laptop fan hızını düşürmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
laptop kullanıyorum ve oyun oynamadığım zaman fan sesi o kadar fazla geliyor ki sinirim bozuldu fanı temizledim lakin aynı sesi yine çıkarıyor fan hızını kapatabileceğim bir program var mıdır

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
programlarla uğraştırma sıkıntı çıkmasın

Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Kullandığın laptopun markasına göre değişiyor sanırım monsterın kendi uygulamasından değiştirebiliyorduk

HER OYUNUN BİR AÇIĞI VARDIR
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Çoğu biostan ayarlaniyor elle yapılanda var modeline göre deişior sanırım.

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
benimkiller biosla ayarlanıyor ben ofice modunda kulanıyordum

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
laptop kullanıyorum ve oyun oynamadığım zaman fan sesi o kadar fazla geliyor ki sinirim bozuldu fanı temizledim lakin aynı sesi yine çıkarıyor fan hızını kapatabileceğim bir program var mıdır
kanka benim bildiğim bi uygulama vardı monsterlarda falan çalışıyordu araştırıp bulabilirisn fan settings vs. diye aratarak

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Bios ayarlarından fanla alakalı ayarları yapabilirsin ama dikkatli ol cihaz ısınmasın :)

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
biostan fanları kapatabilirsin ama fanlar kapanırsa oyunda droplar artar şahsen sese fazla takmazdım oyunda maximum perfonması almak için

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bios ayarlarında cpu fan speed olması gerekiyor yeni tip modellerde hep oluyor

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Hocam yakınında vatan, teknosa, mediamarkt falan varsa oralara götür bi baksınlar

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Fanları kapatman senin için iyi olmaz işlemcin ısınıp bilgisayarı kapatabilir veya zarar görebilir fakat bilgisayarın Monster gibi markalardansa uygulamaları olur ondan veya biostan kapatabilirsin fakat önermem

Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
hocam coğu laptopun kendi control center uygulamaları olur. benimkinde de var mesela fan hızı eco normal performance olarak ayarlayabiliyoruz. siz de kendi laptopunuzun marka modelini aratarak dediğim yazılıma ulaşabilirsiniz. ama sizden önerim oyun oynarken fan hızını düşürmemeniz. bir yerden sonra bilgisayar fazla ısındığı için dakika başı ekran kartı kullanımı azaltarak ekran kartından güç kesmeye başlıyor ve bu da sürekli olarak %50-80 fps kaybı demek.

Ultra Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
hocam pc marka ve modelini yazarsan daha iyi olur bende mesela değşmiyor fan hızı msi afterburner ile denediğimde.modele göre değişir bu

Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
first of all, what laptop do you have, look on the net for the version of the laptop, see if there is a program for it where you can set the fan speed, I use dragon center for msi and from there I set the processor speed, the fan speed and many other settings

Sanma şâhım herkesi sen sâdıkâne yâr olur
Ultra Üye
Ödüller
5
Sosyal
3 HİZMET YILI
Bios ile yada ekran kartının driver'ı ile yapılıyor ben driver ile arttırıp kısabiliyorum, fakat laptoplarda ısı çıkışı masaüstüne göre daha az olduğu için fanın yüksek hızla çalışması daha iyi olacaktır hocam bende düşürmeyin hızını .

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...