Kodlamaya başlamak istiyorum.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba konuyu python olarak seçtim ama sizce başlangıç için en uygun kodlama dili sizce nedir ya da tavsiyeleriniz ?

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba konuyu python olarak seçtim ama sizce başlangıç için en uygun kodlama dili sizce nedir ya da tavsiyeleriniz ?
python işin mantığını kavramak için en iyisi ama ben önce javascriptle başladım sonra python sonra c şeklinde devam ediyor
yani pythonla başlamalısın

Bu gözler neler gördü neler
Süper Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Hangi alanla uğraşmak ve uzmanlaşmak istiyorsan o alandaki programlama dilini öğrenmek doğru bir tercih olur.

birgünbirpalyaçovarmış
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
5 HİZMET YILI
javaya fazla bulaşma erken aşamada yapamazsın canın sıkılır.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
İlk önce İngilizcenizi geliştirmelisiniz, sonra öğrenmek istediğiniz konulara ve ilgi alanlarınıza bağlı olarak bir dil seçip ondan başlamanın daha iyi olacağını düşünüyorum. Sorunuza cevap olarak, evet Python başlangıç için en uygun dil.

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Hangi platforma yönelik bir iş yapacaksın ona göre bir yol belirle kendine orası java istiyordur örneğin veya c ve c türevlerini ona göre öğrenmeye başlamalısın udemy'de falan programları var

Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Python da kodların çalışma mantığını falan anlayıp javaya geçmeni tavsiye ederim. Eğer yazılımcı olucaksan ve turkiyede ise kesinlikle java bilmen lazım bizim ülkemizde gelende java yurtdışında genelde python kullanılıyor yazılım geliştirme işleri için.

Süper Üye
Ödüller
9
Sosyal
7 HİZMET YILI
Bir çok yorum gelmiş ama yazılım dilini seçmekten önce ingilizce öğrenmeni ve biliyorsan geliştirmeni tavsiye ederim öncelikle. ondan sonra ise kolaydan başlamak istersen python ile başlayıp yavaş yavaş devam edebilirsin. Ama öğrenmenin en kolay yolu ise o işi öğrenmeye hevesli olmalısın, hevesin yoksa çabuk sıkılır ve bıkarsın.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
herkesin dediği gibi İngilizce çok önemli ama daha önemli olan bir şey var "merak". Oyunlara hile mi yazmak istiyorsun yoksa web sitesi falan takılacak mısın?

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Dostum Python ile başlaman güzel bir başlangıç olmuş. Genel mantığı kavraman açısından Python ile güzel bir ilerleme katedebilirsin. Python yanında Java ve C# dillerini de havuzuna katarsan mükemmel olur. Ben C dili öğrenerek başladım tabi okuduğum bölüm gereği ancak şu an senin için Python daha iyi olur. Python ile projeler yapmaya çalış GitHub repositoryleri aç vs. bayağı ilerleme katedersin.

Uzman Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
ne yapmak istedigin sorusuna cevap bul ilk once.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
aga varya aslında bi ögrenicen mk hayatın kurtulur

Her hile kullanan bir gün banı tadacaktır
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
pythonla başla sonra c serisine devam edersin kanka

Mai Sakurajima
Onaylı Üye
Ödüller
2
Sosyal
3 HİZMET YILI
Eğer hiç bir şey bilmiyorsan python öğrenmektense şu adımları izle

1- Derleyicini seç (visual studio code,brackets,atom)
2- HTML ile bir web sayfası hazırla (derleyicileri kavraman için)
3- Python veya C öğrenmeye başla

Dil seçiminde seni şöyle yönlendirebilirim
Python, yüksek seviyeli bir programlama dilidir ve insanların daha kolay anlayıp kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Bu nedenle, Python'da kod yazmak ve okumak genellikle daha kolaydır. Python, kodun daha okunaklı olmasını sağlamak için girintili bir yapıya sahiptir ve çoğu zaman bir ifadeyi tek satırda ifade edebilir.
C, daha düşük seviyeli bir programlama dili olup, daha fazla kontrol sağlamak için tasarlanmıştır. C, donanım ve yazılımın daha yakın düzeyde çalıştığı uygulamaları geliştirmek için kullanılır. C'de kod yazmak daha zordur ve daha az okunaklıdır, ancak daha hızlı çalışır.
Bu nedenle, Python genellikle daha kolay bir dil olarak kabul edilir, ancak C, performans gerektiren uygulamaların geliştirilmesi için daha uygun olabilir. Hangi dilin daha karmaşık olduğu, yazılım geliştirme gereksinimlerinize ve deneyiminize bağlıdır.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...