Kendimi yeniden hayata nasıl adapte edebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
kanka kendini yalnız düşünme karantinadan sonra ben de böyle olmuşum yatmaktan tembel oluyor insan kalk ve kendini bir şeyler yapmaya zorla

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Okulunu bitir, kendini toparla ve silkelen bir iş hayatına atıl, boş durmakla olmuyor maalesef. Çok bunalımda hissediyorsan kendini Psikolojik yardımda alabilirsin faydası oluyor diyebilirim hayat bu maalesef.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Herkese iyi geceler arkadaşlar. Ben 20 yaşında bir gencim çalışmıyorum kendimi geliştirmiyorum azim ve yaşama sevincim malesef pek fazla yok bir taraftan ise kendime bir şeyler kazandırmak istiyorum, ama bu bir anlık bir düşünceyle oluyor ve sonra tüm hevesim kaçıyor çoğu iş sektöründe çalıştım ama tutunamadım sevemiyorum sıkılıyorum. Kafamın içinde düşünüyorum kendime bir hedef edinmeyi ne tür bir işte sürekli çalışabileceğimi ama kendime çelişiyorum kendimi tanıyamıyorum kafamdaki planlar her şey sürekli değişiyor kendimi nasıl toparlayabilirim, kendimi nasıl yönlendirebilirim, düşünceleriniz benim için önemli tüm eleştirilere ve tavsiyelere açığım.
Yanlış anlama lütfen hayatınla ilgili tavsiyeleri buradan arama bence sadece kendin düşün ve kendine uygun yolu seç

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Kendini ne yaparken mutlu hissetiğini öğren ilk önce sonra adapte olursun direk

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Herkese iyi geceler arkadaşlar. Ben 20 yaşında bir gencim çalışmıyorum kendimi geliştirmiyorum azim ve yaşama sevincim malesef pek fazla yok bir taraftan ise kendime bir şeyler kazandırmak istiyorum, ama bu bir anlık bir düşünceyle oluyor ve sonra tüm hevesim kaçıyor çoğu iş sektöründe çalıştım ama tutunamadım sevemiyorum sıkılıyorum. Kafamın içinde düşünüyorum kendime bir hedef edinmeyi ne tür bir işte sürekli çalışabileceğimi ama kendime çelişiyorum kendimi tanıyamıyorum kafamdaki planlar her şey sürekli değişiyor kendimi nasıl toparlayabilirim, kendimi nasıl yönlendirebilirim, düşünceleriniz benim için önemli tüm eleştirilere ve tavsiyelere açığım.
Üzgünüm, yanlış anlamanı istemiyorum ama sanırım bir psikologla görüşmen faydalı olabilir. Yazdıklarından anladığım kadarıyla sürekli tekrar eden karamsar düşüncelerinin ileride zararlı etkileri olabilir. Hayatında başarılar dilerim.

Üye
3 HİZMET YILI
Kendine ait bir program yapip kendini gelistire bilirsin

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
Olmak istediğin yere çok odaklanırsan, olduğun yerin tadını çıkarmayı unutursun. İlk önce olduğun yerin şartlarına ve durumuna göre kendini analiz etmen ve sonrasında bu düşüncelerini zorla da olsa icraata geçirmen gerek....

