Çözüldü Microsoft Edge tamamen nasıl silinir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar, bu Windows 10'da Microsoft Edge'yi sorunsuz, kökten kaldırma programı veya yöntemi var mı? Bayağı şey denedim, başaramadım. PUBG girerken çok kastırıyor, sürekli arkada çalışıyor. PUBG'den performans almamı engelliyor.

Çözüm
Arkadaşlar, bu Windows 10'da Microsoft Edge'yi sorunsuz, kökten kaldırma programı veya yöntemi var mı? Bayağı şey denedim, başaramadım. PUBG girerken çok kastırıyor, sürekli arkada çalışıyor. PUBG'den performans almamı engelliyor.

Windows 10 Microsoft Edge Kaldırma Nasıl Yapılır?​

• Başlat menüsünü açın.
  • "Komut İstemi" uygulamasını bulun.
  • Yönetici olarak çalıştırın.
  • Kutunun içine "cd %PROGRAMFILES(X86)%\Microsoft\Edge\Application\8*\Installer" (tırnaksız) yazın.
  • 8* yerine mevcut sürümün numarasını yazın. Örneğin sürüm numarası "9x.xxx.xx.xxx" şeklinde ise 8 yerine 9 yazacaksınız.
  • Enter tuşuna basın.
  • Microsoft Edge'i kaldırmak için komut istemine şunu yazın: setup --uninstall...
Banlı Üye
Sosyal
3 HİZMET YILI
Başlat düğmesine tıklayın ve Windows 10'da Ayarlar uygulamasını açın. Ayarlar penceresi açıldığında, Uygulamalar 'a tıklayın. 2. “Uygulamalar ve özellikler” penceresinde “Microsoft Edge“e gidin ve Kaldır butonuna tıklayın.

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI

Windows 10 Microsoft Edge Kaldırma Nasıl Yapılır?​

• Başlat menüsünü açın.
  • "Komut İstemi" uygulamasını bulun.
  • Yönetici olarak çalıştırın.
  • Kutunun içine "cd %PROGRAMFILES(X86)%\Microsoft\Edge\Application\8*\Installer" (tırnaksız) yazın.
  • 8* yerine mevcut sürümün numarasını yazın. Örneğin sürüm numarası "9x.xxx.xx.xxx" şeklinde ise 8 yerine 9 yazacaksınız.
  • Enter tuşuna basın.
  • Microsoft Edge'i kaldırmak için komut istemine şunu yazın: setup --uninstall --force-uninstall --system-level
Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra Microsoft Edge bilgisayarınızdan kaldırılacaktır. Bu işlemi gerçekleştirdikten sonra Edge'i başlat menüsünde görebilirsiniz. Endişelenmenize gerek yok, üstüne tıklasanız da bir şey olmayacaktır. ;)

Microsoft Edge Otomatik Yeniden Yükleme Nasıl Engellenir?​

• Windows 10'un arama simgesine tıklayın.
  • Kayıt defteri düzenleyicisini arayın.
  • Kayıt defteri düzenleyicisinin adres çubuğuna şunu yazın: HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft
  • Microsoft klasörüne sağ tıklayın.
  • İmleci "Yeni" seçeneğinin üzerine getirin.
  • "Anahtar" seçeneğine tıklayın.
  • Anahtarı "EdgeUpdate" olarak adlandırıp enter tuşuna basın.
  • Oluşturulan anahtara sağ tıklayın.
  • "Yeni > DWORD (32-bit)" yolunu takip edin.
  • Bunu "DoNotUpdateToEdgeWithChromium" olarak yeniden adlandırın.
  • Oluşturduktan sonra üzerine çift tıklayın.
  • Değerini "1" olarak değiştirin.
  • "Tamam" butonuna tıklayın.
Ne yazık ki her şey Microsoft Edge'i kaldırmakla bitmiyor. Otomatik yeniden yükleme için bir önlem almazsanız Microsoft, Windows Update aracılığı ile Edge'i yeniden yükler. Bir güncelleme aldığınızda Edge'in de geri döndüğünü görürsünüz.

Yukarıdaki adımları takip ettikten sonra Microsoft Edge sonraki güncellemelerde bilgisayarınıza otomatik olarak yüklemeyecektir.

Uyarı: Yukarıdaki adımları takip ederken çok dikkatli olmalısınız. Yanlış bir işlem yapacak olursanız beklenmedik sorunlara yol açabilirsiniz.

Kaynak: Tamindir

Çözüm
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...