Onaylı Üye
Arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği okuyorum 2. sïnıfım. Ama içimde boşa okuyormuşum gibi bir his var. Türkiye'de mutlu olacağımı sanmıyorum. Mesleğimi elime alınca hayatım güzel olur mu?
turkıye cennet kardesım şaka maka iş daha cok yoruyo ınsanı ama tabı neyde çalıstıgına gore degısırArkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği okuyorum 2. sïnıfım. Ama içimde boşa okuyormuşum gibi bir his var. Türkiye'de mutlu olacağımı sanmıyorum. Mesleğimi elime alınca hayatım güzel olur mu?
Gerçekten öğrenciyken hayat daha mı iyi? Ben de sürekli mutlu olmayı erteliyorum iş bulunca mutlu olurum diye.turkıye cennet kardesım şaka maka iş daha cok yoruyo ınsanı ama tabı neyde çalıstıgına gore degısır
Anladım hocam teşekkürler.yani çalıştığın yerin önemi çok fazla bu konuda tam bişey söylenemez . güzel bi yer denk gelirse neden güzelleşmesin hayatın
Teşekkür ederim hocam. Bu sadece sizin değil herkesin görüşü bence. Bu ülkede 100 bin lira üstü maaş almadan mutlu olmak veya ev/araba sahibi olmak imkansız.ülke çok güzel. ama yaşam çok zor. meslek sahibi olunca hayat güzelleşebilir tabikide ama bu ülkede değil (herhangi bi yerde tanıdığın vs. yoksa ) tabiki bu sadece benim görüşüm![]()
Öğrencilikte vakit çok ama para yok. İş hayatında para çok ama vakit yok denebilir. Severek yapacaksan yap yapmayacaksan sal vakit geçmez.Arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği okuyorum 2. sïnıfım. Ama içimde boşa okuyormuşum gibi bir his var. Türkiye'de mutlu olacağımı sanmıyorum. Mesleğimi elime alınca hayatım güzel olur mu?
100 bin lira maaş derken ? Hangi ülkede yaşadığını bir düşün derim. O kadar maaşı çalışan olarak alabileceğin bir yer yok dostum. Genç yaşta yüksek meblağlar kazanmak istiyorsan ya ticaret yapacaksın ya da güzel! ülkemin yolsuzluk çarkına dahil olacaksın. Ailen zenginse bunları hiç düşünmene gerek yok zaten, ikisinden birini baban senden önce yapmıştır bile.Teşekkür ederim hocam. Bu sadece sizin değil herkesin görüşü bence. Bu ülkede 100 bin lira üstü maaş almadan mutlu olmak veya ev/araba sahibi olmak imkansız.
100 bin lira maaş almak istiyorum demedim ki, önce okuduğunu anla. 100 bin lira altı maaş ile bu ülkede ev/araba sahibi olunmaz dedim. O yüzden yurtdışı tek çözüm dedim, anladın?100 bin lira maaş derken ? Hangi ülkede yaşadığını bir düşün derim. O kadar maaşı çalışan olarak alabileceğin bir yer yok dostum. Genç yaşta yüksek meblağlar kazanmak istiyorsan ya ticaret yapacaksın ya da güzel! ülkemin yolsuzluk çarkına dahil olacaksın. Ailen zenginse bunları hiç düşünmene gerek yok zaten, ikisinden birini baban senden önce yapmıştır bile.
Ne bu atarlı giderli hallerin arkadaşım ? Yanlış okuduysam benim hatamdır kusura bakma. Bir konu açmışsın doğru veya yanlış fikrimi belirttim. Efendi gibi uyar, lisede arkadaşınla laf dalaşı yapar gibi konuşma insanlarla. Üniversite çağında olduğun için belli bir olgunluğa ulaşmış olduğunu düşünerek söylüyorum bunu.100 bin lira maaş almak istiyorum demedim ki, önce okuduğunu anla. 100 bin lira altı maaş ile bu ülkede ev/araba sahibi olunmaz dedim. O yüzden yurtdışı tek çözüm dedim, anladın?
Ben bir tarihçi olarak söyleyeyim hiç güzelleşmiyor aksine daha da kötüye gidiyor. Çalışmaktan kendine ayırdığın vakit eh işte denebilecek kadar olur. Şanslıysan iyi bir işte memur gibi çalışıp 2 gün tatil yaparsın o zaman da yuvarlanıp gidiyoruz moduna girersin. Öğrenciliğin tadını çıkart bir daha gelmezArkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği okuyorum 2. sïnıfım. Ama içimde boşa okuyormuşum gibi bir his var. Türkiye'de mutlu olacağımı sanmıyorum. Mesleğimi elime alınca hayatım güzel olur mu?