Roket
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kendine bir hedef bulmak falan hikaye. Önce kendini diriltmen gerekir kendine bir sebep bulman gerekir. Ben bir sebepten dolayı birçok şeyi bırakmayı başarmış insanım mesela. Örneğin sigara içmeyi bile bi sebebim var diye bıraktım. Kendine meşgul birşey bulduğunda yolunu düzeltiyorsun. Müsaitlik durumun var ise ilk önce Dövüş kulübü bul derim. Orda hem ortam güzel oluyor hem de sana destek olacak birçok arkadaş buluyorsun. Sonra da artık okul veya direk iş hayatı da bulabilirsin.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
İlk önce bir yerden başlamalısın işi boş ver şimdi ne yapmayı seviyorsun abi sen ona odaklan sevdiğin bir şeyi yaparken zaman nasıl akıp gidiyor gerçekten muazzam bir olay yaptığın şeylerle de para kazanabilirsin bu arada bunu da geçti üzerinde ki ölü toprağını at ve tekrardan yaşamı sırtlamaya başla farklı bir şeyler yap neblm senin için önemli bir şey atıyorum yazmayı çok seviyorsundur bir şeyler dene bunun hakkında sonuna kadar git bu hayatta denemediğin yapmadığın şeyleri yapmalısın denemeden kendini yıpratma veya başaramadığında tekrar tekrar dene ve en sonunda başararacağına inanıyorum bu mentalite de devam edersen hayat kaliten artacaktır dostum

Seçkin Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
reis youtubede çok güzel motive videoları var buradan uzun uzun anlatmaktansa youtbeden dinlemeni tavsiye ederim umutsuzluğa veya modum çok düştüğü zaman izleyip kendime geliyorum cidden

Süper Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Herşeyi bir kenara bırak HERŞEYİ yarın kalkıp neler yapacağını planla ve hayata başla bende o yollardan geçtim inan kimse seni kurtaramaz kaderini sen yazarsın sen çizersin sen belirlersin haşa kaderinin tanrısı sensin sen ne istersen o olur başarabilirsin ufak ufak başla önce asgari ücretde olsa bir iş bul ufaktan hayatını düzene sokman gerek yoksa hayat böyle gitmez dostum dikkat et kendine

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
hocam önce bence birinin yanında işe girmelisin belli bir birikimin olana dek ondan sonra diğer basamaklara çıkabilirsin. maslovun piramidi taktiği gibi

tada
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Spora başlamanı öneririm hayatındaki sıkıntıyı alır kendimden şahidim (spor yapmayı seviosan bunu dene) .

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
dostum bence gerçekten destek almalısın destek almak birinden farklı birinin görüşlerini dinlemek sana iyi gelebilir kendini küçük düşürme asla sen de bir şeyler başarbilirsin ki herkesin bir yeteneği vardır önemli olan o yeteneği görmek senin de birilerinin görüşlerini dikkate almalısın kendini geliştir üniversiteye gir kendini geliştir hobi edin spora başla kendini geliştirebilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Geçen yıl bende öyleydim ilk işin çekinecek olsan dahi bir işe gir para her kapıyı açar çünkü, ondan sonra internetten veya okuldan arkadaş bul okumuyorsan bile dışarı çık kafeye git hedeflerin var dimi madem hedeflerin var knka yap çekinme at şu adamı herşeyin başında çekinme,üşengeçlik geliyor aşman lazım bunları, sosyalleş şimdi dicen asosyelim bende asosyalim ama bu bir kızla çıkıp dolaşmadığım anlamına gelmiyor ben kameramanlık yapıyorum proje olmayınca hep evdeyim arkadaşlara yazıyom bazen onlarla geziyom, hayattta atılmaktan kastın instagramdaki geceleri dışarı çıkıp arkadaşlarıyla kulüplerde, onların hepsi hikaye yani gerçekten hikaye onlar 1 ay çalışıp maaşının yarısını 1 gecede yiyorlar 50 tane video çekiyorlar her allahın günü bir tanesini paylaşıyorlar onları yeme öncelikle, bu sorunu sen kafanda büyütüyon bir kafe olur restaurant olur gir birtanesinde çalış zaten kendini eve kitlemen depresyona sokuyor seni buda bu sorunu gözünde büyütüyor öyle birşey yok oysa.

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Kimseye değer vermiyeceksin ve dediklerine kulak asmayacaksın

Ultra Üye
Ödüller
4
3 HİZMET YILI
dostum keyfine odaklan mutlu olmaya çalış ibadetlerinide aksatma tabi Allah sana bir çıkış kapısı açacaktır bol bol dua et her işten öyle hep sıkılırsan zaten mutlu olamazsın.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...