- Yasaklandı
-
Ah Osmanlı ah
Banlı Üye
Soruda gerçekten mantık hatası yok ben kitaptakini tam yazmadım sadece bi yerden kopyaladım yazı biraz ters gibiSoruda mantık hatası var çözmeye değmez bir kere
şimdi çözmeye çalışSoruda mantık hatası var çözmeye değmez bir kere
Yav para cebinden düşmüş işte mantık hatası felan yokşimdi çözmeye çalış
Yanlış cevap aslında cevapYav para cebinden düşmüş işte mantık hatası felan yok
Öncelikle sorunun soruluş ve sağlama yaparak toplam verilen paraya ulaşım şekli yanlış nasıl mı anlatayım.Soruda gerçekten mantık hatası yok ben kitaptakini tam yazmadım sadece bi yerden kopyaladım yazı biraz ters gibi
ters ola yerleri düzeltirim
işin içine virgüller girdiyse o sorudan korkacaksın moruqÖncelikle sorunun soruluş ve sağlama yaparak toplam verilen paraya ulaşım şekli yanlış nasıl mı anlatayım.
1. Herkes 9₺ vermiyor. Çünkü herkes 10₺ verdikten sonra kasadan 5₺ dönüyor ve toplam ödenen 25₺ oluyor.
2. Herkesin cebinden 25₺/3 = 8,3₺ çıkıyor.
3. 5₺'yi geri aldıkları için herkese 5₺/3 = 1,6₺ düşüyor.
4. Herkesin cebinden çıkan toplam para miktarı 8,3₺ + 1,6₺ = 10₺ eder.
5. Bahşiş olarak verdiğin parayı neden tekrar verilen ücretin üzerine ekliyorsun. Eğer toplam ödenen miktara bakacaksak o verilen 2₺'yi 30₺'den çıkarıp 3'e böleriz. Sonuç olarak 30₺ - 2₺ = 28₺ ve herkes 28₺/3 = 9,3₺ ödemiş olur.
Fazla kafa yormayın yanabilir.
3 = 8,3₺ çıkıyor.
Senin yaptığında yanlışÖncelikle sorunun soruluş ve sağlama yaparak toplam verilen paraya ulaşım şekli yanlış nasıl mı anlatayım.
1. Herkes 9₺ vermiyor. Çünkü herkes 10₺ verdikten sonra kasadan 5₺ dönüyor ve toplam ödenen 25₺ oluyor.
5. Bahşiş olarak verdiğin parayı neden tekrar verilen ücretin üzerine ekliyorsun. Eğer toplam ödenen miktara bakacaksak o verilen 2₺'yi 30₺'den çıkarıp 3'e böleriz. Sonuç olarak 30₺ - 2₺ = 28₺ ve herkes 28₺/3 = 9,3₺ ödemiş olur.
Cevap o değilniye direk cevabı açıklıyonuz bekleyin çözek
Öncelikle sorunun soruluş ve sağlama yaparak toplam verilen paraya ulaşım şekli yanlış nasıl mı anlatayım.
soru bozuk o zamanCevap o değil
CEVAP
Bak şimdi
Hesap 25₺
3 kişi 10₺ çıkartıyor 30 tl ediyor toplam
garson 5₺ getiriyor para üstü olarak.
garson 2₺ bahşiş alıyor 3₺ kalıyor 3 arkadaşta 1₺ olarak paylaşıyorlarda
Soru bozuk ta değil bu soru matematiğin her yerde doğru olmayacağınısoru bozuk o zamangeriye para kalmıyo
3*9= 27 TL, 2 TL Garsonda bahşiş; 27+2=29 TL
soru sizi yanıtlama amaçlı bu konudaki diğer yorumlarıda oku bakyemek 25 tl 2 tl de bahşiş =27 geriye kalan 3 tl yide 1 er 1 er paylaşıyolar geriye para kalmıyo
bunu yanlış yapmışın 27 tl nin içine bahşişte dahil niye ekstradan 2 tl ekliyon
1 tanesi puştluk yapıyo garsona bahşiş vermiyo
Arka cebi k*çına doğru deliktir ordan para çıkınca para k*çına giriyor galiba ama k*çının neresineCebi deliktir düşmüştür
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?