Miningcilere kötü haber yakın zamanda vergi gelebilir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanlığı resmi Twitter adresinden basın açıklaması olarak aşağıdaki resimde paylaşılan açıklamayı yayınlanmıştır.

kripto paralarla ilgili dünya genelinde oluşan kaygıları biz de paylaşıyoruz.” denilen açıklamada Türkiye'deki miningcilerin tüylerini ürperten açıklama yapılmıştır.

Türkiye ve birçok ülkede kripto para kazanımından vergi alınmıyor, tabii alınan ülkelerde var, mesela ABD'de kripto para sahiplerinden gelir vergisi alınırken, Almanya'da 600 Euro'dan düşük değerler için vergi uygulanmıyor. Malta, Portekiz, Hong Kong ve Singapur'da da vergi alınmıyor. Güney Kore'de ise elde edilen kazançtan yüzde 20 vergi alınmasına dair çalışma başlatılmış durumda. Ülkemizde ise kripto paralarla ilgili vergi mevzuatı dahil, herhangi bir yasal altyapı ve düzenleme bulunmuyor.

Ülkemizdeki düzenlemeyle gelebilecek olan verginin boyutu ya da içeriği şu an için bilinmese de olası yüksek vergilerde kripto paraya olan ilgiyi düşürebilir.

Bunun sonucunda birçoğumuzun bildiği neredeyse sıfıra yakın olan ekran kartı stoku hem hafifleyebilir hem de ikinci el ekran kartı satışlarından fiyatlar %70'den fazla indirimle piyasaya sunulabilir.

Yakında sarı siteden ya da Letgo'dan bolca ekran kartı satışı görebileceğimizi düşünüyorum bilgisayar toplayacak olan arkadaşların aceleleri yoksa biraz daha beklemeleri aynı ücretler ile daha performanslı sistemler toplamalarına neden olabilir?

fff.png

Bu arada dünya genelinde kripto parayla ilgilenen ülke sıralaması aşağıdaki resimdeki gibidir. (Nedense gariban ülkeler başta geliyor...)

18345.jpeg

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Devlet sanırsam bir oraya el atmamıştı. Oraya da el attı hayırlısı olsun.

ᴍᴀᴋᴀᴠᴇʟɪ
Seçkin Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Hayırlı Olsun İyi Olmuş :D.

Efsane Üye
7 HİZMET YILI
Hadi bakalım bundan sonra miningciler düşünsün sonunu ne olucak acaba sonları

🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨🟨
Ultra Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Devlet sanırsam bir oraya el atmamıştı. Oraya da el attı hayırlısı olsun.
Geçenlerde annem seslendi gel bak televizyona diye, haber başlığı şu şekildeydi "Ev hanımlarına Emeklilik yolu gözüktü" yazıyordu, belki konumuz ile doğrudan alakalı değil ama vatandaştan para almak için akla hayale gelmeyecek çalışmalar yapılıyor, kripto konusunda ise benim üzüldüğüm nokta kredi çekipte bu işe girenlere olur, yoksa diğerlerine üzülmem piyasada ekran kartı bırakmadılar, 2019 Nisan ayında 1200 TL'ye aldığım ekran kartı 2021 Mart ayında 5000 TL hem de 2 yıllık kart.

Kendine Yaslanan Dik Yürür
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Gec bile kalmisti.

vendetta
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
El atmadıkları tek şeye de el attılar en sonunda :D

Banlı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
La nası bu zamana kadar vergi yoktu şaşırdım reis gözden kaçırmış

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Geçenlerde ****m seslendi gel bak televizyona diye, haber başlığı şu şekildeydi "Ev hanımlarına Emeklilik yolu gözüktü" yazıyordu, belki konumuz ile doğrudan alakalı değil ama vatandaştan para almak için akla hayale gelmeyecek çalışmalar yapılıyor, kripto konusunda ise benim üzüldüğüm nokta kredi çekipte bu işe girenlere olur, yoksa diğerlerine üzülmem piyasada ekran kartı bırakmadılar, 2019 Nisan ayında 1200 TL'ye aldığım ekran kartı 2021 Mart ayında 5000 TL hem de 2 yıllık kart.
Haklısın, fazla para için her yolu deniyorlar.

Onaylı Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Zaten alım satım ugulamaları vergi alıyor. Birde miningciler vergi verirse baya uçuk fiyatları bulacak gibi. Alt coinler yükselebilir

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
Evet el atmadıkları bi burası kalmıştı...

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Soluduğumuz havaya da kredi gelebilir bu haberden sonra :D

Are you sure
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Bi Kere Vergi Almasalar Şaşırırım Allah Bize Sabır Versin Başka Birşey Demiyorum :)

best gamer for ever
Onaylı Üye
Ödüller
4
Sosyal
5 HİZMET YILI
El atmadıkları tek şeye de el attılar en sonunda

Dc: ®coxqu1ck™ 4740
Onaylı Üye
Ödüller
3
7 HİZMET YILI
geç bile kalmıştı oraya el atmak için

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Sanal paralara vergi bağlayan devlete dava açılır diye biliyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...