Linux kullanmak istiyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
☪ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ☪
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
win 10 pro surumumden linuxa gecmek istiyorum yani soyle ssdlerimin birine bu sistemi kurup denemek istiyorum acaba oyunlarda yada programlarda sorun yasatirmi

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Linux iyi bir işletim sistemidir ancak Windows'tan daha iyi değildir. Windows işletim sistemini tercih edin sizin için daha iyi olacaktır

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Linux'ta desteklenen oyunları öğrenmek için arama motoruna 'protondb' yazarak ilk sıradaki siteyi ziyaret edebilirsiniz. Kullanmayı düşündüğünüz programların Linux uyumluluğunu kontrol etmeyi unutmayın.

Üye
2 HİZMET YILI
kanka denemek istiyosan virtualbox diye bir program var,
ondan kur youtubdan araştır

Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
kanka ilk bi vmwareye kur, bak nasıl güzel mi. seversen kendi pcne kur

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
linux güzel fakat oyun ve gündelikte windows kullanmanı öneririm

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
ubuntu kullanabilirsin denemeler yapmak için. keyiflidir.

discord neurs1
Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
zor bir işletim sistemi ama internette öğretici videolar var bir bak istersen

Onaylı Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
Kanka geçtiğine pişman olursun haberin olsun hiç bir vasfı olmayacak linuxun büyük ihtimalle çünkü sen hacking i le alakalı hiç bir şey bilmiyrosun hazır toolların işe yarayacağını sanıyorsun o yüzden boş ver

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
oyunlar ve programlarda tabii sorun yasatir. asil amaci oyun oynamak ve gundelik kullanim olmadigi icin ya hic optimize edilmiyorlar, ya da iyi optimize edilmiyorlar.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Dostum öncelikle yazdığın yazıdan bu konuda hiç bir tecrüben olmadığını görüyorum.

Öncelikle linux çok güzel bir işletim sistemidir. Ne kullandığının önemi olmadan kullanabilirsin lakin öyle windowstaki gibi tıkla çalışsın tıkla kurulsun tıkla kapansın olayı yok linuxta.

Öncelikle .exe mantığını kafandan silmelisin. .exe olan hiç bir yazılımı wine olmadan çalıştıramazsın. Wine ile de belli başlı yazılımlar sorunsuz çalışır gerisi yine sıkıntı. Onun dışında Office wold excel kullanamazsın. Alternatifi olarak libreeoffice var onu kullanırsın.
Günlük hayatta kullandığın çoğu yazılım zaten linüx versiyonunu içerir. Mesela VS Code linux için var Spotify Discord vs vs gibi yazılımlar mevcut. Bunları iki şekilde kurabilirsin bunlardan bir tanesi terminal.
İlgili uygulamanın paket adını girer ve kurarsın örneğin chrome için "sudo apt-get install google-chrome-stable" komutunu girmek zorundasın. E tabi birde bunun bağımlılıkları kısmı var eğerki bağımlılıklar kütüphanede yok ise birde onları eklemen lazım kurulum için. Bu kısmı tamamen terminal üzerinden yapılan olayı.
Birde web sitelerinde bunların .deb .rpm gibi paketleri var. Linux genellikle .deb uzantılı dosyaları kurulum paketi olarak suna bunu kurmak için de indirir ve terminale geçersin.
Terminalde cd /home/kullaniciadin/Downloads bölümüne geçer chmod +x uygulamaadi.deb şeklinde full yetki tanımlar sudo dpkg -i uygulamaadi.deb şeklinde de kurulumu yaparsın. Mantık bu şekilde dpkg de kurulum yöneticisidir vs vs.

☪ NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE ☪
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Dostum öncelikle yazdığın yazıdan bu konuda hiç bir tecrüben olmadığını görüyorum.

Öncelikle linux çok güzel bir işletim sistemidir. Ne kullandığının önemi olmadan kullanabilirsin lakin öyle windowstaki gibi tıkla çalışsın tıkla kurulsun tıkla kapansın olayı yok linuxta.

Öncelikle .exe mantığını kafandan silmelisin. .exe olan hiç bir yazılımı wine olmadan çalıştıramazsın. Wine ile de belli başlı yazılımlar sorunsuz çalışır gerisi yine sıkıntı. Onun dışında Office wold excel kullanamazsın. Alternatifi olarak libreeoffice var onu kullanırsın.
Günlük hayatta kullandığın çoğu yazılım zaten linüx versiyonunu içerir. Mesela VS Code linux için var Spotify Discord vs vs gibi yazılımlar mevcut. Bunları iki şekilde kurabilirsin bunlardan bir tanesi terminal.
İlgili uygulamanın paket adını girer ve kurarsın örneğin chrome için "sudo apt-get install google-chrome-stable" komutunu girmek zorundasın. E tabi birde bunun bağımlılıkları kısmı var eğerki bağımlılıklar kütüphanede yok ise birde onları eklemen lazım kurulum için. Bu kısmı tamamen terminal üzerinden yapılan olayı.
Birde web sitelerinde bunların .deb .rpm gibi paketleri var. Linux genellikle .deb uzantılı dosyaları kurulum paketi olarak suna bunu kurmak için de indirir ve terminale geçersin.
Terminalde cd /home/kullaniciadin/Downloads bölümüne geçer chmod +x uygulamaadi.deb şeklinde full yetki tanımlar sudo dpkg -i uygulamaadi.deb şeklinde de kurulumu yaparsın. Mantık bu şekilde dpkg de kurulum yöneticisidir vs vs.
Tesekkurler sagolun

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...