Onaylı Üye
Uyarılarımı yaptım tabi ki yazı içerisinde pamuk ve dezenfektanı bir kenara bırak ekran kartının üzerinden fanı çıkartırken bile çok dikkatli olması lazım. İşlemci fanını varsayıyorum ki intel soğutucu olsun bir nebze kırarsa dişleri değiştirme şansı olabilir. Ancak ekran kartında sıkıntı yaşayacaktır. Masaüstü pc ler de temizlik görüldüğü kadar kolay bir şey değil tabi ki. Dezenfektan dememin sebebi ise alkol oranı yüksek olduğu için saniyeler içinde uçması temizleyecek arkadaş için avantaj sağlayacaktır. Aynı zamanda kurumuş termal macunu minimum güç seviyesinde temizlemesi içinde artı olacaktır. Kulak pamuğunun bir yüzü ile her yeri temizlemesin tabi ki 5-10 tane alsın hafif aşındığında değiştirsin diye söyledim. Ancak risk bölümünü de anlattım ufak bir pamuk teli dirençler arası çökmeye yok açacaktır tabi ki. Evinde bulundurup temizlik yapabileceği temizlik için en iyi temizlik olayını tavsiye etmeye çalıştım. Çünkü ıslak mendil ile silip de ne işlemciler gitti ne ekran kartı dirençleri yamuldu bu gözler gördü maalesefAman hocam kulak pamuğu, dezenfektan ve bilgisayar adeta bir ölüm iksiri. Deneyimli ellerde, iyi olmasada kullanılabilir ama deneyimsiz arkadaşlar kendi başına büyük ihtimal iş açar.