kral notepad++ neden ? vstudio yada qt daha sağlıklı olmazmı ?Bilgisayar mezunuyum c# tan felan başlama kardeşim. C dilinden başla bilgisayarına notepad++ kur ve onunla yaz çünkü hatalarını didik didik ara youtubeden bir sürü video izle başlaman gereken yerin adı :: Algoritma yazımı ,Algoritma nasıl yazılır ? gibi anahtar kelilmeler kullanarak başlayabilirsin.Başarılar Diliyorum
vb.net ile bile başlayabilirsin aslında önemli olan algoritma ve mantığı öğrenmen vb.net biraz daha basitdir ve biraz daha fazla kurcalama şansın olabilir başlangıçta fakat dezavantajı da diğer dillere geçtiğinde bir tık daha zorlanabilirsin c# a kıyasla. Bunun yanında hangi dille başlarsan başla en önemli olay programlamanın mantığını anlamak olacaktır mantığı çözdükten sonra hemen hemen her dili kısa bir öğrenme sürecinden sonra kullanabilirsin. Mantığı anlamak için bol bol pratik yapmanı tavsiye ediyorum bunun en basit yolu piyasada hali hazırda bulunan yazılımların en azından daha basitleştirilmiş versiyonlarını yapmakla uğraşabilirsin veya kafanda kurduğun şeyleri yapmak için çaba gösterebilirisin fakat şunu unutma şuan için önemli olan bu programları bitirmen değil bişeyleri başarabilmek için uğraşman böyle böyle geliştirirsin kendini. Son olarak da internetten bulduğun kodları sadece kopyala yapıştır yaparak öğrenemezsin ilk başlarda tabi ki internetten veya bilen birilerinden bularak öğreniceksin ancak bu kodları neden kullandım ne işe yarıyor gibi sorular sorarak kullan. Her zaman az da olsa bildiğin kodları kendin yazmak için uğraş programı çalıştırdığında hatalar alıcaksın illaki ve bu hataların doğrusunu bulup karşılaştır nerde hata yaptığını sorgula her işte olduğu gibi yazılımda da hata yaparak öğrenirsin. Ne kadar çok hata yaparsan o kadar çok öğrenirsin
warcraftcı reiz haklı vb.net çok ezik bir dil moruq yapabileceklerin sınırlı başlangıç için c# iyi bence c#'yi öğrendikden sonra c++ sana çok kolay gelirYıl olmuş 2019 hâla vb.net diyorsunuz birader
Çekmeceye kaldırıp atın artık şunu, basit olan dil kapsamlı anlamına gelmiyor vb.net vb.net yeter bence artık.
Asıl c++ ögrendikten sonra c# daha kolay gelir c++ c# dan daha kapsamlı bir dil yani daha zor ve notepad++ kendini geliştirmek için en mantıklı yol visual studio gibi derleyici yani compiler lar insanın hata yapmasını engelliyor ama hata yaparak daha rahat öğrenebileceğini duşunuyorum bu kisiden kisiye gore degisir ama ben visual studio kullaniyorumwarcraftcı reiz haklı vb.net çok ezik bir dil moruq yapabileceklerin sınırlı başlangıç için c# iyi bence c#'yi öğrendikden sonra c++ sana çok kolay gelir
assembly nasıl düşük seviyeli oluyor pyhtonada en zoru deseydin tam olurduMerhaba Kardeşim Seç beğen al
Çok yüksek seviyeli diller : VisualBasic, VB.NET, Acces, Foxpro
Yüksek seviyeli diller: Pascal ,Basic, Fortran
Orta seviyeli diller: C ,C++, C#, Java, ADA
Düşük seviyeli diller: Assembly
Bu kişiye göre değişe bilir işyerinde arkadaşlar ile kendi öğrenme seviyemize göre ayarladık bunu elbette herkese göre bu liste değişmektedir.assembly nasıl düşük seviyeli oluyor pyhtonada en zoru deseydin tam olurdu
Asıl c++ ögrendikten sonra c# daha kolay gelir c++ c# dan daha kapsamlı bir dil yani daha zor ve notepad++ kendini geliştirmek için en mantıklı yol visual studio gibi derleyici yani compiler lar insanın hata yapmasını engelliyor ama hata yaparak daha rahat öğrenebileceğini duşunuyorum bu kisiden kisiye gore degisir ama ben visual studio kullaniyorum
Baslangic olarak hangi dil ogrenmen gerektigini kendin belirlemelisin
Örnegin
Oyun kodlayacaksan : c# başla gelişince c++ geç
Mobil uygulama kodlayacaksan : kotlin başla java ya geç
Etik hacker lık : python
Web site kodlamak için : html ve css başla diğerleri ardından gelir
Kaynak olarak
Udemy ve youtube yeterli ancak kitab okumayi seviyorsanda kitap okumakta yararlidir
aslında haklısın orda saçmalımışım bunu daha uygun 1 dillede belirtebilirdinŞu yazdığın o kadar saçma ki, c++ c# den daha zor ve kapsamlı bir dil.
Sen diyorsun ki önce en zor olanını öğren sonra kolay olan sana kolay gelir? Bu nasıl bir cümle.
Kolay olanı öğrenmek için zor olanımı öğrensin adam. C# den C++ geçiş yapılır genelde, C++ dan C# ye değil
assembly makine diline daha yakın olduğu için düşük seviyeli bir dil sen galiba düşük denince kolay oluyor olarak anladın ama öyle değil python high level 1 dil yani makine dilinden uzak insan diline daha yakın bu yüzden öğrenmesi oldukça kolay assembly low level bir dil öğrenmesi zor çünkü makine diline yakınassembly nasıl düşük seviyeli oluyor pyhtonada en zoru deseydin tam olurdu
Yıl olmuş 2019 hâla vb.net diyorsunuz birader
Çekmeceye kaldırıp atın artık şunu, basit olan dil kapsamlı anlamına gelmiyor vb.net vb.net yeter bence artık.
bro i need you to told me how to learn more c++ & c#Hello Brother Choose like
Very high level languages: VisualBasic, VB.NET, Acces, Foxpro
High level languages: Pascal, Basic, Fortran
Intermediate languages: C, C ++, C #, Java, ADA
Low-level languages: Assembly
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?