Kollarım büyümüyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Protien tozu kullanabilirsin
bu sene alabildiğim kadar hacim alıp seneye düşük dozda kimyasal alıcam
Post automatically merged:

bende kilo alamıyorum ne kadar yesemede sebebi nedir

doğal yollarla zor
  1. Protein Tozları
  2. Amino Asitler.
  3. Karbonhidrat Tozları
  4. Kreatinler
  5. BCAA
  6. L Karnitin
  7. Glutaminler
  8. Vitaminler Ve Mineraller.
illa ki takviye istiyor özellikle vitaminler mineraller de . vitaminlere minerallere para yetişiyorda suplementler için aynı şeyi söyleyemiyorum ya :(

Banlı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Yeterli protein almıyorsun desem geri kalan kaslarında gelişmezdi . 2.senenin sonunda kullandığın dumbell ka kg ?

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
2 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Yazları parçalanıyorum ama ne yaptıysam kol kaslarım hacim almıyor.
Kimisi kolu büyültmek için sırtını büyültmelisin, sırtta ağır girmelisin diyor. Kimisi press ağırlıklarını arttırmalısınız diyor. Ağırlıkların artması için temiz beslenip karb arttırıyorum bu seferde belim yağlanıyor.
Çok kaynağa baktım denedim çözüm bulamadım kafam karıştı işin içinden çıkamadım. Aynı durumu yaşayıp çözüm bulanlar var mı ?
sırt çalışırken yardımcı olarak biceps, itişlerde "bench" gibi triceps çalışır bunlara ağır girmek çalıştırır ayrıca zor kasılan kas fiberlerini kasman gerek ki o kaslar hacimlensin bunun da tek yolu progressive overload yani ağırlık, set veya tekrar arttırma yok gene olmuyor dersen 21 günlük propionate, winstrol yazdım sana her türlü büyütürsün :gelisirabi:

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
2 yıldır vücut geliştirme ile uğraşıyorum. Yazları parçalanıyorum ama ne yaptıysam kol kaslarım hacim almıyor.
Kimisi kolu büyültmek için sırtını büyültmelisin, sırtta ağır girmelisin diyor. Kimisi press ağırlıklarını arttırmalısınız diyor. Ağırlıkların artması için temiz beslenip karb arttırıyorum bu seferde belim yağlanıyor.
Çok kaynağa baktım denedim çözüm bulamadım kafam karıştı işin içinden çıkamadım. Aynı durumu yaşayıp çözüm bulanlar var mı ?
ayrıca burdan çok bir cevap bekleme protein tozu zararlı öldürür diyen insanlar var spor bilgisi yok fikri var niye mesaj hakkını dolduracak :502081481535913995:

doğal yollarla zor
  1. Protein Tozları
  2. Amino Asitler.
  3. Karbonhidrat Tozları
  4. Kreatinler
  5. BCAA
  6. L Karnitin
  7. Glutaminler
  8. Vitaminler Ve Mineraller.
bunların hepsi doğal :D

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Ben de yaklaşık olarak aynıydım 5 yıllık vücut geliştirme konusunda ilk 2 1. yılımdan sonra büyümek yaşayamadım gibi ilk 2 1. yılımı sonra büyümek yaşayamıyordum sadece yağda ve küçük ağırlıklı olarak aynıydım 5 yıllık eğitimin ağırlık görem aynıydım 5 yıllık eğitimin ilk 2 1. yılınımdan sonra büyümek yaşayamıyordum. yaşamamış. Bana beslenmeden bahseden ve bundan bahsedenlerden mi bahsediliyor? Eğer ki kan tahlili aldın vitamin mineral değerlerinin demir değerlerinin değerlerinle birlikte seyredersiniz. Eğer ki kan değerlerine baktırman kan tahlili yaptırmanı normal olmayan şarkılar şarkı söylemek için gerekli olan ve şiddetle tavsiye edecekler.

Doğal zor diyes söz konusu konuşmak değil klasik yarışmalarına katılıcam demiyor büyümüyor diyor.
Kan tahlili yaptırmadım diye düşünüyorum.
Kullandığım takviyeler:
:magnezyum
multi vitamin
Vitamin C
çinko.
arjenin.
Beslenme programım :
kg 500gr tavuk göğüs
250gr pirinç
100 gr yulaf
50gr zeytinyağ
3 bütün yumurta.
Antrenman planım:
günlük yaşam temposundan dolayı sadece
PTS-ÇAR-CUM.
PTS: Full üst vücut
ÇAR: Bacak
CUM: Full üst vücut.
Isınma açma germeden sonra üst vücutta göğüs 2 hareket 4set olacak şekilde yapıyorum. göğüs press hareketlerinden ısınmak için 20 tekrar ona göre düşük ağırlıkla yapıyorum sonra 15, 10 tekrar olacak şekilde ağırlığı arttırıyorum son sette 4-6 tekrar olacak daha fazla çıkmayacak kadar arttırıyorum. press i güç için kendi çapımda ağır giriyorum düşük tekrarlı. sonra dumbell ile fly yapıyorum daha iyi esniyor kas dumbell ile düzgün formda onlarıda 11 tekrar çıkmayacak şekilde 3 set yapıyorum.
Sırt için yine barfikle 3 set 5-10 tekrar ısınıp T-Bar ile 15 tekrar ile başlayıp plakaları tek tek takıyorum 4 set yapıyorum son sette 5 tekrar çıkacak şekilde kilom kadar arttırmış oluyorum güç için yine. sonra 2. harekette yukardan geniş tutup çekiş hareketi ile 3-4 set atıyorum 8-10 tekrar. Omuz smith machine de pres yapıyorum 4 set yüksek tekrarla başlayıp son set 5-8 tekrar çıkacak şekilde. oturarak yana açış 3 set. 3 set kablo ile ya da makine ile arka omuz. arada trapez . ön kol için oturarak sehbada curl yapıyorum. kolum zaten o ana kadar ısınmış ve pumplanmış oldugu için ekstra ısınma yapmıyorum. maks ağırlıkla curl yapıyorum 6-8-10 tekrar olacak şekilde son tekrar negatif yavaş bırakıyorum. sonra arka kol bench sehpada dar tutup arka kol yapıyorum 3 set 10 tekrar. sonra makinede row ile ya da dumbel ile ayakta tektek hummer curl yapıyorum 3 setx10 . sonramakinede row kısa halat ip ile aşşada iki yana açış arka kol yapıyorum bitiriyorum. Cuma gününe kadar dinlenmiş oluyor. Cuma günü de eksik bölgelere odaklı olacak şekilde yine full üst vucut yapıyorum hareketleri değiştiriyorum.
Bacak için yine ısınmaları yapıp esnemeleri yapıp squat ile başlayıp ısınıp press yapıyorum. elde dumbel ile lunge yapıyorum 10 ar adım 3 set . dumbel ile dizler kırılı deadlift arka bacağa çok iyi vuruyo. extension falan yapıyorum kalf atıyorum arkasına bitiyo.
1 aydır karın yapımyodum şimdi tekrar başlıcam geçen yaz 2-3 ay haftada 3 gün yaptım hatlarım çok iyi oldu belim incelmişti ztn ilk defa karnımda damar gözüktü. onu da baran kalaycının 5DK karın egzersizi videosundan görüp yapıodum baya işe yaradı tavsiye ederim.
öyle yani durum bu.

