Makine Mühendisliği ve Makine Teknikeri için hangi lise tercih edilmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Herkese iyi günler dilerim. Ben şu anda lise 1'e geçmek üzereyim ve hangi liseye gideceğimi hâlâ kararlaştıramadım. Ben Makine Mühendisliği istiyorum ve bunun için Teknik Ve Endüstri Meslek Lisesi mi yoksa Mesleki Eğitim Merkezi'ne mi gideceğimi bilmiyorum. Makine Mühendisliği veya Makine Teknikeri için hangi okulun daha iyi olduğunu bilmiyorum, bana yardım ederseniz sevinirim. Tekrardan iyi günler.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
Düz anadolu lisesine git. Üniversite sınavında daha çok şansın olur

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Anadoludan kazanabilirsin bence meslek lisesi cok parlak degill

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Mesela Makine Teknikeri olmak istiyorum ama anadolu ya da puanım yetmiyor o söylediğim okullardan hangisini tercih edersiniz çünkü ben ikisinin arasında kaldım ne yapıcağımı bilmiyorum

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
öncelikle iyi bir mentale sahip olup hayatsız gibi ders çalışman gerekiyor tabii herşeyden önce bu bölümü gerçekt isitiyip istemediğini iyice düşün

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
anadolu lisesi veya fen lisesine gitmelisin eğer puanın yetmezse endüstri meslek

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum teknik ve endüstri meslek lisesine gidersen daha iyi olur makine mühendisliği okumak istiyorsan teknik resim kabileyetin çok yüksek olmasi gerekli teknik resim detaylarını yorumlayıp,anlabilmen gerekli ki
Teknik resim detayı sadece kağıt üzerinde değil Bilgisayar çizimlerindeki teknik resimlere, metal,çelik,tahta malzemelere hakim olman gerekli

Uzman Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Anadolu lisesine gidemiyorsan mesleğe git 9. sınıfta notlarını iyi tut ATP programına geç

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
güzel bildiğin meslek liseleri varsa gidebilirsin sağlam güvenilir ortamı güzel :D emin ol meslek lisesine gitmen daha iyi olur

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
üniversite sınavı icin anadolu daha iyi olur puanın yetiyorsa yetmiyorsa mesleki ve tekniki liselerde teknik çizim ogrertiyorlar makine mühendisligi icin yararına olur

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
herhangi bir anadolu lisesini gidebilirsin, matematiğini iyi tutmaya bak çünkü son senende üniversite sınavlarında çok işine yarayacak.

Uzman Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
ben mesleğe ve teknike gittim ve şuan elektrik elektronik okuyorum eğer universiteye gideceksen anadolu oneririm ve makina muhendisliği için sağlam sayısal lazım

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Kardeş okuması sabır isteyen bir bölüm ve dersler zor.Ama kafaya koyduysan Allah kolaylık versin.

Onaylı Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
kanka mesleki ve tekniki anadolu liselerine baka bilirsin ben mesela son senenme geldim uçak gövde motor teknisyenliği okuyorum yoluna bakabilirsiin yani

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Lise olarak puanın yeterli ise fen liseleri veya nitelikli bir özel okula gitmelisin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...