Çözüldü karakter haritanın dışına çıkıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
tilemapin box colliderindaki çizgilerde duruyor ama ileri gitikten sonra boşluğa düşüyor duvar eklemek istiyorum sınırlar olsun levelda nasıl yapabilirim

Onaylı Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
boş yorum yapmayın lütfen bug felan değil duvar eklemek istiyorum karekter çarptığında daha ileri gidemesin

NighT King Hacker
Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
once i faced same problem. my character goes off from map , I deleted it, I reloaded it has improved

Çözüm
NekroSanta
Süper Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
sorunu ben şey sandım dostum duvar eklemişsin fakat içinden geçiyor sandım
şöyle söyliyim linki bulursam atarım videodan baka baka yapmıştım ben ve gayette iyi çalışıyordu

Üye
6 HİZMET YILI
İnternetten bulabilirsin sanki dostum bu tip bilgileri hazır assetlerde vardır belki bir göz at istersen faydası olabilir ^^

Tutti mi chiedono perché ho imparato questa lingua
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
sıkıntı ney collider ekleyip çarptığında durmadımı yoksa başka şeyler mi var daha detaylı anlat ben sana şöyle bir çözüm sunayım
harita sınırına gameobject ekle içine box collider ekle, tag ekle, boyutunu ayarla ve is triggeri true yap karakterinde zaten collider vardır. Sonra kodlara geç:
void ontrigger2d nin içinde tag ile kontrol et mesela tagı engel olsun sen ona göre ayarla sonra trigger çalışırsa çarptığı anda karakterinin pozisyonunu al ve karakterinin pozisyonunu çarptığı andaki pozisyonla değiştir örnek kod :
private void OnTriggerEnter2D(Collider2D collision)
{
if (collision.gameObject.tag == "engel")
{
Vector3 pos = this.gameObject.transform.position;
if (transform.position != pos)
{
transform.position = pos;
}
}
}

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...