Klavyemi temizlemek istiyorum, önerileriniz neler?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Temizlikten kastın toz ve kirleri almak ise elektrikli süpürgenin ufak fırçalı parçası oluyor onunla temizleyebilirsin yada mekanik klavyen var ise keycapleri söküp kolanya ve kulak çöpü ile temizleyebilirsin

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Dostum bir arkadaşım mekanik klavyesini yıkadı 2 gün kurutup kullandı. Şimdi aynısını sana yap diyemem ama, arabalar içinde kullanılan kuru spreyler var. Onlar ile temizleyebilirsin.

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Reis ben tuşları tek tek çıkarıp ıslak mendil ve süpürgeyle hallediyorum öneririm

Uzman Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
kardo klavyedeki tuşları cıkar tektek ıslak mendille sil içinide kulak çöpüyle temizle

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Mekanik klavye kullanıyorsan tuşlarını söküp aralarını ince fırça ile temizleyebilirsin normal klavyede ise arkasından vurursan kirler zaten dışarıya fırlar

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Eğer varsa kompresör ile klavyeye zarar vermeden hava üfleyerek temizleyebilirsin bu bir seçenek.
Mekanikse ve tuşlarını çıkartıp takmakta zorlanmıyorsan tüm tuşları söküp kulak pamukçuğu, ıslak mendil, temizlemek için bazı kimyasal sıvılar da mevcut fakat önermem böyle temizleyebilirsin.

direkt tuşların temizliği için yine bir sıvı mevcut onun içerisine bir kaç saat kadar bırakıyorsun çıkartıp kurumasını bekliyorsun sıfırdan farksız oluyor.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
fön makınası ile tozları al sonra ıslak mendıl ıle sil ben öyle yapıyordum

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Mekanik bir klavye ise zor olmaz , tuşların hepsini sök . Zamanın var ise hemen kullanmayacaksan iyice bir temizle , tuşları kolonya mendil bez falan. Kurut iyice sıkıntı olmaz. Switchleri de kulak çöpüne damlat iyice temizle. Kolay gelsin

İnsanı Öldürmeyen Şey Tuhaflaştırır
Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
tuşların hepsini çıkarıp silmen en iyissi olur
ondan sonra süpürgeyle felan sil süpür

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Klavyen mekanikse tuşları çıkar hafif ıslak bir bezle sil. Mekanik değilse arkasını çevir vur biraz geride kalan kirleri de, kulak çubuğuyla alabilirsin.

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Tuşların hepsini çıkart suda yıka onlar kururken kulak çubuğu ile klavyeyi temizle

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
knk klavyen membran ise suyla yıkaya bilirsin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...