Çözüldü Linux üzerinden hile açılabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Bilgisayarımda linux kullanmak istiyorum zaten eskiden kullanıyordum fakat LoL veya harhangi bir oyunda bu site üzerinden hile açabilir miyim? Yoksa sadece Windows'a mı özel?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Merhaba,
Soruna kısa olarak şöyle bir yanıt vermek istiyorum;
Linux dediğimiz şey aslına bakılırsa bir işletim sistemi değil, sadece bir kernel (çekirdek). Yani py. vb. dillerde yazılmış olan scriptlerin (programların) Linux üzerinde açılıp oynanması ne yazık ki mümkün değil.
Windows grafik arayüzlü bir işletim sistemi olduğu için tüm scriptler (%80) eski versiyon Windows sürümlerine göre çekimlenerek forumlarda sunulur. Yeni güncellemeler ile bazı olanakların engellenmesi üzerine eski sürümler kullanılmaya özen gösterilir.
Cevap: Linux üzerinde LoL, Valorant gibi oyunları oynayamaz ve forum üzerinde verilen scriptleri açamazsın. Exe uzantılı dosyalar Linux üzerinde Wine aracılığı ile açılabilir ancak biraz ileri seviye olmadan bunların...

Why

Ma name is enough
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Merhaba,
Soruna kısa olarak şöyle bir yanıt vermek istiyorum;
Linux dediğimiz şey aslına bakılırsa bir işletim sistemi değil, sadece bir kernel (çekirdek). Yani py. vb. dillerde yazılmış olan scriptlerin (programların) Linux üzerinde açılıp oynanması ne yazık ki mümkün değil.
Windows grafik arayüzlü bir işletim sistemi olduğu için tüm scriptler (%80) eski versiyon Windows sürümlerine göre çekimlenerek forumlarda sunulur. Yeni güncellemeler ile bazı olanakların engellenmesi üzerine eski sürümler kullanılmaya özen gösterilir.
Cevap: Linux üzerinde LoL, Valorant gibi oyunları oynayamaz ve forum üzerinde verilen scriptleri açamazsın. Exe uzantılı dosyalar Linux üzerinde Wine aracılığı ile açılabilir ancak biraz ileri seviye olmadan bunların nasıl aktive edilerek kullanıldığını görmek senin için zorlu bir süreç olacaktır.
Umarım faydası olmuştur,
İyi forumlar :)

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...