bu cihaz açılıp bakımları yapıldımı fanları temizlenip hava kanalları temizlendimi macunları değiştirildimi macunların kalitesine görede değişir kaliteli macun kullanılıp kullanılmadını sen bile bilemessin teknisyeni bilir ona görede kalitelidir zaten sorsan iyi para almayı severler ama kaliteli mazeme kullanmayı zarar görürler ayan kesilir bida gitmessin diye piyasa bozuk piyasa
benim bilgisayarımda aynı şekildeydi HDD disk vardı SSD taktım ve orjinal w10 yükledim bilgisayar şuanda uçuyor.zamanla harddisk ömrü azalabiliyor.eğer herşeyi yapmana rağmen format atma termal macun soğutucu vb. gibi şeyleri yapmana rağmen halen daha kasıyor ısınıyorsa hardiskini değiştirmeni özellikle SSD yoksa SSD takmanı tavsiye ederim
kronik çünkü her parçası masaüstüne göre mikro ve hava sülkülasyonu yok denebilcek derecede ve ömürleride masaüstlerine göre kısa ömrünü kısaltan ise sıcaklık kötü bir durum alta fan alıyorsun ama olay dışardaki havayı içe vermek deilki olay içerdeki sıcak havayı tahliye edebilmek takviye fan napıyo laptobun atmak istedi havayı attırmayıp üstüne kendide hava atıyo gerçekler sıkıntılı biraz.
İlk olarak termal macununu yenilemelisin. Pc içini açıp toz varsa bunlardan kurtulup fan temizliğini yapmalısın. Eğer hala çözümü yoksa soğutucu düşünmelisin.