Masa ustu bilgisayar temizliği

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar Masa Üstü Bilgisayari olan arkadaslar ve kasa temizliği yapacak arkadaslar icin hem kendim hem sizler icin boyle bir konu actim ben Kasa yı önden ve arkadan elektrik supurgesi ile 3 haftada 1 çekiyorum ama bazi arkadaslar bunun zararli icerdeki parcalara zarar verirsin diyor bazilarida birsey olmaz diyor sizin goruslerinizi de almak istiyorum...

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Elektrik süpürgelerinin bazılarında emiş kuvveti düşürme özelliği oluyor. Bendeki de onlardan. Minimum çekiş kuvvetine aldığında çok hafif bir çekme yapıyor. Öncelikle tüm parçaları çıkarıp üzerindeki tozu yumuşak bir fırça yardımıyla ( ince kıllı boya fırçaları iyi iş görüyor) kaldırdıktan sonra süpürge yardımıyla kolayca alıyorum. Dediğim gibi çok yüksek emiş kuvvetine sahip süpürgeler anakarta tutulduğunda entegre parçaların bağlanma noktalarına zarar verebilir.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Elektrik süpürgelerinin bazılarında emiş kuvveti düşürme özelliği oluyor. Bendeki de onlardan. Minimum çekiş kuvvetine aldığında çok hafif bir çekme yapıyor. Öncelikle tüm parçaları çıkarıp üzerindeki tozu yumuşak bir fırça yardımıyla ( ince kıllı boya fırçaları iyi iş görüyor) kaldırdıktan sonra süpürge yardımıyla kolayca alıyorum. Dediğim gibi çok yüksek emiş kuvvetine sahip süpürgeler anakarta tutulduğunda entegre parçaların bağlanma noktalarına zarar verebilir.
açikcasi ben bilgisayar parcalarindan anlamiyorum ve soküp takmaya korkuyorum zarar veririm diye parcalara ama evet elektrik supurgemin emiş kuvvet ozelligi var değerli yorumun icin cok tesekkur ederim

Dınsıpiy
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Direkt olarak hava makinası ile hava basabilirim kasaya. CS:GO oynarken eskisinin yarısı kadar FPS alıyorum. İçine direkt olarak hava tutsam bişey olur mu ?

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar. Direkt olarak hava makinası ile hava basabilirim kasaya. CS:GO oynarken eskisinin yarısı kadar FPS alıyorum. İçine direkt olarak hava tutsam bişey olur mu ?

saç kurutma makinesini tutan larda var ama benim sac kurutma makinesi sicaklik veriyor zarar verirmi acaba

J A N T İ L E N D İ N
Ultra Üye
Ödüller
8
5 HİZMET YILI
Ben kasamı alarak bahçeye çıkıyorum ve ilk ekran kartımı Söküyorum Sonra Ekran kartının içine hava tutuyorum fanlar çok hızlı döndüğü için elimle fanları tutuyorum güzelce hava üflettikten sonra tozlar çıkıyor geriye kasa kalıyor Kasayada üfletiyorum makineyi fanlarını güzelce üflettikten sonra tozları gayet güzel çıkıyor.
çıkmayanları ıslak mendil veyada ıslak besle (fazla ıslak olmikcak şekilde) kasanın etrafını ve fan deliklerini temizliyorum çıkmayanlar yine üfletiyorum olmadı çektiriyorum sonra tertemiz bir şekilde takıyorum ve çalıştırıyorum ben bu şekli yapıyorum :)

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Isı değerlerini kontrol edin ve termal macuna da bakın. Kurumuş ise yenisi ile değiştirmeniz gerekiyor.

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Ben kasamı alarak bahçeye çıkıyorum ve ilk ekran kartımı Söküyorum Sonra Ekran kartının içine hava tutuyorum fanlar çok hızlı döndüğü için elimle fanları tutuyorum güzelce hava üflettikten sonra tozlar çıkıyor geriye kasa kalıyor Kasayada üfletiyorum makineyi fanlarını güzelce üflettikten sonra tozları gayet güzel çıkıyor.
çıkmayanları ıslak mendil veyada ıslak besle (fazla ıslak olmikcak şekilde) kasanın etrafını ve fan deliklerini temizliyorum çıkmayanlar yine üfletiyorum olmadı çektiriyorum sonra tertemiz bir şekilde takıyorum ve çalıştırıyorum ben bu şekli yapıyorum :)

Değerli yorumun icin tesekkur ederim ben 3 haftada bir temizledigim icin fazla kirlenmiyor oyuzden bahceye ve balkona cikarmama gerek yok benim tek sorunum parcalara zarar gelmesi sac kurutma makinesi ılık bir sekilde hava üfluyor acaba uzaktan tutsam parcalarin ustune zarar verirmi elektrik supurgesi işini hallettim emis kuvvetini azaltiyorum

je vole dans l espace
Griffin Premium
Ödüller
11
8 HİZMET YILI
ben her hafta kuru bezle siliyorum tüm parçaları söküp

J A N T İ L E N D İ N
Ultra Üye
Ödüller
8
5 HİZMET YILI
Değerli yorumun icin tesekkur ederim ben 3 haftada bir temizledigim icin fazla kirlenmiyor oyuzden bahceye ve balkona cikarmama gerek yok benim tek sorunum parcalara zarar gelmesi sac kurutma makinesi ılık bir sekilde hava üfluyor acaba uzaktan tutsam parcalarin ustune zarar verirmi elektrik supurgesi işini hallettim emis kuvvetini azaltiyorum
aga ne çok fazla sıcak olmicak şekilde yapabilirsin birşey olmaz güzelce nemli bir ıslak bezle veyada ıslak mendille de silersin kendine gelir pc sana tavsiyem uzaktan güzelce tut soğutma ayarı var ise yakından tut yok ise dibinden tutma uzaktan bezle çitileyerek çıkartırsın

