klavyede en fazla bastığım tuşlar tutukluk yapıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
klavye gamepower ogre alalı 2-3 ay oldu sık bastığım tuşlar tutukluk yapıyor. Bütün tuşları çıkartıp switchleri dışından havayla temizlemeye çalıştım ancak etkisi olmadı klavyenin içini de hiç açmadım düzeltmenin bir yolu varmı?

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
ben 2 kere yaşadım bu olayı bir keresinde kola dökmüştüm tuşlar çok ağır iniyodu ve caps lock basılı kalmıştı ama düzeltmedim çünkü zaten yeni klavye alacaktım

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
1-Tuşların hepsini özenle zarar vermeden çıkar ve hamam tası gibi küçük bir kovamtırak bişeyin içine koy
2- Çıplak klavyeyi ilk önce çok hafif ıslak bir bezle dikkatlice sil
3- Görünen kirleri tamamen yok ettikten sonra küçük bir beze biraz kolanya sürüp yapışkan gibi görünen ufak kirleri iyice yok et
4- Çıplak klavyeyi tamamen kuruduğundan emin olana kadar tuşları takma
5- Tuşların bulunduğu ufak kovanın içine bir miktar sıvı sabun veya yüzey temizleyici dök
6- İlk etapta çorba karıştırır gibi iyice karıştır iç kısımlardaki topaklaşan tozlar çıksın
7- Hafif hafif tuşları ovala altını üstünü
8- Bir havluya aktar
9-Dürüm yapar gibi sar ve kurumaya bırak
10- Klavye ve tuşlar kuruduktan sonra tekrar takabilirsin
11- Böyle bir sorun yaşayana kadar uzun süre yeniden kullan ve klavye üstünde yemek yememeye çalış
12- İyi forumlar :)

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
eğer suya dayanıklıysa yıka değilse tuşları çıkart ana kasayı çıkart her yerini güzelce düzenleyip tuşları yeniden yerleştir malesef benimde başıma geldi mekanik klavyelerin belası bu sorun umarım işine yaramışımdır iyi günler güzel kardşeim

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
I would suggest that you take a look to see if it is clean, because dust is also harmful or you can see on youtube how to solve this problem, because I already had this kind of problem already, but in my case it was dust , I cleaned the entire keyboard and returned to work, but I saw it on youtube before, how to clean it so as not to damage it.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Garantisi var ise garantiye ver yada saç kurutma makinesi ile iyice tozunu al böyle klavyeler toza geçrekten çok hassas.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
tuşların ömru bitmiş olabilir veya altındakı plastık kısımda takılma yamulma vs olabilir onları kontrol etmeyi dene

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
içecek dökülmüş olabilir veya tuş ömrü bitmiş olabilir klavye hakkında daha fazla bilgi verir misin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...