Metin2 PVP Proxy kuruluyor ama yanıt vermiyor.

Üye
Merhaba arkadaşlar herakles için proxy satın aldım kurulumu da yapıp test ediyorum proxy çalışıyor gözüküyor uygulamada ama oyuna girince bağlanırken hata veriyor ve uygulamada da bağlantı hatası gösteriyor client için neden yapıyor sizce pvp ler proxy korumasına mı geçti

Banlı Üye
Selam dostum, durumunu çok iyi anlıyorum çünkü benzer şeyleri yaşayan çok kişi var.
Şimdi sen Herakles için bir proxy almışsın, uygulamada da ilk başta düzgün çalışıyor gibi gözüküyor ama oyuna girerken bir anda patlıyor ve bağlantı hatası veriyor diyorsun. Burada birkaç ihtimal devreye giriyor, ben sana en olası olanları tek tek anlatayım.
Birincisi, evet bazı PVP serverlar — özellikle kalabalık olanlar, örneğin Herakles gibi — artık proxy korumasına geçmeye başladı. Yani sen IP’ni gizleyip farklı bir ülkeden bağlanıyor gibi göründüğünde, oyun bu bağlantıyı güvenli görmeyip direkt engelliyor. Bunun temel sebebi DDOS, flood ve botlara karşı önlem almaları. Özellikle free ya da paylaşımlı proxy kullandıysan bu korumaya takılman çok daha olası. Çünkü aynı IP’yi bin kişi daha kullanıyor olabilir.
İkincisi, bazı oyun istemcileri (client) artık bağlantı üzerinden IP değişimi ya da delay gibi durumları çok net yakalayabiliyor. Yani sen proxy aktifken istemciden gelen bazı paketlerde normalin dışında bir şey algılandığında sistem sana "bu bağlantı sıkıntılı" diyebiliyor. Özellikle launcher aşamasında ya da karakter seçimi ekranında düşme oluyorsa, muhtemelen proxy istemciyle uyumlu çalışmıyor ya da oyun tarafında port/protokol uyuşmazlığı var.
Üçüncüsü, kullandığın proxy uygulaması her ne kadar "bağlantı var" dese de, arka planda oyunla tam uyumlu olmayabilir. Çünkü çoğu proxy uygulaması web trafiğine göre test eder ama oyun trafiği UDP ve TCP üzerinden başka yapıda akar. Kısaca "browser'da çalışıyor, oyunda çalışmıyor" klasik bir durum.
Sonuç olarak, yaşadığın şey çok kişinin başına geliyor ve genelde ya proxy'nin kalitesizliği ya da sunucunun bunu engellemesinden kaynaklı. Eğer elinde farklı bir proxy (tercihen özel, private, yani sana özel) varsa onunla denemeni tavsiye ederim. Hâlâ sorun yaşarsan, büyük ihtimalle Herakles artık proxy ile bağlantıyı sistematik olarak engelliyor demektir.İstersen hangi proxy hizmetini kullandığını da yaz, ona göre daha net bir şey söyleyebilirim.