Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Who you gonna call
Emektar Üye
Ödüller
13
5 HİZMET YILI
:yazı:

Hepinize merhaba arkadaşlar bu konumda sizlere Windows 10 da nasıl arka planda çalışan boş uygulamaları kapatırız onu anlatacağım.
Windows 10'da indirdiğiniz bir çok uygulama, yazılım arkaplanda kullanmadığınız halde çalışmaya devam eder. Devre dışı bırakmak için bir kaç basit işlem yapmamız lazım. Windows 10 işletim sistemini kullanan biriyseniz ve performans bakımından bilgisayarınızın etkilendiğini düşünüyorsanız yüksek olasılıkla arka planda çalışan boş uygulamalardan dolayıdır. Microsoft Store uygulamasından indirdiğiniz programlar veya uygulamalar cihazınızda arkaplanda çalışma iznine sahip. Arka planda sürekli çalışıp hem pilinizden oluyorsunuz, hem de işlemciden güç çalıyorlar bu sebepten ötürü bilgisayarınızda performans düşüşü yaşıyorsunuz.

Windows 10 İşletim Sisteminde Arka Planda Çalışan Kullanmadığımız Uygulamaları Nasıl Kapatırız ?

1-) Pil ayarlarından arka planda çalışan kullanmadığımız boş uygulamaları kapatabiliriz.
2-) Gizlilik ayarlarından arka planda çalışan kullanmadığımız boş uygulamaları kapatabiliriz.

1-) Pil Ayarlarından Arka Planda Çalışan Uygulamaları Nasıl Kapatırız ?

Sol alt köşeden Windows logosuna tıklayın ve " Ara " seçeneğine tıklayın. Ardından " Pil tasarrufu " yazıp enterleyin

dfvdd.JPG

" Piliniz düşükken pilden daha fazla faydalanmak için bildirimleri ve arka plan etkinliğini sınırlayın " seçeneğini aktif edin.

Arka planda çalışan boş uygulamaları kapatabileceğiniz en kolay ve basit yöntem budur. Sistem bu sayede pil tasarrufu yapacak bunun yanı sıra bildirimleri, arka planda çalışan etkinlikleri sınırlayacak yani cihazınız bildirim almayacak ve arka planda uygulama çalıştırmayacak. Ancak yaptığımız bu işlem yalnızca " Microsoft Store " uygulamasından indirdiğiniz uygulamalar için geçerli. Üçüncü parti yazılım veya kendinizin belirlediği uygulamaların arka planda çalışmasını engellemek için diğer söyleyeceğim işlem daha makul olacaktır.

2-) Gizlilik Ayarlarından Arka Planda Çalışan Uygulamaları Nasıl Kapatırız ?

Sol alt köşeden Windows logosuna sağ tıklayın ve ara butonuna basın. Arama kutusuna " Arka Plan Uygulamaları " yazıp enterleyin.

dfgfd.JPG

Bu kısımda arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaları kapatabilirsiniz. İster elinizle tek tek manuel uğraşıp kapatın ister hepsini kapatmak istiyorsanız da üstte ok ile belirttiğim kısmı kapalı yapın tüm uygulamalar devre dışı bırakılacaktır. Ancak bu arka plan uygulamalarında " Windows Güvenliği " de var. O programın arka planda çalışmasını öneririm.

Fakat bir şey var ki uygulamaların arka planda çalışmasını devre dışı bırakmanız, her bilgisayarı açtığınızda bu gördüğünüz uygulamaların tekrar çalışmasına, cihazınızın açılış hızına çokta bir etki edecek diye bi kaide yok.

3-) Görev Yöneticisinden Bilgisayarı Açtığınızda Başlangıç Programlarını Devre Dışı Bırakmak

Ctrl + Alt + Del tuşlarına basarak görev yöneticisini açın veya araç çubuklarının olduğu boş kısma sağ tıklayıp görev yöneticisine basarak açın. Ardından görev yöneticisinden 4. sıradaki " Başlangıç " yazan kısma gelin ve burda çalışan uygulamaları devre dışı bırakın.

341231.JPG

Özellikle bilgisayarınızda spotify, skype, virüs programı var ise buradan devre dışı bırakın. Gördüğünüz gibi en sağda " Başlangıç Etkisi " diye bi kısım var. Bilgisayarı açtığınızda çok bekliyor iseniz bu kısımda ölçülen değer yüksek ise devre dışı bırakın açılış hızının büyük ölçüde hızlandığına şahit olacaksınız.

:not:

Evet arkadaşlar Windows 10 arka planda çalışan boş uygulamalarını nasıl kapatırız adlı konunun sonuna gelmiş bulunmaktayız. Windows 10 işletim sistemi kullanıcıları bu basit işlemleri deneyerek sistem performansını biraz da olsa arttırabilir. Sizin de bildiğiniz yöntemler var ise yorumda detaylı anlatın biz de deneyip sonucu görelim.
İyi forumlar.​

Son düzenleme:
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
yararlıymış teşekkürler peki game booster gibi uygulamaların gerçekten performansa faydası oluyormu ?

Seçkin Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
çok yardımcı oldunuz teşekkürler, bu sorun çoğu kişinin sorunuydu ama artık sayenizde bilgisayar biraz daha hızlanacak.

Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
tek tek uyguladım sonuç olumlu hocam emeğinize sağlık

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
baya ise yaradı tesekkurler hocam

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
sıcaklığın düşükse overclock işlerine giriş

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Use programas otimizadores e de segurança. ... Limpe a inicialização do seu computador. ... Limpe seu computador periodicamente. ... Desinstale programas desnecessários. ... Limpe o cache com freqüência. ... Desfragmente o disco
Post automatically merged:

Use optimizer and security programs. ... Clean your computer's startup. ... Clean your computer periodically. ... Uninstall unnecessary programs. ... Clear the cache frequently. ... Defragment the disk

Seçkin Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
eyw reis csgoda 17 fps alıyordum artık 19 alıyorum

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Genel bir araştırmayla bunlar dahil 10 tane daha maddelik süper hızlandıran tavsiyeler bulunabilir. Hazıra alışıyor insanlar ama yinede emek, emektir.

Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
tertemiz bir anlatım olmuş eline emeğine sağlık

Kartal sinek avlamaz
Süper Üye
5 HİZMET YILI
bunları bende yaptım işimi gördü arka plandaki uygulamaları kapatmak çok önemli

Uzman Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
wise registry cleaner kullanmanı öneririrm baya hızlandırıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...