kanka önce bunu her akrabanla ailenle konuş insanlara akrşı saygılı ve beyfendi olmaya çalış sonuçta senden mal alacaklar devamlı müşteri elde etmen önemlibunlardan olan var mı akradaşlar bir bakkal işine gireceğim dükkanı ben açacağım ben işleteceğim yardımcı olacaklar tabi akrabalarım ama bende ne özgüven ne cesaret hiç bir şey yok. Korku stres panik var suan da bu işin altından kalkamam diye düşünüyorum şimdiye kadar böyle büyük sorumluluk almadım hiç sizin fikirleriniz nelerdir? Batsa bile bakkal bir şey kaybetmem bu arada ama yapamamam korkusu var deneyimim hiç olmadı bu işte sabah erken gideceksin aksam geç geleceksin kendime vakit ayıramayacağım diye korkuyorum pc de aktif takılan birisiyim dükkanda da pc var tabi ama evdeki gibi olmaz. çok aktif birisi değilim esnafla falan çıkıp konuşayım edeyim birisi de değilim. ben ne bok yicem girsem bir şey kaybetmem ama girmezsem de hiç denemeden pes etmek mi olur?
Teşekkürler. sen ne işle meşgulsün ?Hocam bunların hepsi ben de mevcuttu. Bunu çözmenin tek yolu zorla bu işlere konfor alanından çıkarak başlamak. Bir süre geçince ne kadar ilerlediğinin farkında bile olmuyorsun. Eğer sürekli böyle şeyleri bahane edip yapamıyorum ya dersen hep öyle demeye devam ediyorsun. Seni eleştirmiyorum ben de o durumlardaydım ve bir süre sonra sadece sızlandığımı ve hiç kendimi düzeltmek için çabalamadığımı gördüm. Maalesef böyle olunca düzelmiyor kendiliğinden bu şeyler. Elini taşın altına koyacaksın, ve yapacaksın. Şuan çok daha iyi bir sevideyim herhangi bir sıkıntı çektiğimde asla sızlanmıyorum hallederiz diyip hallediyorum. Umarım sen de toplarsın.
Deneyim konusunda korkman stres hissetmen çok normal ben de mesleğimin ilk başlarında aynı hisleri yaşadım. Başlayınca 1-2 haftaya alışıyorsun ve gidiyor o stres, sıkıntı. Başaramazsam ne olacak diye düşünme, başarısızlığı elemek için elinden geleni yap!
Yazılım Mühendisiyim, DevOps Engineer olarak çalışıyorum şuanTeşekkürler. sen ne işle meşgulsün ?
ne kadar kazanıyorsunuz? tavsiye edermisiniz bilişim öğrencisiyim şuan bu mesleği hedeflemek doğru mu?Yazılım Mühendisiyim, DevOps Engineer olarak çalışıyorum şuan
1.5 yıllık tecrübem var aylık her şey dahil (ekstra mesai, yemek) 25k alıyorum. Şuanki mevcut piyasaya göre düşük bir ücret ama çalıştığım yer biraz rahat o yüzden çok takılmıyorum. 2 yıl tecrübeli benle aynı seviyede arkadaşlarım 30-35k lar alıyorlar. Şuan için piyasa bu şekilde. Devlete girsen bile giriş maaşın 22k şuan. Eğer mesleği seviyorsan bence hedeflemek doğru çünkü iş imkanı inanılmaz fazla. Yurt dışı kapıları hep açık. Eğer sevmiyorsan, çekilecek çile değil bence. Ben problem çözmeyi sevdiğim için sarıyo devam ediyorum.ne kadar kazanıyorsunuz? tavsiye edermisiniz bilişim öğrencisiyim şuan bu mesleği hedeflemek doğru mu?
Bunun bodozlama girmekten başka çaresi yok gibi hocam ya girip zamanla alışacaksın tüm korkularını ve özgüven eksikliğini gidereceksinbunlardan olan var mı akradaşlar bir bakkal işine gireceğim dükkanı ben açacağım ben işleteceğim yardımcı olacaklar tabi akrabalarım ama bende ne özgüven ne cesaret hiç bir şey yok. Korku stres panik var suan da bu işin altından kalkamam diye düşünüyorum şimdiye kadar böyle büyük sorumluluk almadım hiç sizin fikirleriniz nelerdir? Batsa bile bakkal bir şey kaybetmem bu arada ama yapamamam korkusu var deneyimim hiç olmadı bu işte sabah erken gideceksin aksam geç geleceksin kendime vakit ayıramayacağım diye korkuyorum pc de aktif takılan birisiyim dükkanda da pc var tabi ama evdeki gibi olmaz. çok aktif birisi değilim esnafla falan çıkıp konuşayım edeyim birisi de değilim. ben ne bok yicem girsem bir şey kaybetmem ama girmezsem de hiç denemeden pes etmek mi olur?
