Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
1-2 yıl önce Windowsdan sıkılıp Linux a geçmiştim Linux Mint i tercih ettim daha performanslı olsun diye ama geçmez olaydım İlk kez Linux kullandığımdan kaynaklı olabilir ama hiç rahat bir şekilde kullanamadım ve geri Windows a geçmek istediğimde Windows dosyasını flash a yazdırmadım gittim arkadaşımdan format usbsi aldım Eğer gerçekten Linux a geçmeye ihtiyacın yoksa geçme Ama geçmek istiyorum diyorsan araştırdığımda Ubuntu nun daha alışılması kolay olduğunu gördüm
Linux dağıtımları arasında birçok seçenek bulunmaktadır ve hangi dağıtımı kullanacağın, ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre değişebilir. Aşağıda deneyim sahibi olduğum dağıtımları açıklamaları ile yazdım. Kendine uygun olanı tercih edebilirsin.
Ubuntu: Kullanımı kolay ve geniş bir kullanıcı kitlesine sahip olan bir dağıtımdır. Ayrıca, çok sayıda uygulama ve paket mevcuttur.
Fedora: Red Hat tarafından desteklenen ve özellikle güncel teknolojilere öncelik veren bir dağıtımdır.
openSUSE: Kullanımı kolay ve kullanıcı dostu bir dağıtımdır. Ayrıca, çok sayıda uygulama ve paket mevcuttur.
CentOS: Red Hat Enterprise Linux'un (RHEL) açık kaynak kodlu bir dağıtımıdır. Özellikle, sunucu ve entegrasyon gibi amaçlar için kullanılmaktadır.
Bu dağıtımlar arasından hangisini kullanacağını seçerken, ihtiyaçlarına ve tercihlerine göre değerlendirme yapabilirsin. Örneğin, eğer bir sunucu kurulumu yapmak istiyorsan, CentOS gibi bir dağıtım kullanman gerekir.
pacmanın epikliği sebebiyle arch dan vazgeçemiyorum. 1. Endeavouros(şuan kullandığım sade basit) pacman kullanıyor temel arch 2. Manjaro(ilk kullanıcı için ideal) pacman kullanıyor temel arch 3. Fedora(hızlı güncellenen yeni şeyler denemek isteyenler için) dnf kullanıyor temel Independent 4. PopOs(ilk kullanıcı için ideal, oyun için daha iyi olabilir emin değilim hiç kullanmadım) apt kullanıyor temel debian 5. openSUSE(uzun süredir piyasada olan bir dağıtım hiç kullanmadım şans verilebilir) zypper kullanıyor temel Independent
daha detaylı bilgi için distrowatch var.
birde bu linuxlarda ufak tefek hariç hepsi aynı içi görüyor örnek kali ile pentest yapmak yerine herhangi bir dağıtıma kendi toollarını kurabilirsin.
başlangıç için zor dağıtımlardan uzak dur arch, gentoo gibi
yazım yanlışları varsa affola esenliklerle. lütfen ubuntu kullanma ve debian/temelli şeylerden uzak durmaya çalış.