Korku, Özgüvensizlik, İstikrarsızlık Sonucu Çalışmak istememe

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
pc lı pupg hastası 52 yıllık bakkal olarak dıyebılırım kı... kafayı mı yedın sen oglumm..gıt sımıt sat daha ıyı
neden? madem öyle zor veya kötü bir iş neden 52yıldır yapıyorsun bu işi? Fabrikadan iyi değil mi ?

Üye
3 HİZMET YILI
deneyip yapman gerek eğer çok sıkıntıysa terapiste gidebilrsn

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
hocam yani yardım ediyorlar bence bakkal işletmek altından kalkamayacağın bir şey değil bakkalları aşağılamıyorum ama okuma yazmasını bilmeyen adam bakkal oluyor sen mi olamayacaksın kendini bu kadar düşük görme güzelce bakkalını aç tabi olmak istediğin şey buysa

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Evet olmak istediğim şey de pek bu değil lakin elde var sıfır

d3 Σ x2
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Evet olmak istediğim şey de pek bu değil lakin elde var sıfır
bence elde 0 diyorsan dene ömür boyu yapmana gerek yok borcu kapatıp istediğin sermayeye gelince başka bir iş kurarsın ya da bende ticaret kafası yok diyorsan üniversite oku okuduğun bölümden yürü ama her türlü çalışman gerekicek unutma ticaret her zaman daha çok kazandırır fakat oynamasını iyi bilmelisin

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
tecrübesizlikte yatar genellikle bu tarz korkular bilmediğin şey seni onu yapana kadar korkutur

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bence en iyisi aileden yardım ve fikir almak

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
dostum geçmişte ben de yaşadım, bi özgüven problemim yoktu onun dışında isiktirarsızlık ve korku bende de vardı ama tiksinmeyeceğin bir iş bulup direkt olarak başlarsan inan 1 hafta sonra geçecek tamamen harekete geçmek ile alakalı

Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
Ayni durumdaydim gun gectikce insanlarla konustukca anliyosun korkucak bisey olmadigini emin ol insanlarla iliski halinde oldukca o korku gececek.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
kanka sana bir önerim var eğer esnaf olucaksan özgüvenden çok beyefendiliğe güler yüzlülüğe müşterilerle iyi iletişime geçmen daha iyi olur.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
biraz zorluyacak seni seni ama kendine olan güveni arttırmak için özgüvenini toplayacak şeyler ile kendini meşgul et mesela bu spor olur ne bilim yada keyif aldığın her hangi başka bir şeyde olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
çaresi nedir hergünüm aynı bunalıma giriyorum hayatım çok boktan kaygısızlık korku çalışamamak

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bendede senin yaşadığın durumdan aynısı oldu markette gittim 2 gün çalıştım çıktım sonra yapamadım

Reaper
Ultra Üye
Ödüller
8
Sosyal
8 HİZMET YILI
Bir dükkân işletmek gibi büyük bir sorumluluğu üstlenmek, özellikle de sizin için yeni bir şeyse, korku ve strese neden olabilir. Ancak, ailenizin desteği olduğunu hatırlamak ve deneyim kazanarak öğrenmek ve büyümek mümkündür. Korkunun hayallerinizi gerçekleştirmenize engel olmasına izin vermeyin ve şansınızı deneyin

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
noldu naptın gelişme var mı

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Arkadaşım, karar vermek zor olabilir, ancak bu konuda kendi iç sesinizi dinlemeniz önemlidir. Bakkal işi gibi bir sorumluluk almak, başlangıçta korku ve stres yaratabilir. Ancak, yeni bir şey denemek ve büyümek için cesaretli olmak da önemlidir.

Öncelikle, bu işin size uygun olup olmadığına karar vermek için kendinizi değerlendirmeniz önemlidir. Kendinizi girişimci biri olarak görebiliyor musunuz? Sorumluluk almayı ve zorluklarla başa çıkmayı göze alabilir misiniz? Eğer bu sorulara olumlu cevap veriyorsanız, korkularınızı bir kenara bırakarak cesaretinizi gösterebilirsiniz.

İşinizi planlarken, başarılı olmanız için uygun adımları atmaya çalışın. İyi bir iş planı hazırlayın, finansal durumunuzu gözden geçirin ve işinizi nasıl yöneteceğinizi planlayın. Ayrıca, bu süreçte akrabalarınızın ve yakınlarınızın desteğini almak önemlidir. Onlar size yol gösterebilir ve deneyimlerini paylaşabilir.

Son olarak, her yeni girişimde olduğu gibi başlangıçta zorluklarla karşılaşmanız mümkündür. Ancak, deneyim kazandıkça ve işinizi geliştirdikçe daha da başarılı olabilirsiniz. Kendinize olan güveninizi artırmak ve stresle başa çıkmak için öz bakımınıza da önem verin. İş ve kişisel yaşam arasında denge kurmak için zaman ayırın.

Unutmayın, herkesin başarı tanımı farklıdır. Eğer bakkal işine girmeye karar verirseniz, deneyim kazanacak ve büyüme fırsatı elde edeceksiniz. Ancak, son kararı vermeden önce kendi iç sesinizi dinlemeyi unutmayın. Size en uygun olanı yapmanız önemlidir.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hiç kimsenin ne dediği senin umrunda olmasın sen sen ol kendin ol kimseyi de takma kimsenin yanında utanma başkan asıl en büyük problem utanmak bunu aşmadan diğerlerini aşamazsın ana bağlam bu

Uzman Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
aynısı bendede var sadece online islerden bir gelirim var hedef atılımı yapmaya ihtiyacım var

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
geleceğin için yazılar yaz kendini planla ve buna inandır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...