Lisede hangi alanı seçmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Selamlar. Bu sene alan seçimi yapıyoruz. Direkt konuya geçeyim. Kararsızım, aklımda 2 bölüm var şuanlık; Eşit ağırlık ve sözel. Aslında dilim çok iyidir ve ilgim var. Fakat ortaokulda da 15 saat ingilizce gördüğümden ingilizceden bıktım. Seçsem yine yaparım ama içimden bir his seçmemem gerektiğini söylüyor. Sayısala hiç girmiyorum bile. Eşit ağırlık veya sözel seçmem biraz formalite olacak gibi. (Eğer meslek seçemezsem veya yapamazsam yahut vazgeçersem 12de dile geçerim diye düşünüyorum.) Onun dışında eşit ağırlık ve sözelin dersleri aynı. Tek fark sözelde 2 saat temel matematik, ea da 6 saat ileri matematik. Matematik biraz gözümü korkutuyor açıkcası. Sizce ne seçmeliyim, öneriniz var mıdır? (Söylediğim alanlardan meslekler de önerirseniz sevinirim.)

CSharp
Banlı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Bence dil üzerinden yürü önü daha açık oluyor ama Avukat olucam falan diyorsan EA'dan git

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
bu sene bende seçeceğim yardımcı olun istediğim meslek yazılım mühendisliği fakat korkuyorum 11 12 de kalırım diye

Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bence dil üzerinden yürü önü daha açık oluyor ama Avukat olucam falan diyorsan EA'dan git
Kesin bir meslek hayalim yok. Dediğim gibi dile yatkınlıgım var fakat yoruldum, usandım. İçimden bir ses şuan seçmemem gerektiğini söylüyor yani emin değilim çok kararsızım.
Post automatically merged:

bu sene bende seçeceğim yardımcı olun istediğim meslek yazılım mühendisliği fakat korkuyorum 11 12 de kalırım diye
Eğer sayısalın iyi değilse hiç girme. Ama eğer başımı dersten kaldırmam çalışır yaparım diyorsan tabii sayısal çok daha iyi.

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Kesin bir meslek hayalim yok. Dediğim gibi dile yatkınlıgım var fakat yoruldum, usandım. İçimden bir ses şuan seçmemem gerektiğini söylüyor yani emin değilim çok kararsızım.

Eğer sayısalın iyi değilse hiç girme. Ama eğer başımı dersten kaldırmam çalışır yaparım diyorsan tabii sayısal çok daha iyi.
matematiğim çok mu çok iyi değil ama kurtarırım bir şekilde sayısal okursam yazılım için çok daha iyi olur diye düşünüyorum teşekkürler

Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
matematiğim çok mu çok iyi değil ama kurtarırım bir şekilde sayısal okursam yazılım için çok daha iyi olur diye düşünüyorum teşekkürler
Matematik çalışılır yapılır bi şekilde yine ama fizik kimya için biraz basması lazım kafanın.

Ultra Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
fizik ve kimyadan en son 40 almıştım

ne olacak bende bilmiyorum xd
Dediğim gibi işte başını kaldırmadan çalışabilecek potansiyel görüyorsan kendinde yaparsın. Mesela ben görmüyorum :D
Çok aradayım ben de bilmiyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Dile yatkınsa dilden ilerle derim ya.

Cin Padişahı
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Matematik aslında çok eğlenceli bir ders dostum satranç oynamaya benzer temel mantığı çözdüğün zaman adım adım problemlerin üstesinden gelmeyi de ögrenirsin zamanla da zevk almaya başlarsın :D
O yüzden sayısal seçmeni öneririm meslek seçim alını da daha fazla sözele göre

Bal porsuğu
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Dostum 12 sınıfta kalma ihtimalin nerdeyse yok az buçuk derslerine çalıssan bile notları şişiriyorlar üni sınavı var diye, 10 sınıf en tehlikeli dönem onu atlatırsan bir sorunla karşılaşacagını sanmıyorum

Griffin Premium
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
kesinlikle bilişim alanını seçmeni tavsiye ederim veya yazılım dalını tercih edebilirsin sıkılmadan uğraşırım diyorsan tabiki

Süper Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Eşit ağırlık üzerinden girmeni öneririm. Yazılıma vs. meraklıysan eğer ileriki zamanlarda da sana fikir olması açısından, ben Teknoloji ve bilgi yönetimi okuyorum. Seçmeli olarak tüm yazılım, web tasarım derslerini alabilirsin.

CSharp
Banlı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI

Kanka canın sıkılsa bile şöyle düşün 11 sınıfta alanı seçersin 2 yıl daha çilesini çekersin sonra gidersin ve daha iyi yerlere bile gelebilirsin sabırlı ol

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Selamlar. Bu sene alan seçimi yapıyoruz. Direkt konuya geçeyim. Kararsızım, aklımda 2 bölüm var şuanlık; Eşit ağırlık ve sözel. Aslında dilim çok iyidir ve ilgim var. Fakat ortaokulda da 15 saat ingilizce gördüğümden ingilizceden bıktım. Seçsem yine yaparım ama içimden bir his seçmemem gerektiğini söylüyor. Sayısala hiç girmiyorum bile. Eşit ağırlık veya sözel seçmem biraz formalite olacak gibi. (Eğer meslek seçemezsem veya yapamazsam yahut vazgeçersem 12de dile geçerim diye düşünüyorum.) Onun dışında eşit ağırlık ve sözelin dersleri aynı. Tek fark sözelde 2 saat temel matematik, ea da 6 saat ileri matematik. Matematik biraz gözümü korkutuyor açıkcası. Sizce ne seçmeliyim, öneriniz var mıdır? (Söylediğim alanlardan meslekler de önerirseniz sevinirim.)
kuaförlük bölümünden aç kalmassın

LEGİT BOSS
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Eşit ağırlık üzerinden girmeni öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
dili yaparım diyorsan yabancı dil seçmen ileride gerek iş açısından gerek yüksek maaşlı iş bulma konusun'Da faydalı olacaktır

Kaju
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
sayısal dışındakiler boş (tıp okuyorum)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...