Lisede öğretmen bir eşyaya el koyabilir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Öğretmen gidip okul müdürüne teslim eder,okul müdürü yanına çağır ya seni uyarır yada sana disiplin cezası verebilir orasını bilemem ama velini çağıracağı kesin

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
perşembe günü aldı çıkışta istedim bende kalıcak dedi müdüründe haberi var cuma gitmedim okula pazartesi isticem bakalım vermezse sorun çıkarıcam hoca juulu 100-150tl sanıyor herhalde :D
Post automatically merged:

kral bizim tuvalette çok sigara olayı oluyor baskın attılar yakalattık
aman kardesim dur sıkıntı felan cıkartma okuldan uzaklastırılma felan alırsın :)))

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Yasal bir dayanağı olmadığı için gün içerisinde alınıp okul çıkışı geri verilmelidir fakat vermediyse geriye öğretmenin karakola gidip eşyama el koyulup gaps edildim diye bile şikayette bulunma hakkına sahipsin

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
knk 3 defa yakalanmaman gerekiyor bu yaptığın 3. defa ise vermeme hakları vardır ama 1. ise 1 gün men 2. gün 1 hafta men edilirsin

Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
yasak diye biliyorum, çanta kontrolü bile legal olarak yasak yapamazlar hakları yok.

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
arkadaşlar selam ben okul tuvaletinde juul içerken hoca baskın attı aldı çıkışta istedim bende kalıcak dedi haftaya da vermezse ne yapmam gerekiyor? sonsuza kadar onda kalma hakkı var mı
not: lise 3'üm yaşımı eskiden yanlış yazmışım
Öyle bir hakkı kesinlikle yok eğer vermezse yönetim kuruluna şikayet et zinnetine geçirmesin

ʟɪғᴇ ɪs ᴛᴏᴏ sʜᴏʀᴛ ᴛᴏ ʜᴏʟᴅ ɢʀᴜᴅɢᴇs
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
öyle el koyma hakkı yok düzgünce iste vermezse çağır velini bak bakalım veriyo mu vermiyo mu

❤️ Elimden Geldiğince Dostlar
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
arkadaşlar selam ben okul tuvaletinde juul içerken hoca baskın attı aldı çıkışta istedim bende kalıcak dedi haftaya da vermezse ne yapmam gerekiyor? sonsuza kadar onda kalma hakkı var mı
onda durma gibi bir hakkı yok eninde sonunda vermek zorunda ya müdüre verir müdürden alırsın yada haftaya verir.

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
hiçbir şekilde kalıcı olarak el koyamaz. Seni idareye verir sadece idari anlamda ceza uygulanır. İlgili ürün sana geri verilmek zorundadır. Sana verimlese bile aileni çağırıp verirler.

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
var galiba ben telefon yakalattım 1 hft vermedıler

Süper Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Eğer derste dersle ilgilenmeyip telefon kullanıyorsan, yönetim tarafından arama yapıldığı zaman yasak itemini bulurlarsa lootlama hakları var fakat bir süreliğine, muhtemelen velin çağırılıp işlem yapılıp teslim edilir.

Uzman Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kalıcı olarak alamazlar. Velinle gittiğin zaman vermeleri gerek.

Süper Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
kalıcı olarak alamaz ama sen yine de çok zorlama. güzel geçin. Arkadaşlar hakkı yok vs. demiş. Arkadaşlar evet hakkı almaya yok ama adli işlem yapmadığı için şükür edin. biliyorsunuz ki Buna da hakkı var. Tersine giderse cihazı verir disiplin cezası yazabilir. sonuçta bu tarz bir şey de yasal değil. O yüzden bence hocanın iyi niyetini bi süre kabul et 1 hafta sonra falan rica et. zaten 11. sınıfsan hocaları tanıyorsundur. Muhatap ola ola derslerde hocanın sorularını çöz muhatap ol zaten bi süre sonra iyice samimi oluyosun veriyorlar. Biz hocalarla samimiydik. Aramayı haber verirdi. Telefonu hocaaya verirdik 3 kişi samimiyeti düşün. Böyle ol zaten verecektir.

Toprakla aramdaki mesafe kadar hayat değil uzun…
Seçkin Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
1. si herhangi bir özel eşyaya müdür de dahil el koyma yetkisi yoktur lakin okulda bulunmaması gereken eşyalar müdür müdür yardımcısı veya nöbetçi öğretmen tarafından el konulup okul idaresine teslim edilir ve öğrenci hakkında tutanak tutulur eşyanın cinsine göre ( uyuşturucu kesici alet vs ) velinle velinsiz gidip özel eşyanı istediğini belirt vermezlerse velini okula çağır velin alsın ve akabinde velin ağızlarına yüzlerine anladın sen onu etsin ve şunu söylesin '' benim oğlumun / kızımın özel eşyasını vermeniz için benim işimi gücümü bırakıp buralara kadar gelmem mi gerekiyordu bir dahakine sizi şikayet ederim ve avukatımla muhattap olmak zorunda kalırsınız desin. Okulların belirlediği 19.5 gün devamsızlık hakkı günlerinde 25.5 gün normal raporsuz devamsızlık yapıp hala okula giden ben söylüyorum bunu şunu unutma okul yönetmeliği ile milli eğitimin belirlediği yönetmelik asla bir değildir okullar bu konuda çok açık gözlülük yaparlar haklarınız öğrenmek için millieğitimin resmi sayfasından haklarınızı öğrenebilirsiniz

Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığmız önemli
Ultra Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
böyle bir konuya rastlamıştım bazı hocalar çantayı vb arıyorlar mış polis vb arama izni olmadan öğretmenlerin ve idarenin arama yetkisi yoktur elinde görürse alabilir cihazını fakat idarete teslim etmelidir

İnsta ♥ @betülermis34♥
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
5 HİZMET YILI
normalde okul kuralı gereği okul içinde ve çevresinde içmek yasaktır. Resmi olarak okul kurallarında yazar. aldıysa vermez vermek zorunda değildir. ama sen Kibarca Hocam bida Okul içerisinde ve çevresinde içmiyeceğini Beliteceksen verir. Mahkeme dava açsanda Şikayet etsende Onu haklı bulucaklar sonuçta OKul Kuralı :/ Oyüzden İçme bida :)

Sakin ol plana güven
Ultra Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Sonsuza kadar onda kalma hakkı yoktur hocam veliniz ile hocadan onu teslim alabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...