan işletim sistemidir.
  • Açık kaynak kodludur. Bunu söylememize fazla gerek yok aslında zaten Linuz hakkında yeteri bilgiye sahip olan herkes bunun böyle olduğunu bilir.
  • GNU Lisansı ile dağıtılmaktadır.
  • İçerdiği penetrasyon araçlarından ötürü driver konusunda özellikle kablolu/kablosuz sürücü yönünden hemen hemen bütün modelleri desteklemektedir.
  • Linux hakkında bilgisi olmayanlar için pek uygun değildir. Sİtemizden
    derslerini geçtikten sonra sizde ustaca kali linux kullanabilirsiniz. İşlemlerin çoğu basittir ama yinede bir kaç satır kod bilmeniz gerekmektedir.
Kısaca Kali Linux hakkında yukarıdaki bilgileri sıralayabiliriz. Kali linux çoğu insan tarafından kablosuz ağ şifresini kırmak için kullanılmaktadır. Adını belkide bütün Dünya'ya bu şekilde duyurmuştur. Kali linux'ta olan pentest araçlarını diğer Linux çeşitleri için de bulabilirsiniz. Tek fark Kali linux'ta bu araçlar hazır gelmektedir sonradan kurulumla uğraşmazsınız. Son Tavsiyeler
Siz siz olun sakın Linux'e ilk başladığınızda sakın bir linux çeşidi ile yetinmeyin. Özünde bütün linux çeşitleri aynıdır, Tek fark kullandıkları paket yapıları ve arkalarındaki destektir. Mesela siz Slackware kullanmak istiyorsanız o zaman gerçekten kodlama bilmek ve sabırlı olmayı öğrenmelisiniz. Çünkü Slackware Linux ve benzeri sistemler sistem üzerindeki hakimiyeti son dereceye kadar size vermektedir. Slackware gibi sistemler hemen hemen bütününde yapılan ve yapılacak işlemlerin, kurulumların, ayarların sizin tarafınızdan el ile oluşturulmasını sunmaktadır. Bunun anlamı hakimiyetin sizde olduğunu ve sizden habersiz sisteminizde kuş dahi uçmayacağını bildirmektir. Öte yandan Kali linux, Ubuntu gibi işletim sistemleri ise daha kolay, tıkla kur mantığı ile çalışmaktadır. E haliyle siz arka planda ne olduğunu, hangi programın hangi bağımlılıklarının olduğunu, nasıl derlendiğini vb. bilgileri fazla görmezsiniz. Bu işletim sistemleri Linux ile yeni tanışmış insanlara önerilmektedir. Fakat sorunda burada başlıyor, siz Linux öğrenmek ve bilgisayar üzerinde hakimiyetin sizde olmasını istiyorsunuz. Fakat Ubuntu gibi sistemleri kurdğunuz zaman bir süre sonra size Windows işletim sistemi gibi gelmeye başlayacaktır. Bundan dolayı Linux kullanmayı bırakan çokça insan bulunmaktadır. Tabi zafer her zaman sabredenlerin olacaktır. Siz siz olun Linux öğrenmeye kararlıysanız en az 5 adet linux distro çeşidini bilgisayarınıza yada sanal bilgisayarlara kurarak deneyiniz. Her kurulumda işletim sistemini en az bir hafta deneyiniz. Sonre nemi oluyor ? Sonra siz değil, size hitap eden Linux sizi seçiyor, size kancasını atıyor ve sizinle bütünleşiyor. Bazen bilgisayarı açıp sadece masaüstüne bakmak Terminal'de bir kelime komut dahi yazmak size zevk ve heyecan veriyor. O yüzden deneyebildiğiniz kadar Linux çeşidi deneyiniz, sonrasını Linux'a bırakın. Şimdiden kolay gelsin, sabırlı olmak size kazandıracaktır. Takıldığınız yerlerde yorum yazarak bize sorabilirsiniz bildiğimiz ölçüde İnşallah sizlere yardımcı olacağız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...