Laptop önerisi ?

Ʉ₥⛎⚽✅
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar . Genelde LoL oynuyorum , masaüstü alanı sknti olduğu için laptop düşünüyorum. Pek PC den anlamadığım için sizlere danışmak istedim.
Şimdiden teşekkür ederim

Üye
Sosyal
1 HİZMET YILI
Bütçe ne kadar?
Sadece LoL oynayacaksın yoksa başka şeyler de yapacak mısın?
Ekran boyutu senin için önemli mi?
Laptop hafif ve taşınabilir olsun mu?

LoL için aşağıdakiler yeterli olur hatta fazlası bile

İşlemci: i5 veya Ryzen 5
RAM: 8 GB (16 GB olursa daha iyi)
Ekran kartı: GTX 1650 veya üstü
Depolama: SSD, 256 GB veya daha fazla

Bütçeni yaz ona göre model öneririm

Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Nerede yaşıyorsun hocam. Laptopumu satmayı düşünüyordum bende ps5 alıcam da. Excalibur g870 düşünürsen yaz.

Banlı Üye
Selamlar
LoL gibi oyunlar çok sistem istemiyor zaten, o yüzden masaüstü kuracak yerin yoksa laptop kesinlikle mantıklı bir tercih. Ama alacağın laptop'un da öyle uyduruk olmaması lazım, yoksa 1-2 aya pişman eder.
Şimdi sana birkaç net tavsiye vereyim:
İşlemci olarak: En az Intel i5 11. nesil ya da Ryzen 5 5500U/5600H gibi bir şey olsun. Bunlar LoL gibi oyunlarda rahat götürür.Ekran kartı: Harici ekran kartı varsa süper olur, ama LoL için Vega 7 (Ryzen APU içindekiler) ya da MX450 bile yeterli. Ama GTX 1650 falan olursa tadından yenmez.RAM: En az 8 GB, ama mümkünse 16 GB al derim.
SSD: Mutlaka SSD olsun, HDD’li laptop alma, yoksa açılana kadar kahve demlemelik olur.
Örnek olarak şöyle bir şey bakabilirsin:
Lenovo IdeaPad Gaming 3 – Ryzen 5 5600H – GTX 1650 – 16 GB RAM – 512 GB SSD
Bu tarz bir laptop, LoL’ü çok rahat oynatır, başka oyunlarda da üzmez.

Ʉ₥⛎⚽✅
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bütçe ne kadar?
Sadece LoL oynayacaksın yoksa başka şeyler de yapacak mısın?
Ekran boyutu senin için önemli mi?
Laptop hafif ve taşınabilir olsun mu?

LoL için aşağıdakiler yeterli olur hatta fazlası bile

İşlemci: i5 veya Ryzen 5
RAM: 8 GB (16 GB olursa daha iyi)
Ekran kartı: GTX 1650 veya üstü
Depolama: SSD, 256 GB veya daha fazla

Bütçeni yaz ona göre model öneririm
Hocam merhaba, cok tesekur ederim. Evet sadece oyun olarak lol istiyorum. Herhangi bir problem yaratmaz. Ekran buyuk olursa guzel olabilir diye dusunuyom. Laptop amacımın nasip olursa kızım olucak, onun fotograflarını laptopda saklamayı dusundum. Ve mobil lol oynuyorum ıpadde ama pc olursa pcdede oynarim diye dusundum. Butceden skntı yok sadece bu iki işlem üçün fiyat performans arıyorum hocam. Tekrardan cok tesekur ediyorum. İyi aksamlar

Nerede yaşıyorsun hocam. Laptopumu satmayı düşünüyordum bende ps5 alıcam da. Excalibur g870 düşünürsen yaz.
Hocam gebze deyim de, taksitli almayı dusunuyom. O yuzden bizim iş zor :) sen genede normal fiyatı ve suan senin ıstedıgın fiyatı yazarsan bı arkadaslara danısırım. Daha mantıklı gelrse oda olabilir ve bundan once tabi il de önemli :) tesekkurler sımdıdem iyi aksamlar

Selamlar
LoL gibi oyunlar çok sistem istemiyor zaten, o yüzden masaüstü kuracak yerin yoksa laptop kesinlikle mantıklı bir tercih. Ama alacağın laptop'un da öyle uyduruk olmaması lazım, yoksa 1-2 aya pişman eder.
İşlemci olarak: En az Intel i5 11. nesil ya da Ryzen 5 5500U/5600H gibi bir şey olsun. Bunlar LoL gibi oyunlarda rahat götürür.Ekran kartı: Harici ekran kartı varsa süper olur, ama LoL için Vega 7 (Ryzen APU içindekiler) ya da MX450 bile yeterli. Ama GTX 1650 falan olursa tadından yenmez.RAM: En az 8 GB, ama mümkünse 16 GB al derim.
SSD: Mutlaka SSD olsun, HDD’li laptop alma, yoksa açılana kadar kahve demlemelik olur.
Hocam cok teşekkür ederim. Yarın almayı dusunuyom da. Simdı bu iki modelden hangisini al dersen ben yarın gidiyim almaya 😅 Tek suan beceremediğim konu, bu modelleri yazınca İnternete ufak tefek terimleri farklı olan model cıkıyor, benim telefon tamirde bu telefonda eski diye beceremiyorum sanırım da. Sana zahmet olmasa, bos bir vaktin olursa bana bu model diye linkini atabilirsen cok sevinirim. Tekrardan cok tesekkurler ederim. İyi aksamlar 😊

Selamlar
Hocam cok teşekkür ederim. Yarın almayı dusunuyom da. Simdı bu iki modelden hangisini al dersen ben yarın gidiyim almaya 😅 Tek suan beceremediğim konu, bu modelleri yazınca İnternete ufak tefek terimleri farklı olan model cıkıyor, benim telefon tamirde bu telefonda eski diye beceremiyorum sanırım da. Sana zahmet olmasa, bos bir vaktin olursa bana bu model diye linkini atabilirsen cok sevinirim. Tekrardan cok tesekkurler ederim. İyi aksamlar 😊

Son düzenleme: