Laptopum ilk aldığım zaman muazzamdı fakat bir süre geçtikten sonra bilgisayardan hırlama sesleri geliyordu fan takılması gibi açtım baktım fanda bir sıkıntı yok birkaç kişiye danıştım harddisk kaynaklı olabileceğini söylediler. hırlamanın dışında eskiden ultrada 140-170 fps aldığım oyunlarda şimdi low kalite yüksek öncelikte 25fps yi zor görüyorum bunun nedeni harddisk olabilirmi. PC yi test e sokuyorum hiçbir sorun gözükmüyor birkaç defa formatladım sıkıntı çözülmedi. harddisk i kople sıfırlayıp windows u baştan kurdum gene düzelmedi. Ekran kartına falan bakıyorum düzgün çalışıyor hatta eskiden intel in ekran kartını kullanıyordu oyunlarda ihtiyaç duymadığı için şimdi direk nvidia yı veriyorum bir değişiklik olmuyor dediğim gibi birkaç kişi harddisk sorunu oldugunu söylüyor. PC sistem özelliklerini aşağıda paylaşıyorum.
Arkadaşlar önerileriniz üzerine açtım baktım hırıltı sesi laptop arkasındaki fanların ordan geliyor ekran kartıda o kısımda ama baktığım zaman ekran kartı düzgün çalışır şekilde gözüküyor ve aşırı ısınmada oluyor umarım termal macun kaynaklıdır.
Arkadaşlar Burnintest den testlerimi yaptım herşey pozitif çıktı. Sorun başka neyden kaynaklanıyor olabilir. Dediğim gibi yepyeni taze formatlı bide aşırı ısınmaya başladı son zamanlarda.
Resim ekleyemedim linkini bırakıyorum size zahmet bir bakarmısınız . Sabah bilgisayarcıya götürücem ama dediğim gibi yeni taşındık tanıdık yok gereksiz maliyet çıkarmalarından tırsıyorum bir tık
Post automatically merged:
Arkadaşlar birkaç yere sordum ssd dediler taktım bir değişiklik yok tamam açılışı hızlandı 2dk da açılan bilgisayar 10sn de açılır oldu falan işlem hızıda yükseldi fakat oyun içerisinde hala sıkıntı yaşamaktayım
Fan temizligi termal macun temizlikleri ve yenilenmesk. Sifir format. Uzerine guncel driverlar. Ayrica gereksiz hic bir programin kurulmamasi. Soyleki hp assistant vs vs gibi.
fps sorunu yaşıyorsan eğer ekran kartından dolayı olabilir güncelleştirmeleri bi bak. bende de lolde 2-3 fps alıyordum. ekran kartında sıkıntı vardı. format atarak tekrar herşeyi 0 dan yükledim sonradan düzeldi.
bi tib durumlarda %50 yazılımsal %50 donanımsal olur format atını yazmışı %50 yazılımsalı geçeli donanımsal olrak termal macunun yeniliemeni tavsiye ederim onun dışında pc donanımdan anlayan birine başvurman gerek yada garantisi varsa direk garantiye gönder