Mavi ekran hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar mesela lol oynuyorum hiç bir sıkıntı olmuyor ancak mesela lolün yanında discord ve blitz açtığımda yaklaşık her maçta bir kere mavi ekran hatası alıyorum bilmiyorum neden olduğunu windows u yeni formatladım ayrıca sürücülerim tam şekilde güncel ama neyden yaptığını bir türlü çözemedim ve dün sabah lolü yüklerken oyun dışı 1,8 gb olan patch de 6 kere üst üste mavi ekran verdi ama oyun içi 6 gb olan patch de 1 kere bile vermedi gerçekten yardıma ihtiyacım var.
SİSTEM ÖZELLİKLERİ:
İşlemci:AMD FX 6200 Six-core processor 3,80 gHz
Ram:2X2 1333 Mhz 4 gb ram
Anakart:Asrock 960pro3
Ekran kartı:Amd r7 260x 2gb 128 bit ekran kartı
SSD:120 GB Kingston hyperx

Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Kanka oyun oynarken fazla uygulama açma pc hangisine yetişiceğini şaşırıyor ondan sonra böyle sorunlar oluyor

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
ramlarında veya harddiskinde sorun vardır. bendede sürekli oluyordu harddiskim bozulmuştu

Always in my headspace
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Evet eski bilgisayarımda benimde öyle oluyordu ctrl alt delete kısmındaki disk bölümünün ve cpu nun anlık olarak %100 olmasından kaynaklanıyor .

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
ramlarında veya harddiskinde sorun vardır. bendede sürekli oluyordu harddiskim bozulmuştu
SSD daha dün geldi yeni aldım 0 olarak harddisk de olduğunu düşünüp ama yinede aynı sorun devam ediyor ramleri de değişsem sorun çözülür mü bilmiyorum
Post automatically merged:

Kanka oyun oynarken fazla uygulama açma pc hangisine yetişiceğini şaşırıyor ondan sonra böyle sorunlar oluyor
bilmiyorum sonuçta discord ve blitz yani herkesin açtığı şeyler bende olması çok saçma

Evet eski bilgisayarımda benimde öyle oluyordu ctrl alt delete kısmındaki disk bölümünün ve cpu nun anlık olarak %100 olmasından kaynaklanıyor .
Bir çözümü var mı peki nasıl düzeltebilirim bu sorunu

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Mavi ekran hatası genelde harddisc bozulmaya başladığı zaman veriyolar. Ssd kullanmanı öreririm veya hdd kullanıyorsan da bilgisayar çalışırken kasayı fazla hareket ettirme. Pc çalışır halde kasayı hareket ettirirsen ( örnek veriyorum benim kasam alttaydı bazen ayağımla vuruyodum istemeden.) hdd içindeki diskler bozuluyo.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Aynı sorun benim eski bilgisayarımda da vardı fazla program calıştırdıgında oluyor genelde

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Mavi ekran hatası genelde harddisc bozulmaya başladığı zaman veriyolar. Ssd kullanmanı öreririm veya hdd kullanıyorsan da bilgisayar çalışırken kasayı fazla hareket ettirme. Pc çalışır halde kasayı hareket ettirirsen ( örnek veriyorum benim kasam alttaydı bazen ayağımla vuruyodum istemeden.) hdd içindeki diskler bozuluyo.
Zaten yukarda ssd kullandığımı yazdım daha önce hdd kullanıyordum sorunun bundan olduğunu varsayarak dün değiştirdim ama sorun devam ediyor aynı şekilde

Always in my headspace
Süper Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
SSD daha dün geldi yeni aldım 0 olarak harddisk de olduğunu düşünüp ama yinede aynı sorun devam ediyor ramleri de değişsem sorun çözülür mü bilmiyorum

bilmiyorum sonuçta discord ve blitz yani herkesin açtığı şeyler bende olması çok saçma

Bir çözümü var mı peki nasıl düzeltebilirim bu sorunu
Arkada gereksiz çalışan programları sonlandır ve bilgisayarı her anlamda performans moduna çek hatta internette win 10 performance edition isoları var onları kurabilirsin gereksiz her şey kaldırılmış ve belli bir miktar performans artışı sağlıyor. Kökten çözüm ram mhz artırmak ve işlemci yükseltmek tabi.

RedSecurity
Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
windows güncellenirken kapanırsa boyle olabiliyor

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
aynı problemi yaşıyordum bende anakart değiştirdim düzeldi

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Arkada gereksiz çalışan programları sonlandır ve bilgisayarı her anlamda performans moduna çek hatta internette win 10 performance edition isoları var onları kurabilirsin gereksiz her şey kaldırılmış ve belli bir miktar performans artışı sağlıyor. Kökten çözüm ram mhz artırmak ve işlemci yükseltmek tabi.
hadi ramleri değiştirdim ama iyi bir işlemci şuan ki duruma göre çok pahalı ondan bilmiyorum ne yapacağımı

aynı problemi yaşıyordum bende anakart değiştirdim düzeldi
Sorunun hangi parçadan kaynaklı olduğunu bilsem zaten direk onu değiştiricem de kafama göre de her parçayı değiştirirsem çok fazla para harcamış olurum ama anakartım çok yeni ondan yapacağını sanmıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Büyük ihtimalle harddisk ama sen yinede bi kasayı aç bağlantılarını kontrol et ekran kartı hdd kablolarını fln

Seçkin Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
Büyük ihtimalle harddisk ama sen yinede bi kasayı aç bağlantılarını kontrol et ekran kartı hdd kablolarını fln
Kankam bende hdd den olduğunu düşündüm bundan dolayı cuma ssd siparişi verdim dün geldi ve bağladım ama aynı sıkıntı devam ediyor birşey değişmedi yani

Süper Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Ram veya hdd 'in kötü ise normal az uygulama kullanmaya bak birde mavi ekran hatası için ekran görüntüsü atarsan daha kolay yardımcı olabiliriz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...