çok teşşekürler en azından birşeyler öğrenirsem bir işim olabilecek en kötü 22k bile benim için çoook büyük bir para o zmaanın ekonomisini bilemem ama iş imkanının çok olması bile beni çok mutlu etti1.5 yıllık tecrübem var aylık her şey dahil (ekstra mesai, yemek) 25k alıyorum. Şuanki mevcut piyasaya göre düşük bir ücret ama çalıştığım yer biraz rahat o yüzden çok takılmıyorum. 2 yıl tecrübeli benle aynı seviyede arkadaşlarım 30-35k lar alıyorlar. Şuan için piyasa bu şekilde. Devlete girsen bile giriş maaşın 22k şuan. Eğer mesleği seviyorsan bence hedeflemek doğru çünkü iş imkanı inanılmaz fazla. Yurt dışı kapıları hep açık. Eğer sevmiyorsan, çekilecek çile değil bence. Ben problem çözmeyi sevdiğim için sarıyo devam ediyorum.
pc lı pupg hastası 52 yıllık bakkal olarak dıyebılırım kı... kafayı mı yedın sen oglumm..gıt sımıt sat daha ıyıbunlardan olan var mı akradaşlar bir bakkal işine gireceğim dükkanı ben açacağım ben işleteceğim yardımcı olacaklar tabi akrabalarım ama bende ne özgüven ne cesaret hiç bir şey yok. Korku stres panik var suan da bu işin altından kalkamam diye düşünüyorum şimdiye kadar böyle büyük sorumluluk almadım hiç sizin fikirleriniz nelerdir? Batsa bile bakkal bir şey kaybetmem bu arada ama yapamamam korkusu var deneyimim hiç olmadı bu işte sabah erken gideceksin aksam geç geleceksin kendime vakit ayıramayacağım diye korkuyorum pc de aktif takılan birisiyim dükkanda da pc var tabi ama evdeki gibi olmaz. çok aktif birisi değilim esnafla falan çıkıp konuşayım edeyim birisi de değilim. ben ne bok yicem girsem bir şey kaybetmem ama girmezsem de hiç denemeden pes etmek mi olur?
Kanka her işin başı birazcık cesaret göstermek işi gözünde büyütüp kendi kendine kendi gözünü korkutma eğer dükkanı açacağın muhit güzel bir yerde ise esnaflar zaten sıcak kanlı ve yardım sever insanlardır insanlarla konuşamamaktan vs korkmana gerek olduğunu sanmıyorum.bunlardan olan var mı akradaşlar bir bakkal işine gireceğim dükkanı ben açacağım ben işleteceğim yardımcı olacaklar tabi akrabalarım ama bende ne özgüven ne cesaret hiç bir şey yok. Korku stres panik var suan da bu işin altından kalkamam diye düşünüyorum şimdiye kadar böyle büyük sorumluluk almadım hiç sizin fikirleriniz nelerdir? Batsa bile bakkal bir şey kaybetmem bu arada ama yapamamam korkusu var deneyimim hiç olmadı bu işte sabah erken gideceksin aksam geç geleceksin kendime vakit ayıramayacağım diye korkuyorum pc de aktif takılan birisiyim dükkanda da pc var tabi ama evdeki gibi olmaz. çok aktif birisi değilim esnafla falan çıkıp konuşayım edeyim birisi de değilim. ben ne bok yicem girsem bir şey kaybetmem ama girmezsem de hiç denemeden pes etmek mi olur?
Evet doğrubunlardan olan var mı akradaşlar bir bakkal işine gireceğim dükkanı ben açacağım ben işleteceğim yardımcı olacaklar tabi akrabalarım ama bende ne özgüven ne cesaret hiç bir şey yok. Korku stres panik var suan da bu işin altından kalkamam diye düşünüyorum şimdiye kadar böyle büyük sorumluluk almadım hiç sizin fikirleriniz nelerdir? Batsa bile bakkal bir şey kaybetmem bu arada ama yapamamam korkusu var deneyimim hiç olmadı bu işte sabah erken gideceksin aksam geç geleceksin kendime vakit ayıramayacağım diye korkuyorum pc de aktif takılan birisiyim dükkanda da pc var tabi ama evdeki gibi olmaz. çok aktif birisi değilim esnafla falan çıkıp konuşayım edeyim birisi de değilim. ben ne bok yicem girsem bir şey kaybetmem ama girmezsem de hiç denemeden pes etmek mi olur?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?