merhabalar yazılım için önce nereden başlanmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Ben senin gibi düşünmüyorum dostum sağlam kaliteli hocalarda var benim şuanda aldığım hocamız çok güzel anlatıyor keza youtube da dolaşan yazılım videolarından farksız ödev sistemi ile ilerliyor falan
Youtube de belirttiklerim aynı zamanda Discord üzerinden de canlı ders vermek fakat önceden de dediğim gibi herkesin anlama methodu farklı, bana göre bu daha açıklayıcı sana göre de kurslar : )

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Çok yeniysen robotik kodlama ardunio tarzı şeylerle başla gelişime faydası fazla değil ama bi haşırneşielikle başlıyor

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
python baslamanı tavsiye ederim digerlerine göre daha kolay bir dil kolay oldugu ıcın yazılımı anlamanda daha iyi olur

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
hangı sevıye bılgısayar bılıyorsun ona gore yonlendırmelı senı

Herkes Bir Gün Ölecek
Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
c# en kolayı onda başlayabilirsin benım en kolayıma gelen o sonra c+ js diye gidebilirsin bundan önce temellerden başlaman lazım kurs felan alabilrisin

Banlı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Uğraşma bence az daha bekle yapay zeka destekli Ai'ler çıktı onunla beraber hep yapıp hem öğrenirsin :)))

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Öncelikle ne üretmek istediğini bilmen lazım, sonrasında ona uygun kod kütüphanesi vb. şeyleri araştırıp ona göre başlaman gerekli, udemy, miuul vb. sitelerden eğitim alabilirsin yada youtubeden bakabilirsin.

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Yazılıma ilk kafa yorduğum gün sadece Youtubeden bir ders açtım ve ilk 1 2 satte hello wolrd + printifin işlemini vs öğrenmiştim kısacası o tarz dersler kurslardan daha iyi tabii kişinin anlama yeteneği ile de değişiklik gösterebilir. Kimisi görsel ile daha iyi anlar kimi metin ile :duck:
Youtube tavsiye etmememin tek sebebi bir dersin arkasi gelmeyebiliyor. Adam 3 videoluk seri yapiyor 4. video yok. Yani seni yariyolda birakiyor. Udemyde oyle degil. Sen hazir ders paketi aliyorsun almadan oncede ders icerigini gorebiliyorsun ve sana 70 saatlik C++ ders serisi geliyor video halinde. Hem tek bir ogretmenden sabit bir sekilde ogreniyorsun. Youtube ise tam corba gibi. 3 video baskasindan izliyorsun 5 video baskasindan izliyorsun. Bu sekildede ogrendiginden bisi anlamazsin.

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Youtube tavsiye etmememin tek sebebi bir dersin arkasi gelmeyebiliyor. Adam 3 videoluk seri yapiyor 4. video yok. Yani seni yariyolda birakiyor. Udemyde oyle degil. Sen hazir ders paketi aliyorsun almadan oncede ders icerigini gorebiliyorsun ve sana 70 saatlik C++ ders serisi geliyor video halinde. Hem tek bir ogretmenden sabit bir sekilde ogreniyorsun. Youtube ise tam corba gibi. 3 video baskasindan izliyorsun 5 video baskasindan izliyorsun. Bu sekildede ogrendiginden bisi anlamazsin.
Ben zaten gidin yeni bir seri oluşturan birinden ders alın demiyorum, halihazırda ders serileri bitmiş onlarca Youtuber var aralarından bir çoğunu kullanmıştım arkadaşa da önerdiklerim bunlardı. Gidip şu konuyu birinden daha sonra başka bir konuyu başkasından dinleyin demiyorum ama bunu da tavsiye ederim çünkü dinlediğiniz kişi bir konuyu iyi anlatırken bir diğerini kötü anlatabiliyor fakat bir başka kişi ise onun kötü anlattığı konuyu çok açıklayıcı bir şekilde anlatmış olabiliyor onun için sizin dediğiniz gibi tek bir hocaya bağlı kalmak yanlış. Gelişmek öğrenmek istiyorsanız her yolu deneyip herkesten bilgi toplamak şart.

Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Benimde yazılıma başlamak aklımdaydı, yalnız son zamanlarda yapay zekanın gücünü gördükçe yazılımdan uzaklaşıp video edit kısmına yönelmeyi düşünüyorum.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
daha çok savunma sanayisinde yazılımla uğraşmak istiyorum

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ben python kullanarak başlamıştım youtube de birsürü öğretirici videosu var

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...