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Yeterli protein almıyorsun desem geri kalan kaslarında gelişmezdi . 2.senenin sonunda kullandığın dumbell ka kg ?
pandemiden dolayı 1 sene hiç yapmadım geçen yaz 2 ay full düzenli yaptım sonra biraz dağıttım ara ara yapmaya başladım bu aralarda dağıtsamda yine herhafta gibi yapıyorum. dumbeller mesela hummer curl yaparken 2 sene önce 10 kg ile yapıodum şimdi 17 kg ile yapıyorum sırt testere çekiş dumbelle ile 20 kg çekiyodum şimdi 27 kg çekebiliyorum.bench im çok artmadı omzu sakatlıcam diye çok üstüne düşemedim o yüzden dolayı 20 sağa 20 sola smith mechine de takıodum şimdi maks 25 sağ 25 sola smith machine de takabiliyorum bench pek basamıyorum onun yerine dumbell ile pres atıyorum ya da makinada pres yapıyorum. makinada da maks 35 sağ 35 sola 5-6 tekrar atabiliyorum.

sağlam ve doğru destek lazım
para olsa iyi bi antrnör ile çalışmak isterim beslenme antrenman planı takviyeler ile derim ona beni yarışmaya hazırlar gibi hazırla 2 yıl içinde. son yıl testo alana kadar doğal gideyim falan da maddiyat sıkıntı ....

Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
pandemiden dolayı 1 sene hiç yapmadım geçen yaz 2 ay full düzenli yaptım sonra biraz dağıttım ara ara yapmaya başladım bu aralarda dağıtsamda yine herhafta gibi yapıyorum. dumbeller mesela hummer curl yaparken 2 sene önce 10 kg ile yapıodum şimdi 17 kg ile yapıyorum sırt testere çekiş dumbelle ile 20 kg çekiyodum şimdi 27 kg çekebiliyorum.bench im çok artmadı omzu sakatlıcam diye çok üstüne düşemedim o yüzden dolayı 20 sağa 20 sola smith mechine de takıodum şimdi maks 25 sağ 25 sola smith machine de takabiliyorum bench pek basamıyorum onun yerine dumbell ile pres atıyorum ya da makinada pres yapıyorum. makinada da maks 35 sağ 35 sola 5-6 tekrar atabiliyorum.

para olsa iyi bi antrnör ile çalışmak isterim beslenme antrenman planı takviyeler ile derim ona beni yarışmaya hazırlar gibi hazırla 2 yıl içinde. son yıl testo alana kadar doğal gideyim falan da maddiyat sıkıntı ....
maalesef maddiyat sürekli sıkıntı yapıyor neye elimizi atsak..

Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
Spor salonuna gitmen max 5-6cm büyütecektir. makrolarını, günlük kalori miktarını hesaplayıp ona göre yemek listesi cıkraman lazım.

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
protein tozu kulanmalısın birde şunu söylim sadece kol çalısmanı tavsiye etmem diğer kaslarını da çalıstır ki yağlar erisin

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
kilo almayı dene veya bcaa kullan fakat hocalara ulaşmanı tavsiye ederim

46c FBI dan çok yetkim var ulan benim
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
birazda genetik ya harbiden kimisi var ne kadar uğraşırsa uğraşsın çok hacimli kolları istediği gibi çıkaramıyor.
bazı kol kasıları tam eklem yerinde başlıyor uzun bir şekilde gittiği için tam şişemiyor, kimisi biraz daha geriden başlıyor geriden başlayan kas yapısı daha toplu oluyor şişik duruyor sıktığında.

Uzman Üye
4 HİZMET YILI
eğer güzel bir bulk süreci geçiriyorsan ama antrenmanlarında eksik bölgen olan kollarına yeteri özeni göstermiyorsan ondandır muhtemelen karb arttırıyorum belim yağlanıyor demişsin kalori fazlan çok oldugundan o da düzgün kalori hesabı ve sert idman ile o kollar büyümezse bırakırım sporu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...