Max monitör dahil 7500 tl ye pc önerebilirmisinşz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Beyler bu dönemde pc alınmaz biliyorum ama her sene bu sene alınmaz bu sene alınmaz diye diye 3 sene oldu. Bu 3 senede pc de kendimi baya geliştirebilirdim zamanında alsaymışım keşke, neyse pek önemi yok hiç bişey için geç deil. bütçem maksimum monitör dahil 7500. İllaki oyun oynayacağım fakat benim için monitör de önemli olan 144 hz deilde ips panel olmasıdır ona göre monitör tavsiyesi verirseniz sevinirim. Ben kendim tek tek toparlamaya çalıştım onlarıda aşağıdan bakabilirsiniz belki değişiklik için bi kaç tavsiyeniz olur.

İşlemci: Fiyat performans bi pc toplayacağım için AMD işlemciyi tercih ettim. Buda Ryzen 5 3600x stok fanı ile kullanacağım fakat ilerleyen zamanlarda elime para geçince iyi bir soğutma alacağım.

Anakart: Buda tam bir fiyat performans olduğunu düşündüğüm bir anakart tercih ettim Gigabyte B450M-S2H V2 milli anakartımızın 2. versiyonu:D

Ram: Ram leri 2. el alabilirim Temiz bulabilirsem eğer. Olmaz ise Corsair Vengeance 2x8 3000mHz bunları kullanmayı düşünüyorum.

Ekran kartı: Bunun için 2 seçenek var biri eğer indirim yakalayabilirsem Msi Gaming X RX 5500xt 8gb yada 1660s/1660ti Nvdia ekran kartlarını sıfır alamam bütçem yetmiyor 2. el temiz 2 3 tane bulabildim 3 4 aylık kartlar.

Depolama: Çok büyük boyutlu bir dosyalar saklamayacağım için harddiske gerek duymadım lazım olursa ilerleyen zamanlarda alırım. SSD olarakda Adatanın 480 gb sata ssd sini kullanamayı düşünüyorum.

PSU(Güç Kaynağı): Sharkoon SHP650 650w 80+ bunu kullanmayı düşünüyorum fiyat performans olarak daha iyisi yok galiba bayada satmış zaten yorumlar iyi gözüküyordu.

Kasa: Kasa olarak Gametech GALAXY modelini tercih ettim. Ön tarafı tamamen mesh ızgara. bu fiyattaki diğer kasaların yan tarafları genelde şeffaf plastik oluyor bu kasnın temperli cam, onun dışında fanları kumanda ile kontrol edilebiliyor odada abimle kaldığım için o uyuduğu zamanlar ışıklarını söndürebilirim rahatsızlık vermesin diye, bazen ufaj tefek ödevler için kullanmka gerekiyor onun içinde fanlar gereksik ses yapıyor istediğim zaman durdurabiliyorum. Daha kullanmadım ama kasa değiştirmek istiyenlere tavsiye ederim. Ayrıyetten yan taraftaki aydınlatma eğer hoşunuza gitmesse kendiniz çıkartabiliyorsunuz. Malzeme kalitesi olarakta çok üst düzel bi kalite beklemiyorum tabikide verdiğim fiyata göre bi kalitede gelecğini düşünüyorum.

Monitör: Dediğim gibi önem sırası İPS panel kesin olacak 144 hz olursada çok güzel olur. Viewsonic in bir monitörü vardı İPS 75 hz 4ms 800 900 tl arası idi ben onu bulabildim monitör içinde max 1200 tl olabilir.

Monitörü veya diğer parçaları eğer incehesap ta cuma geceleri indirim oluyor yakalayabilirsem ordan alabilirim.

Üye
5 HİZMET YILI
Cidden bukadar masrafa gerek yok maddi durumun çok iyiyse bilemem ama ortalama bi durumda okadar şey fazla gereksiz yani

Üye
8 HİZMET YILI
Bence fazla olmuş biraz 7500 tl çok para ya

masterpiece
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Dostum bu sisteme ekran kartı olarak RTX 2060 harika olur. 1660ti alacağım yazmışsın ama oyun oynayacaksan uzun vadede düşünülürse ekran kartı biraz hantal kalacaktır. 2. el ucuza bir RTX 2060 yakalayabilirsen kesinlikle kaçırma derim. AMD Ryzen 3600x işlemci ile aşırı uyumlu olacaktır ve uzun vadede çıkacak tüm oyunları rahatlıkla açacaktır.

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Monster Öneriyorum kesinlikle biz oyun severler için ayrılmaz .

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Excalibur iyi bilgisayar ona bakabilirsin güncel oyunların hepsi sorunsuz calısıyor.

masterpiece
Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Monster Öneriyorum kesinlikle biz oyun severler için ayrılmaz .

Arkadaş laptop istemiyor sanırım hocam, monitör dahil yazdığına göre kasalı bir sistem istiyor. Zaten benim fikrimce oyun oynayacaksa kasa alması daha mantıklıdır, daha ucuza iyi sistemler toplayabilir.

Üye
8 HİZMET YILI
hazır bilgisayardan ziyade kendin dizmeni tavsiye derim tek tek paraçları alman daha faydalı olur bence.

Uzman Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar herkes 7500tl çok para yazmışta ben bunu sırf eğlenmek için toplamıyorum. Benim işim vs herşeyim bu pc üzerinde olacak
Post automatically merged:

Dostum bu sisteme ekran kartı olarak RTX 2060 harika olur. 1660ti alacağım yazmışsın ama oyun oynayacaksan uzun vadede düşünülürse ekran kartı biraz hantal kalacaktır. 2. el ucuza bir RTX 2060 yakalayabilirsen kesinlikle kaçırma derim. AMD Ryzen 3600x işlemci ile aşırı uyumlu olacaktır ve uzun vadede çıkacak tüm oyunları rahatlıkla açacaktır.
Ustam bende rtx 2060 almaya karar verdim ucuza temiz yakalayabilirsem kapıcam

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...