Laptopu şarjda kullanmak uzun vadede sorun oluşturur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
11
Sosyal
8 HİZMET YILI
Monster Gaming notebook var, ben hep şarjda kullanıyorum. Şarjdan çıkarınca da bir ayar yapmışlar sanırım, oyunlarda kasıyor o yüzden sarjdan hiç çıkarmadan takılıyorum. Bir sorun olur mu acaba ileriki dönemlerde?
oluşturur, çok ısınıyorsa daha hızlı sorun oluşur.

Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
pil ömründen gider pili varsa cıkartabılıyorsan cıkar yoksa pıl omrun bıter dısarı cıktıgında bır yere gıttıgınde hemen sarjın bıter bılgın olsun

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ben Pil'i Çıkartıp Kullanıyorum Hiçbir Sorun Olmadı Henüz.

Üye
3 HİZMET YILI
bataryayı çıkarıp şarjda kullanman daha sağlıklı olur.

Onaylı Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
ben de aldığımdan bu yana şarjda kullanıyorum bataryası içinde olduğundan çıkaramıyorum şuan 1 saat ancak gidiyor

Üye
3 HİZMET YILI
bataryayı çıkarıp şarjda kullanman daha sağlıklı olur.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
oyun oynarken şarjda olsun onun dışında şarjda tutmanıza gerek yok geceleri yada uzun süre kullanmayacağınız zaman şarjdan çekin batarya şişmesini önlemek adına

Üye
3 HİZMET YILI
If the computer is running software, it is recommended to always plug in the power supply.
The lithium batteries of regular manufacturers have quite complete battery management systems, which can intelligently control the overcharge and over-discharge problems. As long as the battery reaches the set maximum threshold, it will not be charged, to fully protect the lithium batteries. Once the power adapter is plugged in, the computer will automatically cut off the power source of the battery and only use the external power supply to work.
Many notebooks (especially game books), if they need to run games or software with high intensity under battery power, the energy-saving mode will make the CPU, graphics card and other active frequency reduction, and the performance performance will be greatly reduced, for example, the brightness will become low when playing games with batteries, and the card will become PPT, but the use of high-performance mode will greatly increase the power consumption. In addition, because the battery has a long life, each charge and discharge will reduce its life. Why not use an external power supply?

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
bende şarjda kullanıyorum bi sıkıntı yok ve benim laptopum iyi olmasına ragmen performans düşüklügü yaşıyor

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Öyle bi ayar olduğunu sanmıyorum pilde oynarken bilgisayar güç tasarruf moduna geçiyor ondan kasıyor olabilir bı kontrol et istersen
öyle bir ayar var arama yerine güç ayarları yazın pilde kullanırken ki güç ayarını değiştirin fakat piliniz bir saat gidiyorsa yarım saate düşecektir

Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Monster notebooklarda zaten uzun süreli bir pil ömrü sunmuyor ayrıca şarjdan çıkartınca oyunlarda direk fps düşüşü yaşanıyor ama film falan izlemek istersen izletiyor ama sürekli şarjda kalması batarayi illaki öldürüyordur.

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
aslında bakarsan şarjda kullanmak daha performanslı olmana yarar bataryada güç tasarufu modu donanımların tam kapasitede çalışmasını engelliyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Şarjını fulle öyle kullan şarjda oynama pcyi bozarsın bi süre sonra

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
şarda kullunmanın bir sorun olduğunu hiç duymadım ama böyle şeyleri dert ediyorsan bataryan çıkartılabiliyorsa çıkartmanı öneririm

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
4 yıldır full şarjda oynuyorum bir sıkıntı yaşamadım hatta daha akıcı oluyor bence

Master The Yoda ⚔
Seçkin Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Bir arkadaş daha yazmış batarya şarj yüzdesini 80 e sabitle sorun olmaz sarja takmadan kasma donma olur tam verim alamazsın
Ben yazdım kral onu prize takılı 80 de sabitliyorsun şarjda kullanmıyorsun yani prizde anladın mı

bizler tanrının yetim çocuklarıyız
Ultra Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
Monster Gaming notebook var, ben hep şarjda kullanıyorum. Şarjdan çıkarınca da bir ayar yapmışlar sanırım, oyunlarda kasıyor o yüzden sarjdan hiç çıkarmadan takılıyorum. Bir sorun olur mu acaba ileriki dönemlerde?
laptoba göre değişir bazı laptoplarda akım koruma var şarjın %90dan fazla dolmuyor ve sürekli %10 luk arada çalışıyor bu sayede bataryaya bir zarar gelmiyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...