Kripto borsalarındaki kampanyaları paylaşmak yasak mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
arkadaşlar ben kripto paralar ile uğraşıyorum ve birçok kampanyaya etkinliğe katılıp kazanç elde ediyorum bunları burada sizinle paylaşmak yasakmı ?

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Bu konuda bilgim yok ama paylaşım serbest ise bende de kripto olarak güzel bir sepet var

Süper Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
galiba yatırım tavsiyesi felan gibi öneriler yasaktı

Süper Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Bence yasaktır brom ama bekle bir mod gelip yazar zaten yasak mı serbestmi diye

Ey yüce yaradan bana fantastik bir hayat yaşattın.
Emektar Üye
Ödüller
18
10 HİZMET YILI
6362 sayılı SPKn'nun 107 nci maddesinin ikinci fıkrasında (107/2), aynı maddenin birinci fıkrasında öngörülen işlem bazlı piyasa dolandırıcılığına paralel olarak, sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerini ve yatırımcıların kararlarını etkileyebilecek bilgiye dayanan bazı fiiller cezai müeyyideye bağlanmıştır. Bu düzenleme uyarınca, "sermaye piyasası araçlarının fiyatlarını, değerlerini veya yatırımcıların kararlarını etkilemek amacıyla yalan, yanlış veya yanıltıcı bilgi veren, söylenti çıkaran, haber veren, yorum yapan veya rapor hazırlayan ya da bunları yayan ve bu suretle menfaat sağlayan" kişilerin 3 yıldan 5 yıla kadar hapis ve beş bin güne kadar adlî para cezası ile cezalandırılacağı hükme bağlamıştır.
Bu kripto parayı alın, kazandırır kaybettirmez gibi diğer insanları yönlendiren paylaşımlar yasaktır ve suçtur. Grafik analizi vb. şeyler atarken YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR şeklinde açıklama yaparak bu durumdan kendi mesuliyetinizi kaldırabiliyorsunuz. Kripto borsalarındaki kampanyalar ise herhangi bir sorun teşkil etmez. Yine de konularınızda YATIRIM TAVSİYESİ DEĞİLDİR şeklinde açıklama yapmayı ihmal etmeyin.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...