Kullanılabilir Ram Miktarı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Hocam ram slotlarını kontrol edin bir ram sıkıntılı olabilir diğer bir durum ise işletim sisteminiz 32 bit ise böyle gözükür buna dikkat edin.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
ekran kartından geri alabilirsin o rami youtubea ekran kartına ramden verme yaz o işlemlerin tersini yap düzelecektir ama önermem ekran kartı ihtiyacı olmadıkça ramden takviye almaz

Elbet Bir Gün
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bios giriyorsun X.M.P bölümünde Profil 1 seçiyorsun artık 16GB

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
anakartın voltajı ile ramların voltajı uymuyorsa taktığın ramler gözükmeyebilir

AkçaSoft
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
işletim sisteminin x64 ve güncel sürüm kurmanı ve sürücü driver larının da güncel olmasını tavsiye ederim.

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
reis dxdiagda benim ekran kartı 6 gb ama 8 gb olarak gözükü o 2 gb iste ramdan alıyo korkma dostum bi sıkıntı çıkmaz

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
zannetmiyorum sıkıntı oalcağını

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
RAM modelleri aynı ise ya tam oturmamıştır ya da BIOS'tan ayar yapman gerekiyordur. Profil ayarını değiştirmeyi dene.

Harfler yetmedi anlaşılmama bari hâlden anla
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Ram tam oturmamış olabilir veya ram de sıkıntı olabilir

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
hocam kullandıgın uygulama için belki 8gb ram yeterlidir

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Öncelikle herkes iyi günler dilerim efenim benim sorunum şu dur ben geçen yazın sonunda bir bilgisayar topladım gayet de memnunum fakat şöyle bir sorun var 16 GB Ram sahibi olmama rağmen 8 GB kullanabiliyorum 8 GB olan ekran kartımda da şu an 12 GB video Ram gözükmekte eskiden böyle bir sorun yoktu 2 gün önce fark ettim en son da ekran kartımı güncellemiş tim acaba sorun ondan olabilir mi şimdiden teşekkürler iyi günler.
msconfig e gir gelişmiş seçeneklerden bellek üst sırınırı olan yere tik koy uygula ve tamam de.

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Öncelikle herkes iyi günler dilerim efenim benim sorunum şu dur ben geçen yazın sonunda bir bilgisayar topladım gayet de memnunum fakat şöyle bir sorun var 16 GB Ram sahibi olmama rağmen 8 GB kullanabiliyorum 8 GB olan ekran kartımda da şu an 12 GB video Ram gözükmekte eskiden böyle bir sorun yoktu 2 gün önce fark ettim en son da ekran kartımı güncellemiş tim acaba sorun ondan olabilir mi şimdiden teşekkürler iyi günler.
Kasanı açıp parçalarını kontrol etmeni tavsiye ederim belki temas sorunu olabilir ekran kartını güncellediğin için olacağını sanmıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...