Network scanning, ağdaki hostları, açık portları ve servisleri tanımlamak ve detaylı bilgi almak amacıyla icra edilen faaliyettir.
Network scanning, hedef sistem hakkında bilgi toplamanın en iyi bileşenlerinden bir tanesidir. Ağ taraması ile;
Sanallaştırma yazılımı olarak;
Kali Linux’da birçok araç root erişimini istemektedir. Kali Linux için root erişimi default olarak gelmektedir.
Kali Linux, sabit diske kurulabilir. Test ve deneme amaçlı USB Bellek kullanılarak sanal makineye kurulabilir.
Metasploitable2, uygulamalı sızma testi eğitimleri ve güvenlik araştırmalarında kullanılmak için oluşturulan bir test ortamı ve bir Linux sürümüdür. Varsayılan login bilgileri username: msfadmin password: msfadmin
Yazı, wiki kısımları hariç bana aittir.
Network scanning, hedef sistem hakkında bilgi toplamanın en iyi bileşenlerinden bir tanesidir. Ağ taraması ile;
- Açık hostların keşfi, bu hostlara ait IP adresleri ve açık portları,
- Host tarafından kullanılan işletim sistemi,
- Hostlar üzerinde çalışan servisler,
Kod:
Bir sisteme girebilmenin en iyi yolu açık portlardır.
Sanallaştırma yazılımı olarak;
- VMware fusion (Mac OS X)
- VMware player (Windows)
- Oracle Virtualbox (Linux vb.
- Kali Linux
- Metasploitable 2
Kali Linux’da birçok araç root erişimini istemektedir. Kali Linux için root erişimi default olarak gelmektedir.
Kali Linux, sabit diske kurulabilir. Test ve deneme amaçlı USB Bellek kullanılarak sanal makineye kurulabilir.
Metasploitable2, uygulamalı sızma testi eğitimleri ve güvenlik araştırmalarında kullanılmak için oluşturulan bir test ortamı ve bir Linux sürümüdür. Varsayılan login bilgileri username: msfadmin password: msfadmin
Yazı, wiki kısımları hariç bana aittir.
Moderatörün son düzenlenenleri: