injecting to 0xDEADBEEF
Ultra Üye
- Ödüller
- 13
- Sosyal
8 HİZMET YILI
Yazılım devi Microsoft'un yeni işletim sistemi Windows 12 konusundaki sessizliği pek çok kullanıcıyı merak içinde bırakıyor.
Ancak, bekleyenler için kötü haber var: Microsoft'un odak noktası şu anda yeni bir işletim sistemi çıkarmak değil, mevcut olanları geliştirmek.
Mantıklı Sebepler;
- Destek Yükü: Microsoft, şu anda hem Windows 10 hem de Windows 11'i desteklemek zorunda. Windows 10'un desteği 2025'e kadar devam ediyor ve bu da Microsoft'u iki farklı işletim sistemiyle uğraşmaya itiyor. Windows 12'nin eklenmesi durumunda ise iş yükü daha da artacaktır.
- Sistem Gereksinimleri: Windows 11'in çıkması bile bazı kullanıcılar arasında tartışmalara yol açtı. Yeni sistem gereksinimleri, hali hazırda yeni bir bilgisayarın bile Windows 12'yi çalıştıramayabileceği endişesini doğuruyor. Bu da Microsoft'un kullanıcı tepkilerini azaltmak için mevcut sürümü güncellemeyi tercih etmesine yol açıyor.
Microsoft'un Yaklaşımı:
Microsoft, mevcut Windows 11'i büyük güncellemelerle geliştirerek kullanıcıların beklentilerini karşılamaya çalışıyor. Bu şekilde, hem kullanıcılar mevcut sistemde kalarak alışık oldukları deneyimi yaşayabilirler, hem de Microsoft'un destek yükü azalır.
Bir de işin teknik boyutu var. Windows 11'in çıkması bile bazıları arasında tartışmalara yol açtı çünkü yeni sistem gereksinimleri var. Eğer Windows 12 çıkarsa ve daha yüksek sistem gereksinimleri getirirse, bir sürü bilgisayar destek dışı kalabilir. Yani, hani daha yeni açılmış bir bilgisayar bile Windows 12'yi çalıştıramayabilir.
Sonuç:
Windows 12'nin bekleyenleri hayal kırıklığına uğratabilir çünkü Microsoft'un şu anda yeni bir işletim sistemi çıkarmak için yeterli nedeni yok gibi görünüyor. Ancak, Microsoft'un modüler bir Windows sürümü üzerinde çalıştığına dair söylentiler var. Bu, gelecekte yeni bir sürümle karşılaşma umudunu canlı tutuyor.
Sonuç olarak, Windows kullanıcıları şimdilik mevcut sürümle yetinmek zorunda kalacak gibi görünüyor. Microsoft'un kararının arkasındaki mantığı anlamak önemlidir ve kullanıcılar için en iyi deneyimi sağlamak adına bu yaklaşımın doğru olduğunu düşünmek mümkün.
Son düzenleme: