Lisede hangi alanı seçmeliyim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Hocam bıkmak gibi bir hata yapmayın diliniz iyi ve ilginiz varsa gidip direkt o bölüme gidebilirsiniz aslında, hem geleceği açıkta bir meslek olduğu için işsiz kalma gibi seçenekleriniz çok az. Yurt Dışına gitme gibi bir ihtimaliniz olursa da çok rahat edersiniz bence.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
biilgisayar programcılığı hayattır bence devam et burdan

Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
hangi konuda başarın varsa,bilgin varsa o bölüme yönelmeyi tercih edebilirsin

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Dil en mantıklısı onumuzdeki gelecege bakılıdıgında. tabi yine karar senin

Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Hocam bıkmak gibi bir hata yapmayın diliniz iyi ve ilginiz varsa gidip direkt o bölüme gidebilirsiniz aslında, hem geleceği açıkta bir meslek olduğu için işsiz kalma gibi seçenekleriniz çok az. Yurt Dışına gitme gibi bir ihtimaliniz olursa da çok rahat edersiniz bence.
Gerçekten bıktım ya. Emin değilim ne yapacağımdan. Dili şuan seçersem içim rahat etmeyecek sanki. En kötü 12de tekrar dile geçer eksiğimi kapatırım diye düşünüyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
avukat olmak gibi sözel ağırlıklı hayallerin varsa sözel üzerinden yürümeni tavsiye ederim

Zut
Seçkin Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
herşeyden önce tabikide sen ne istiyorsan onunla ilgili bir karar ver ama dilin önü açık.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
bilgisayar programcılığına adım at sen

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Abi hiç düşünme direkt yabancı dile git ciddi söylüyorum.Bu ülkeden kaç kurtar kendini.

Kalender
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
İyi yapmışsın bence umarım işin rast gider
Teşekkürler. Sayısalı pek yapamıyorum ama çalışırsam yapabileceğime inanıyorum. Meslek seçeneği de diğerlerine nazaran daha fazla. Hayırlısı olsun
Post automatically merged:

Abi hiç düşünme direkt yabancı dile git ciddi söylüyorum.Bu ülkeden kaç kurtar kendini.
Yabancı dile yatkınım kendim geliştirmeyi düşünüyorum farklı bir meslekle beraber. Bu şekilde gidebilirsem çok daha iyi bir iş yakalayabilirim :)

Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Dostum, eşit ağırlıkla uğraşmaya değmez sana tavsiyem İngilizce'ye aban ne var ne yok bas ingilizce'ye YKSde de YDTye girersin derece yapar çıkarsın.

Alternatifçi
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Hocam Matematik(ing) bölümü okuyorum emin ol matematik o kadar gözünde büyüteceğin bir şey değil.Maalesef tr deki matematik hocalarımız kendilerini şey gibi gördüğü için egosunu da size gösteriyor.Matematik bol pratik ve soruyla olur.Bu arada yapılan büyük bir yanlışı da dile getirmek istiyorum.Millet soru ezberliyor hocam veya sadece yapabildiği konulardan soru çözüyor.Birde son sene sana şey diyicekler 300-500 soru çözüyorum günde diye emin ol aynısını sadece Temel Kavramlar çözerek sen bile yaparsın ama dediğim gibi mat yapmak istiyorsan biraz konfor alanından çıkıcaksın,soru ezberlemeyeceksin,sürekli soru çözerek pratik yapıcaksın ve en önemlisi gözünde büyütmeyeceksin.Ben kendimi sürekli şöyle motive ediyordum: Bu kişiler mutant değil sonuçta onlarda çalışarak geldi sende yaparsın. Bu konu da ciddiyim daha 11 sin birde daha bu yaştan farkına varman iyi olmuş. Bu arada birşey daha söyliyim bilmem arkadaşlar ne kadar katılır.Bana kalırsa tyt bitirmeden ayt geçme ben bunu bir yanlış olarak görüyorum.Geometri konusunda ise eğer tm seçersen geometri ve mat seni manyak düzeyde ileri atar.Eğer 11 den çalışmaya başlarsan bana kalırsa hukuk bile kazanırsın rahat bir şekilde. Ben İzmir de okuyorum sana da tavsiye ederim.

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Dile yatkınlığında varmış dil seçebilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...