Microsoft, Windows XP İçin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
8 HİZMET YILI
Geçtiğimiz günlerde, WannaCry tehdidine karşı Windows XP için bir güncelleme yayınlayan Microsoft, yayınlamış olduğu güncellemeyi iptal etti. Sizce nedeni nedir?

Dünya için önemli bir tehdit haline gelmiş ve her geçen gün yeni kurbanları ile gündeme gelen Wanna Cry virüsü, özellikle Çin ve Rusya için birer baş belası. Microsoft, Windows XP kullanıcıları için bir dizi önlem alarak virüs tehdidine karşı bir güncelleme yayınlamıştı. Daha sonrasında ise beklenmedik bir şekilde bu güncellemeyi geri çekti. Sebebi ise gerçekten çok düşündürücü.

Microsoft’ un güncellemeyi geri çekmesi bir hatadan ibaret değil, aksine eski işletim sistemleri için kullanıcılara destek verilmediği izlenimi yaratmak. Bu durum kafaları biraz karıştırmış olabilir. Anlaşılacağı üzere Microsoft, Windows XP gibi eski işletim sistemlerine güncelleme sağlanmasının yanlış olabileceğini, kullanıcıların güvenliklerini sağlamaları adına en güncel işletim sistemleri olan Windows 10’a yükseltmeleri gerektiğini düşünüyor.

Anlaşılacağı üzere Microsoft, Piyasaya sürdükleri ve üzerinde çalışmaya devam ettikleri işletim sistemleri olan Windows 10’a kullanıcılarının geçmesinin en doğru ve en güvenilir seçim olacağı konusunda ki tutumlarını sergilemekte. Bu tutumla birlikte bizde, artık Windows XP nin kullanılmasının doğru olmadığı konusun da bir kanıya varmış bulunmaktayız.

Sonuç itibari ile Wanna Cry virüsü bulaşmış bir Windows XP bilgisayarın, diğer bilgisayar kullanıcıları için açık bir tehdit olduğu gerçeği kaçınılmaz.

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
Dostum zaten windows xp'yi şimdi nasıl bilmiyorum ama bir çok banka kullanıyordu. Bildiğim kadarıyla özel olarak bir satın alım sözkonusuydu ve windows sadece bu satın alımlara özel güncelleme veriyordu. Artık bankalarda xp yerine win7 kullanılıyor. Bankalarda sistemler oturtulduğu için kolay kolay geçiş yapmıyorlar.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...