LoL ping sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Sorun çok basit. LoL'de ani ping artışı sorunu
1686231797878.png

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
speedtest yapıp sonuçları atar mısın paket kaybın vesaire var mı

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
hız testi sonucu böyle
şöyle söyleyim download değerin düşük sen oyundayken arka planda video indirme vesaire yapılıyorsa windows update falan açıksa böyle sorun çıkabilir + olarak sen oyundayken farklı bir cihaz internete bağlı interneti yavaşlatacak video izlemedir falan yapıyorsa yine oyundayken pingin çıkar upload iyi fakat download değerin düşük çoklu cihazlara göre

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
anlık ping artışı görüyorum. 2 sebebi var. ya down hızının kaldırabileceğinden fazla cihaz bağlı ya da kablosuz ağ ile internete bağlanıyosun. belki bir ihtimal kullandığın kablonun iletimi kuvvetsiz, minimum cat-4 eğer fiber kullanıyorsan koşulsuz cat-6. gerçi o down hızıyla fiber kullanma ihtimalin yok ama. kablosuz bağlanmıyorsan bağlı cihazları kontrol et. wifi ile bağlanıyorsan derhal modemden pcye ethernet kablosu temin et

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Türknet kullanıyorum mersinde yaşıyorum 15 download 7 upload alıyorum vmg3312 t20a model modem kullanıyorum interneti wifi ile kullanıyorum. Daha info lazım mı knkm?
wifi kullanmanda bir etken onu söyleyim wifi kartın iyi değilse stabil bir bağlantı olmaz en iyisi kablolu olarak interneti bağlaman

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
şöyle söyleyim download değerin düşük sen oyundayken arka planda video indirme vesaire yapılıyorsa windows update falan açıksa böyle sorun çıkabilir + olarak sen oyundayken farklı bir cihaz internete bağlı interneti yavaşlatacak video izlemedir falan yapıyorsa yine oyundayken pingin çıkar upload iyi fakat download değerin düşük çoklu cihazlara göre
windows update de kapalı oyundayken arkada video da indirmiyorum. Benden başka wifi a bağlanan 4 cihaz daha var.

Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
windows update de kapalı oyundayken arkada video da indirmiyorum. Benden başka wifi a bağlanan 4 cihaz daha var.
diğer cihazların internetini kapatıp öyle lol oynamayı dene pingin artmıyorsa sorunun kaynağı belli
internetin yetersiz geliyor o kadar cihaza + olarak kablolu kullanmanı öneririm daha stabil hız için

Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Knk evde 10 kisi baglaniyorsa normaldir 192.168.1.1 modem arayuzune gir sistem araclari sistem loglari bi temizlemeyi dene duzelme olabilir

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Tam hatırlamıyorum ama güvenlik duvarından lol'e izin mi veriyordun Vanguard'ı mı engelliyordun öyle bir şey vardı. Google'a lol ping güvenlik duvarı ayarı falan yazarsna gelir karşına

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Senden izinsiz bağlananlar olabilir admine girip bi bakmani öneririm

injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
Ödüller
13
Sosyal
8 HİZMET YILI
Muhtemelen sorunun internet hızı ile ilgili değil ama istersen QoS Ayarı diye bir arattır. Modemde bilgisayarın hariç diğer cihazlara ne kadar internet vermek istediğini ayarlayabilirsin.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
arkada açık olan biltz , discord gibi uygulamalrı kapatın düşer

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
yıl geçtikçe ping sorunu bende daha fazla olmaya başladı bu arada

Üye
2 HİZMET YILI
lolü yönetici olarak calıstırmayı dene

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
League of Legends'da (LoL) yaşadığınız ping sorununu çözmek için aşağıdaki adımları deneyebilirsiniz:
  1. İnternet Bağlantınızı Kontrol Edin: İnternet hızınızı ve bağlantınızı kontrol etmek için bir hız testi yapın. İnternet hızınız düşükse, internet sağlayıcınızla iletişime geçerek sorunu çözmeniz gerekebilir.
  2. Bağlantı Sorunlarını Giderin: Modeminizi ve yönlendiricinizi yeniden başlatın. Kablosuz bağlantı kullanıyorsanız, sinyal gücünü artırmak için yönlendiriciyi daha yakın bir konuma yerleştirmeyi veya kablosuz güçlendiriciler kullanmayı düşünebilirsiniz.
  3. Arka Planda Çalışan Uygulamaları Kapatın: Arka planda çalışan ağ yoğunluğu oluşturabilecek uygulamaları kapatın. Dosya paylaşım programları, indirme yöneticileri veya torrent istemcileri gibi uygulamalar ping sorununa neden olabilir.
  4. Sunucu Seçimini Değiştirin: LoL oyununda sunucu seçimini değiştirerek daha düşük ping değerlerine sahip bir sunucuya bağlanmayı deneyebilirsiniz. Oyuna girdikten sonra sunucu seçeneklerini kontrol edin ve daha iyi bir bağlantı sağlayabilecek başka bir sunucuyu seçin.
  5. Firewall ve Antivirüs Ayarlarını Kontrol Edin: Güvenlik duvarınızın veya antivirüs programınızın LoL'e giden trafiği engellememesini sağlayın. Oyun dosyalarının veya sunucu bağlantısının engellenmesi ping sorununa neden olabilir.
  6. DNS Ayarlarını Değiştirin: DNS ayarlarınızı değiştirerek daha hızlı bir bağlantı sağlayabilirsiniz. Google DNS (8.8.8.8 ve 8.8.4.4) veya OpenDNS (208.67.222.222 ve 208.67.220.220) gibi halka açık DNS sunucularını kullanmayı deneyebilirsiniz.
  7. İletişim Sağlayıcınıza Başvurun: Yukarıdaki adımları denediyseniz ve hala ping sorunu yaşıyorsanız, internet sağlayıcınıza başvurarak sorunu bildirebilir ve destek isteyebilirsiniz. Onlar daha fazla yardımcı olabilir ve bağlantı sorunlarını gidermek için özel ayarlamalar yapabilirler.
Ping sorunlarının birçok farklı nedeni olabileceğinden, bu adımlar her zaman kesin bir çözüm sağlamayabilir. Ancak genellikle bu adımların bir kombinasyonu sorunu çözmeye yardımcı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...