Rehber LoL'de FPS artışı nasıl yapılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
pc formatlayın temiz bir hardisk, yenilenmiş bir işlemci, ekran kartı macunu, piyasanın çok altında değilse pc kasmaz oyun zaten optimizasyonu iyi.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bunları dert edecek bir donanımım yok maalesef sadece ayarları düşürüp, driverlarımı güncel tutmaya çalışıyorum

AMACIM ZARAR GÖRENLERE AZDA OLSA YARDIM EDEBİLMEK
Seçkin Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
BAŞLAMADAN ÖNCE

Merhaba değerli League of Legends oyuncuları. Bu konumda sizlere, LoL oyununda nasıl fps artışı sağlayacağımızı açıklayacağım. Detaylı anlatıma geçmeden önce, kısa başlıklar ile hangi adımları uygulayacağımızı sizlere yazacağım.

Kullandığınız Windows Sürümünüzü Güncelleyin.
Kullandığınız Ekran Kartı Sürücünü Güncelleyin.
Kullandığınız Oyun Ayarlarını Özelleştirin.Bilgisayarınızın Sıcaklık Değerlerini Kontrol Edin.

Yukarıdaki adımları sırayla sizlere anlatacağım. Genel olarak yapacağımız veya kontrol etmemiz gereken işlemler yukarıda yazılmıştır.

WİNDOWS GÜNCELLEMESİ
Zaman içerisinde, yapmadığınız güncellemeler arka planda yazılımsal olarak beklemeye alınıyor. Bu da, gelişi güzel zamanlama olarak kafasına göre başlamasına yol açar. Benimde başıma gelen bir şey, bazen oyun esnasında güncelleme geliyor ve kapatıyorum bende. Sonrasında, bilgisayar boşta kaldığı en ufak bir anda güncelleme kendisini ön plana atıyor. Bu tarz anlık performans düşüşlerini önlemek için, güncelleme yapmanızı öneririm.

EKRAN KARTI GÜNCELLEMESİ

Bu kısım biraz önem sarf ediyor. Düşük performans ekran kartı kullansanız bile, gerekli güncellemeleri yapmanız önemlidir. Son teknoloji olarak, popüler derecede tercih edilen firmalar ghost isimli bir teknik ortaya çıkarttı. Yazılımın olayı şu, ghost istemcisini bilgisayarınıza indiriyorsunuz ve kendisi otomatik olarak kullandığınız ekran kartını ve modelini tespit edip, siteden direkt olarak güncellemesini size indiriyor. Yani eskisi gibi, ay benim ekran kartım hangisiydi veya güncellemesi var mı diye aratmanız gerekmiyor.

OYUN AYARLARI

Kullandığınız oyun ayarları bir sonraki önemli adım. Kullandığınız cihaz, yüksek veya ultra ayarlarda gereken desteği vermiyor ise fedakarlık yapıp ayarlarınızı düşürmeniz gerekmektedir. Son olarak, istemci üzerinden performans alabileceğiniz bir ufak ayar daha var. Tasarruf modunu açtığınız zaman, aldığınız performans kesinlikle daha da artacaktır

SICAKLIK KONTROLÜ

Boş halde veya oyun oynadığınız anda, bilgisayarınızın kaç derecede performans verdiğini görebilirsiniz. Buradaki verilere göre bilgisayarınızda değişikliğe veya onarıma gidebilirsiniz. Ben, MSI AFTERBURNER kullanıyorum. Sizlere de öneririm. BURADA ÖNEMLİ BİR UYARI VERMEK İSTERİM. MSI AFTERBURNER PROGRAMINDA, EKRAN AKRTININ AYARLARINI DEĞİŞTİREBİLECEĞİNİZ AYARLAR MEVCUT. BUNU YAPMANIZI KESİNLİKLE ÖNERMEM.​

Genel olarak, sizlere listelediğim adımları sorunsuz yaptığınız zaman, kayda değer bir performans artışı kesinlikle alacaksınız. Eğer bu adımlara rağmen, gerekli etkileşimi alamadıysanız yeni bir canavar almanın zamanı gelmiştir. :)
yararlı ve bilgilendirici bir konu olmuş bende kendi kulladıgım yontem modlu win 10 baktınız olmuyo herşeyi denediz fps hayla düşük o zaman modlu win 10 deneyebilirsiniz hem normala göre daha az yer kaplıyor en az direk 10 20 fps artıyor kendi deneyimlerime dayanarak söylüyorum gerçekten işe yarıyor ama bazıları modun içine casus yazılım bırakabiliyor o yüzden güvenli kaynaklara bakıp araştırabilirsiniz ben win 10 note slim kullanıyorum bütün oyunlarda fps arttı ve laglar azaldı son çare olarak önerirdim çünkü tehlikeli olabiliyor bazen ben sadece paylaşmak istedim umarım yardımcı olmuşumdur

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
sağol bilgiler için azda olsa etkisi olur umarım

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
config değiştirin ayarlar en düşük sistem değiştirin direk bence

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Sıkıntısi olanlar için güzel bir konu olmuş

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
lolde fps 60 oldummu iyi zaten daha düşükse oynamayın başkalarının oyunuda zehir etmeyın

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
En iyisi unlost fps ayarı yap bazı özellikleri açarsan goruntude bozulmaz he bide format atsan iyi olabilir

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Bende ekleme yapayım, 4 gb veya daha az rami olanlar için memreduct kullanmalarını tavsiye ederim. Maç başlamadan kullanmadığınız bütün uygulamaları kapatın, discord kullanıyor iseniz performans ayarlarını yapın (youtube üzerinden discord performans ayarı olarak aratırsanır karşınıza çıkacaktır). Memreduct üzerinden belleği temizleye bastığınız zaman oyun içindeki droplar ve sistem kaynaklı (interneti iyi olanlar için) pingler düzelecektir.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Hepsinden de önce en fazla 6 ayda bir pc -fiziksel- temizliğinin yapılması gerek diye düşünüyorum. Macunlar, toz temizliği vs... PC Ev ortamında olsa bile malum toz pislik kasa içerisinde birikebiliyor ve cihazın ısınmasına haliyle performans düşüklüğüne sebep olabiliyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...