Leptop Pc Ram Ve Ekran Kartı Sorunu ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
Arkadaşlar merhaba,

Benim bilgisayarım 6gb ram ve 2gb ekran kartına sahip.
Fakat bilgisayar zulu - wolftü'de BİLE kasıyor. (max 3v3 odada oynayabiliyorum)
Durum böyle olunca ekran kartı bilgilerine girdim ve gördüğüm manzara şu
3pbbR4.png

Genel sistem bilgilerinde ise beni çok şaşırtan ram bilgisi geldi karşıma
7y00Vv.png

Şimdi ben bu bilgisayarı yaklaşık 10 gün önce bilgisayarcıya götürmüştüm format atması için teslim aldım geri parasını ödedim çıktım.

Eve geldiğimde bilgisayar kapağı hafif kaymış kapak sökülmüş vidalarıda takmayı unutmuş adam.
Sizce bu adam benim ekran kartımı mı cebe indirdi?

Veya ekran kartı bilgilerinde ekran
2.5GB kartı 2.5GB de ramden alıyor totalde 5GB.
Bu durumda 5GB ekran kartı - 3.5 GB ram oluyor (2.5 gb si ekran kartında varsayarsak)

Peki, size soruyorum: 5GB ekran kartı ve 3.5GB rama sahip bir bilgisayar zulada kasar mı?
Bu adam benim ekran kartımımı çaldı?

:not:
Bilgisayar - Dizüstü {LAPTOP}

ÖLÜYÜM
Süper Moderator
Ödüller
20
10 HİZMET YILI
Farmat Atarken Ekran Kartını Ve Ram yarısını Sisteme Vermiş Olabilir Veda Diriver Yüklü Degildir !

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Sanırsam APU sistem kullanıyorsun. Apu sistem ile ilgili bir bilgim yok ama hatırladığım kadarıyla işlemci ile birleşik ekran kartları var. Bana ekran kartı driveri kurulu değilmiş gibi geliyor. Birde nasıl bir insansın ki kendi bilgisayarının ekran kartını vs bilmiyorsun acaba adam çaldı mı diye soruyorsun. Biz nerden bilebiliriz ? Açarsın kapağını bakarsın çalmış mı çalmamış mı.

Bir kere güldü, konu nerelere geldi.
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
arkadaşım
Arkadaşlar merhaba,

Benim bilgisayarım 6gb ram ve 2gb ekran kartına sahip.
Fakat bilgisayar zulu - wolftü'de BİLE kasıyor. (max 3v3 odada oynayabiliyorum)
Durum böyle olunca ekran kartı bilgilerine girdim ve gördüğüm manzara şu
3pbbR4.png

Genel sistem bilgilerinde ise beni çok şaşırtan ram bilgisi geldi karşıma
7y00Vv.png

Şimdi ben bu bilgisayarı yaklaşık 10 gün önce bilgisayarcıya götürmüştüm format atması için teslim aldım geri parasını ödedim çıktım.

Eve geldiğimde bilgisayar kapağı hafif kaymış kapak sökülmüş vidalarıda takmayı unutmuş adam.
Sizce bu adam benim ekran kartımı mı cebe indirdi?

Veya ekran kartı bilgilerinde ekran
2.5GB kartı 2.5GB de ramden alıyor totalde 5GB.
Bu durumda 5GB ekran kartı - 3.5 GB ram oluyor (2.5 gb si ekran kartında varsayarsak)

Peki, size soruyorum: 5GB ekran kartı ve 3.5GB rama sahip bir bilgisayar zulada kasar mı?
Bu adam benim ekran kartımımı çaldı?

:not:
Bilgisayar - Dizüstü {LAPTOP}

arkadaşım bir pc teknikeriyim

1-ekran kartınız her ne kadar yüksek verimli gibi gözüksede giriş seviyesinin birazcık üzerinde 2 gb olması ile maksimum performans alınması durumu söz konusu değil kartın ram modülleri hızı veriyolu durumu bit değeri bunların hepsi bir bütün 6 gb ram fazlası ile yeterli birde işletim sistemininde önemi var burada orta düzey ayarda oynabilmeniz gerekli

2-Kasma sıkıntısını sadece donanımsal olarak yoğunlaşmayın sistemsel bi problemde olabilir.İşlemciniz ve cache belleği'de son derece önemlidir.Ekran kartınızın ise boyutu önemli değil 2 yada 4 gb bile olsa veri işleme hızı ve ram dac sayısının ve soğutma sisteminin çok iyi olması gerekmektedir.

3-Ekran kartınızın yüksek ayarlarda oyun oynamaya uygun bir kart olmadıgından dolayı sorun yaşıyorsunuz .Ayrıca 6gb ram olması çok önemli değil... 6gb rami komple sömüren oyun ben bilmiyorum ...2gb ram bugun ideal.. Yani ekran kartınız üst seviye olsa raminiz 2 gb olsa yine sorunsuz oyun oynarsınız

4-bence yapan firma ekran kartı 2 gb olabilir ekran kartı başka firmalı marka takmış olabilir en ucuzundan ...ram öğle ...ama şuda olabilir çok ısınabilir yada gereksiz uygulamalardan kurtul yani win 10 kullanıyorsan büyük ihtimal ondan olabilir ..arka palanda çok çalıştırıyo onda birde leptop sa işler değişir

yani aldığın leptop oyun için yapilmamiş eğer oyun için alacaksan oyun için yapılmış leptop var içinde fazladan soğutma parçaları var.. oyun canavarı eğer çok yapıyorse
müşteri hizmewtleri ara

Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Benim bilgisayarım da öyle paylaşımlı ekran kartına sahip ki ramdan yediği için performansını düşürüyor bilgisayarın zulu veya wolftü de kasması tuhaf format atan kişi yanlış bir şeyler yapmış olabilir ki ekran kartının modelini bilmeden veya bilgisayarının parçalarını gözlemlemeden bir bilgisayarcıya götürmen çok saçma Türkiye deki bilgisayarcıların geneli sadece format atmasını ve bilgisayar parçalarını çalmayı bilir bir dahaki sefere bilgisayarının parçalarının fotoğrafını çek ve de parçalarının özelliklerinin fotoğrafını çek

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
arkan kartının full markasını googlede arat surumunu yaz yanınada driver download yaz driverleri inidirp kur restart at pc ye düzelir ben her format attıgımda driverleri yüklemesem pcnin kendi kasıyor :D hatta bası oyunlar açılmıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...