Mantıksal Bilmece 3

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Ocak ayındaysak ve bugün saat 9:55 ' de kar yağıyorsa; 86 saat sonra havanın güneşli olma ihtimali ?

cevaplar 3 kişi doğru bilince burada yayınlanacaktır yada ertesi günün sabahında :)

86 saat sonrasi gece olurdu , günesli olma ihtimali 0

seriyi devam ettirmek istiyorum umarım sıkılmıyorsunuzdur

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar aklınızda bir sayı tutun. 2 ile çarpın. 12 ekleyin. 2 ye bölün. Çıkan sonucu ilk aklınızda tuttuğunuz sayıdan çıkarın ve cevap 6 :D

Uzman Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Hocam cevap coğrafyaya göre değişiklik gösterir. Kuzey yarım kürede yani bizim coğrafyamızda ise vakit gece olacağından güneşli değildir. Ancak Güney yarım kürede güneş tam tepede olacaktır. :) Yani %50-%50 ihtimal.

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Hocam cevap coğrafyaya göre değişiklik gösterir. Kuzey yarım kürede yani bizim coğrafyamızda ise vakit gece olacağından güneşli değildir. Ancak Güney yarım kürede güneş tam tepede olacaktır. :) Yani %50-%50 ihtimal.
değil dostum

seriyi beyendiyseniz belirtmenızı isterim ona göre seriyi devam ettiricem
Post automatically merged:

değil dostum

seriyi beyendiysen belirtirsen sevinirim ona göre seriyi devam ettiricem

im not hacker
Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
nope no one help you

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
%80 meteoroloji genelde böyle diyor :D

Uzman Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Saat 9.55 olarak yazmışsınız. Hava durumu veya hangi ay olduğu farketmeksizin 86 saat sonra saat 23:55 olur. Saatin belirtildiği coğrafyada gece yarısı vakti olur ve doğal olarak hava güneşli olamaz. Olsa olsa açık, bulutlu veya yağışlı olur. Ancak karşı yarım kürede mevsim, karşı yarım kürenin karşıt boylamlarında da zaman buraya göre farklıdır. Biz CET +2 saat dilimindeyiz. Atıyorum Sydney'de saat 10:55 olacaktır. Mevsim yaz, saat 10:55 doğal olarak güneşli olma ihtimali çok çok yüksek olacaktır. Dünyanın dönüşü haritalarda bizim baktığımız gibi tam yatay veya tam dikey olmadığı için güneşin düşüş açısı daha çok çapraz (2 boyutlu dikdörtgen şekildeki dünya haritasını ele alacak olursak eğer) şekilde düşer. Daha kesin verisel olarak konuşacak olursak da ihtimali asla bilemezsin çünkü işin içine asla hesaplanamaz birçok değişken dahil olur.
Tabi bunlar verilerle yapılan yorumlar. Cevabı merak ettim derken ben aslında sizin soru sorma ve cevaplama mantığınızı merak ettim.

Üye
6 HİZMET YILI
Geceye denk geliyor Beyaz Gecelerde yaşanmıyorsa eğer gece olur yani %0 güneşli olma ihtimali

Seçkin Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Saat 9.55 olarak yazmışsınız. Hava durumu veya hangi ay olduğu farketmeksizin 86 saat sonra saat 23:55 olur. Saatin belirtildiği coğrafyada gece yarısı vakti olur ve doğal olarak hava güneşli olamaz. Olsa olsa açık, bulutlu veya yağışlı olur. Ancak karşı yarım kürede mevsim, karşı yarım kürenin karşıt boylamlarında da zaman buraya göre farklıdır. Biz CET +2 saat dilimindeyiz. Atıyorum Sydney'de saat 10:55 olacaktır. Mevsim yaz, saat 10:55 doğal olarak güneşli olma ihtimali çok çok yüksek olacaktır. Dünyanın dönüşü haritalarda bizim baktığımız gibi tam yatay veya tam dikey olmadığı için güneşin düşüş açısı daha çok çapraz (2 boyutlu dikdörtgen şekildeki dünya haritasını ele alacak olursak eğer) şekilde düşer. Daha kesin verisel olarak konuşacak olursak da ihtimali asla bilemezsin çünkü işin içine asla hesaplanamaz birçok değişken dahil olur.
Tabi bunlar verilerle yapılan yorumlar. Cevabı merak ettim derken ben aslında sizin soru sorma ve cevaplama mantığınızı merak ettim.
Dostum soru Türkiye saat dilimine göre cevaplanmasi gerek bir soru , onun disinda farkli bir bölge olsaydi belirtirdim

Gariban bir Sivaslı
Ultra Üye
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
86 saat sonra gece olacağından güneşi görmek pek mümkün olmaz :D

XS
Süper Üye
9 HİZMET YILI
Yine gece olacagi icin yagisli olma veya olmama ihtimalini buradan cikaramadim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...