Beyler, benim kulaklıkta ses gelmiyor. Çok çok az geliyor. Mikrofonu çalışıyor. Kulaklığın türlü türlü ayarlarına girdim, bir ton video izledim ancak olmuyor.
Kulaklıkta sesin düşük olması veya hiç gelmemesi birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. İşte bunları kontrol etmek için adımlar:
Bağlantı Noktalarını Kontrol Et: Kulaklığı doğru şekilde bağladığından emin ol. Eğer kablosuz bir kulaklık kullanıyorsan, pilinin yeterli şarjı olduğundan emin ol.
Başka Bir Cihazla Deneme: Kulaklığın sadece bilgisayarında mı sorun var yoksa başka bir cihazda da mı aynı sorun var kontrol et. Böylece sorunun cihazla mı yoksa kulaklıkla mı ilgili olduğunu anlayabilirsin.
Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et: Eğer kulaklık bilgisayarla bağlantılı ise, ses sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Gerekirse sürücüleri güncelle.
Kulaklıkta sesin düşük olması veya hiç gelmemesi birkaç farklı nedenden kaynaklanabilir. İşte bunları kontrol etmek için adımlar:
Bağlantı Noktalarını Kontrol Et: Kulaklığı doğru şekilde bağladığından emin ol. Eğer kablosuz bir kulaklık kullanıyorsan, pilinin yeterli şarjı olduğundan emin ol.
Başka Bir Cihazla Deneme: Kulaklığın sadece bilgisayarında mı sorun var yoksa başka bir cihazda da mı aynı sorun var kontrol et. Böylece sorunun cihazla mı yoksa kulaklıkla mı ilgili olduğunu anlayabilirsin.
Sürücü Güncellemelerini Kontrol Et: Eğer kulaklık bilgisayarla bağlantılı ise, ses sürücülerinin güncel olduğundan emin ol. Gerekirse sürücüleri güncelle.
Bağlantı Noktalarını Temizle: Eğer kulaklık kablolu ise, bağlantı noktalarını (jack veya USB bağlantısı) temizlediğinden emin ol. Eğer kirli veya tozlu ise, temizleyerek bağlantıyı iyileştirebilirsin.
Ses Ayarlarını Kontrol Et: Bilgisayarında veya cihazında ses ayarlarını kontrol et. Ses seviyesi düşük olabilir veya yanlış bir çıkış cihazı seçilmiş olabilir.
Kulaklık Ayarlarını Kontrol Et: Bazı kulaklıkların kendine özgü ses ayarları olabilir. Üretici tarafından sağlanan yazılımı kullanarak veya kulaklığın üzerindeki düğmeleri kullanarak ayarları kontrol et.
Başka Bir Kulaklıkla Deneme: Eğer başka bir kulaklıkla bilgisayarında ses varsa, sorun büyük olasılıkla kulaklıkta veya bağlantı noktasında.
Kulaklık Arızasını Kontrol Et: Kulaklık arızalı olabilir. Eğer garanti süresi içindeyse veya başka bir sorun bulamazsan, üreticiyle iletişime geç.
Bu adımları denedikten sonra hala sorun devam ediyorsa, teknik destek alman gerekebilir.
Öncelikle kulaklık markanı ve anakart modelini söylemen gerekiyor, böylece önce kulaklığındaki ayarlamaların ne derecede doğru olduğuna ve ses driverlarının güncel olup olmadığına bakabiliriz.
Beyler, benim kulaklıkta ses gelmiyor. Çok çok az geliyor. Mikrofonu çalışıyor. Kulaklığın türlü türlü ayarlarına girdim, bir ton video izledim ancak olmuyor.
Kabloyu illa bir yerde zorladin bence bir düşün hatırlayacak mısın tamamen gitmediyse iletim de bir sıkıntı var bence usb portu değiştirmişsindir herhalde bir de coklayici falan ile telefonda dene cihazı