Linux'un yararları nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İHTİYAR
Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
Son dönemlerde işletim sistemimi Linux yapmak istiyorum yararları neler?

Uzman Üye
7 HİZMET YILI
Oyun oynuyorsan 2.işletim sistemi için öneririm ücretsiz olduğu için ben pek ilgilenmiyorum

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Server kurarken windows a göre daha faydalı serverlarda genelde kullanılıyor

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Komut listesi ve cod kullanımı için tüm işletim sistemlerinden daha kolay erişebilir ve daha donanımlı

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
bende kurmayı düşünüyorum

ERROR PROBLEM FIXER
Support
Ödüller
20
Sosyal
7 HİZMET YILI
its look like a window linux

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
bu bilgiler baya işime yaradı

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Avantajları:
1.Çoğu donanımlarınızı kendi tanıyor ve çoğu kez driver vb sorunlarınız kalmıyor.
2.Zararlı yazılımlardan korkmanıza gerek kalmıyor. Çoğu virüs diğer işletim sistemleri için yazıldığı ve Linux açık kaynaklı olduğu için kötü amaçlı yazılımlar sizi rahatsız etmez.
3.Bazı işleri komut satırından yapmak insana keyif veriyor. (ilk başta uçbirim (komut satırı) çok korkutucu gibi gelse de bir iki tıkla kurabileceğiniz programı komut satırından kurmak size büyük bir keyif veriyor. "Bunu ben kurdum", "Bunu ben başardım" hissi oluşturuyor.)

Dezavantajları:
1. Driverlerin çoğunu kendi kurduğunu belirttim fakat kurmadıklarını bulup kurmamız biraz uğraştırıyor.
2.Sorunlarınızı vb çözebilseniz de bazen kaynaklar ingilizce olabiliyor. Bu durum (Eğer İngilizcen kötüyse) sorun yaratabilir.
3.Sıklıkla kullandığınız veya kullanmak zorunda olduğunuz programların bazen aynısı bulamayabiliyorsunuz.

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
knk virüsten falan korkmana hic gerek kalmıyor

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
ellerin daha uzuyor yani yapacakların çok fazla ve açık kaynak edit öğrenip kodlamada gelişebilirsin ve mükemmel şeyler başarabiliyorsun kde öneririm.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
1. Linux üşengecin altından pek kalkabileceği işletim sistemi değildir. Varım diyorsan neo-üşengeç bir insan olmama konusundaki ilk adımını atmış sayılırsınız. Linux = araştırmak
2. Bazı kullanım verilerinin,alışkanlıklarının Microsoft'a değil daha küçük çapta birilerine gitmiş olur. Açıkçası ben Microsoft'un daha doğrusu büyük bir şirketin her şeyi öğrenmesini sevmiyorum. Örnek olarak bilgisayarımda Google'da kulaklık bakıyordum. Oradaki arama telefonuma gelmiş, önerilenler kısmında ve hatta mor renkli şeklinde göstermiş.(mor renkli olunca siteye daha önceden girdiniz demek oluyor.) Bilgisayarda Google hesabı açık değil, telefonda da kapattım. Ancak aynı modeme bağlı olduğum için verimi almış ve bana karşı kullanmış sayılıyor. Ve yine bu kulaklık aramam sonucunda Hepsiburada'ya girdim. Daha sonra Facebook'ta daha doğrusu Google Reklam bulunduran tüm sitelerde bir sürü kulaklık fiyatları gördüm.Sadece HB da değil; N11, GG, Amazon, AliExpress gibi siteler de reklamını vermiş. Ancak Google'ın alternatifi yok mecburuz ona
3. Günlük hayatta beleşin verdiği mutluluk: En kötü Windows olmuş

İHTİYAR
Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
Avantajları:
1.Çoğu donanımlarınızı kendi tanıyor ve çoğu kez driver vb sorunlarınız kalmıyor.
2.Zararlı yazılımlardan korkmanıza gerek kalmıyor. Çoğu virüs diğer işletim sistemleri için yazıldığı ve Linux açık kaynaklı olduğu için kötü amaçlı yazılımlar sizi rahatsız etmez.
3.Bazı işleri komut satırından yapmak insana keyif veriyor. (ilk başta uçbirim (komut satırı) çok korkutucu gibi gelse de bir iki tıkla kurabileceğiniz programı komut satırından kurmak size büyük bir keyif veriyor. "Bunu ben kurdum", "Bunu ben başardım" hissi oluşturuyor.)

Dezavantajları:
1. Driverlerin çoğunu kendi kurduğunu belirttim fakat kurmadıklarını bulup kurmamız biraz uğraştırıyor.
2.Sorunlarınızı vb çözebilseniz de bazen kaynaklar ingilizce olabiliyor. Bu durum (Eğer İngilizcen kötüyse) sorun yaratabilir.
3.Sıklıkla kullandığınız veya kullanmak zorunda olduğunuz programların bazen aynısı bulamayabiliyorsunuz.
Teşekkür ederim.

Uzman Üye
6 HİZMET YILI
linux security is so high but u cant play game on it

qxp

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
faydalarını bilmeden mi işletim sistemini linux yapmak istiyorsun? merak ettim sadece neden linux yapmak istiyorsun aklında bir şey var mı??

İHTİYAR
Onaylı Üye
Ödüller
2
7 HİZMET YILI
faydalarını bilmeden mi işletim sistemini linux yapmak istiyorsun? merak ettim sadece neden linux yapmak istiyorsun aklında bir şey var mı??
Windowsun açık kaynak kodlarını kaydedip 7 8 öğrenci olarak yeni bir işletim sistemi yapmak için daha kolay olacağını duymuştum ve biraz araştırma yaptım yeterli olmadı geri kalan bilgileri buradan alabileceğimi düşündüm.

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
beyler şöyle windowstaki gibi özellikle py rb ve java kodluyorsanız.Tool yüklemek veya hata almasıyla uğraşmıyorsunuz ve sistemde root oluyorsunuz.Aynı zamanda yanında windowsta olmayan çok fazla tool geliyor.Ama Linux başlıycaksanız bash bilmeniz şart yoksa bu ne ya der silersiniz.Ama size kalmış

Onaylı Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Merak ettiğim bir konuydu birkaç arkadaş da güzel açıklamış emeğinize sağlık.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Avantajları:

Dezavantajları:

Londra merkezli bir dijital risk değerlendirme kuruluşu olan Mi2g’nin raporuna göre Ağustos ayında en fazla dijital virüs saldırısına uğrayan işletim sistemi Linux oldu. Saldırıların %67’si Linux’a yönelirken %23’ü de Windows’u hedef seçti.

Söylemiş olduğun her zaman geçerli değil. Bazı zamanlarda durum tersine dönebiliyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...