Eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ÇözüldüMalwarebytes sürekli olarak website blocked due to Trojan hatasını veriyor
Merhaba, Malwarebytes sürekli olarak bu bildirimi verip duruyor. Kapatsam bile ardı ardına veriyor. Endişelenmem geren bir durum var mı? Nasıl düzeltebilirim?
Muhtemelen dışarıdan indirdiğiniz bir şey kendisini PowerShell olarak gösteriyor. O port ve o adresle Microsoft'un herhangi bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. En sonunda Malwarebytes'in sistem dosyalarını sildiğini hiç görmedim. Bence temizleyin gitsin, temizlemeden önce bir yedek almayı unutmayın ama.
Bu tür bir uyarı genellikle kötü amaçlı yazılımları engellemek için koruma yazılımları tarafından sağlanır. "Trojan" uyarısı, bilgisayarınıza zarar verebilecek potansiyel olarak tehlikeli bir programın bulunduğunu belirtir. Ancak, bu uyarının yanlış pozitif olabileceği de unutulmamalıdır.
Öncelikle, endişe duymanız için bir neden olup olmadığını anlamak için bazı adımları izleyebiliriz:
Dosyanın Güvenilirliğini Kontrol Edin: C:\Windows\System32\WindowsPowerShell\v1.0\powershell.exe dosyası genellikle Windows PowerShell'in yürütülebilir dosyasıdır ve zararlı bir dosya değildir. Ancak, bu dosyanın değiştirilmiş veya kötü amaçlı bir versiyonu olabilir, bu yüzden güvenliğini doğrulamak önemlidir.
Hedef URL'yi İnceleyin: webredirect.org gibi alan adları bazen kötü amaçlı yazılım saldırıları için kullanılabilir. Ancak, bu durumda, belirtilen IP adresi ve port numarasıyla birlikte, özel bir uygulamanın belirli bir hedefe bağlanmaya çalıştığı görülüyor. Bu, istenmeyen veya bilinmeyen bir programın sisteminizde çalıştığını veya internete erişmeye çalıştığını gösterebilir.
Güvenilir Bir Antivirüs ve Güvenlik Yazılımı Kullanın: Malwarebytes gibi güvenilir antivirüs ve güvenlik yazılımları, bilgisayarınızdaki kötü amaçlı yazılımları algılamak ve engellemek için tasarlanmıştır. Eğer bu yazılım sürekli olarak uyarı veriyorsa, gerçek bir tehdit olabileceğini gösterebilir.
Eğer hala endişe duyuyorsanız veya sorunu çözmekte zorlanıyorsanız, bilgisayarınızın güvenliğini sağlamak ve herhangi bir kötü amaçlı yazılımın temizlenmesi için güvenilir bir bilgisayar teknisyeni veya güvenlik uzmanıyla iletişime geçmeniz önerilir. Ayrıca, Malwarebytes'in destek hizmetlerinden yardım alabilir ve belirli bir dosyayı veya URL'yi istisna olarak işaretlemek için "Exclusions" (Dışlamalar) ayarlarına göz atabilirsiniz. Bu, belirli dosyaları veya adresleri koruma sistemi dışında bırakmanıza olanak tanır.
Muhtemelen dışarıdan indirdiğiniz bir şey kendisini PowerShell olarak gösteriyor. O port ve o adresle Microsoft'un herhangi bir bağlantısı olduğunu sanmıyorum. En sonunda Malwarebytes'in sistem dosyalarını sildiğini hiç görmedim. Bence temizleyin gitsin, temizlemeden önce bir yedek almayı unutmayın ama.
pcndeki virüsü adamlar power shell olarak yazmış olabilir antivirüs programının veriği uyarıya göre hareket et sil normal power sheli virüs olarak algılamaz zaten