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar hepinize teşekkur ederim yardimlariniz icin umarim benim gibi herkez faydalanmistir

Uzman Üye
10 HİZMET YILI
Tavsiyem ilk başta işlemci soğutucusunu sök ve her tarafını elektirik süpürgesiyle temizle, sonra işlemcinin macununu kontrol et ramleri çıkartıp yuvalarında ve üstünde gözle görünür toz varsa oraları temizle, kasadaki harici fanları da süpürgeyle temizle, ekrankartı çıkar onunda yuvasını kontrol et ve üstündeki fanı süpürgeyle temizle, son olarakta kasada parçalar dışındaki yerleri süpürgeyletemizleyip geri kalan parçalarıda kontrollü şekilde çok yakın olmadan süpürgeyle temizle.

Uzman Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
dostum hava püskürten makinalar var onları öneririm

BBC Owner
Ultra Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
ben kuru bezle siliyorum parçaları çıkarıp elektrik süpürgesi vb. tehlikeli olabilir

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
saç kurutma makinesini tutan larda var ama benim sac kurutma makinesi sicaklik veriyor zarar verirmi acaba
Yüksek sıcaklık genellikle zararlıdır. Ben termal macuna, parçalarınızın modeline göre o minik iğnelerden birine zarar gelmesin diye bir teknoloji mağazasına götürmenizi öneririm.

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Öncelikle tavsiyem kompresör alman uygun fiyata var 50-60 tl ye hem süpürge makinasından daha çok etki alırsın hemde tertemiz olur. Onun haricinde tabi ki alman gerekenlerden birisi de termal macun ancak ucuz yollu bir şey alırsan ki bunu genelde tavsiye etmem 6 ay da bir değiştirmen olur. 10 TL lik macun da var 300 TL lik de bütçene göre orta sekment alırsan bunu 1 seneye kadar çıkarabilirsin. Sadece işlemcin değil ekran kartının da termal macununu değiştirmeyi unutma. Ben kuruyan termal macununu Kulak pamuğu ve şu aralar pek yaygın olaran dezenfektana batırıp temizliyorum çünkü biliyorsun %70 ile 80 arasında alkole sahip olduğu için hem uçup gidiyor hem de kuruyan termal macunu çok hızlı bir şekilde yumuşatabiliyor. Dikkat etmen gereken husus ise kulak pamuğu kullanırken onun bıraktığı çok ince tüy taneleri. Orada kalmaması lazım dikkatli bir şekilde ufak ve bastırmadan hafif hafif temizlemen gerekiyor. Eğer Güzel ve yumuşak bir maus pad'in varsa ve üzerine dikkatli bir şekilde temizlediysen onun üzerinde yapabilirsin. Maus pad'ler yumuşak olduğu için uyguladığın Güç deşarjını minimuma indiricektir. Bu da işlemci ve ekran kartına minimum zarar vericektir ve Termal Macunun İşlemci dışına çıkmıcak şekilde sürmen de yine dip not alman gereken hususlardan.

İyi Forumlar.

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Süpürge makinesi ve bez işini görür sökmede pek anlamıyorsan

Uzman Üye
10 HİZMET YILI
Öncelikle tavsiyem kompresör alman uygun fiyata var 50-60 tl ye hem süpürge makinasından daha çok etki alırsın hemde tertemiz olur. Onun haricinde tabi ki alman gerekenlerden birisi de termal macun ancak ucuz yollu bir şey alırsan ki bunu genelde tavsiye etmem 6 ay da bir değiştirmen olur. 10 TL lik macun da var 300 TL lik de bütçene göre orta sekment alırsan bunu 1 seneye kadar çıkarabilirsin. Sadece işlemcin değil ekran kartının da termal macununu değiştirmeyi unutma. Ben kuruyan termal macununu Kulak pamuğu ve şu aralar pek yaygın olaran dezenfektana batırıp temizliyorum çünkü biliyorsun %70 ile 80 arasında alkole sahip olduğu için hem uçup gidiyor hem de kuruyan termal macunu çok hızlı bir şekilde yumuşatabiliyor. Dikkat etmen gereken husus ise kulak pamuğu kullanırken onun bıraktığı çok ince tüy taneleri. Orada kalmaması lazım dikkatli bir şekilde ufak ve bastırmadan hafif hafif temizlemen gerekiyor. Eğer Güzel ve yumuşak bir maus pad'in varsa ve üzerine dikkatli bir şekilde temizlediysen onun üzerinde yapabilirsin. Maus pad'ler yumuşak olduğu için uyguladığın Güç deşarjını minimuma indiricektir. Bu da işlemci ve ekran kartına minimum zarar vericektir ve Termal Macunun İşlemci dışına çıkmıcak şekilde sürmen de yine dip not alman gereken hususlardan.

İyi Forumlar.
Aman hocam kulak pamuğu, dezenfektan ve bilgisayar adeta bir ölüm iksiri. Deneyimli ellerde, iyi olmasada kullanılabilir ama deneyimsiz arkadaşlar kendi başına büyük ihtimal iş açar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...