Monitör Öneri/Yardım!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
12000
Defacer
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, 35 inch, 1 ms en az 144hz özelliklerinde bir monitör arıyorum monitör için kendime ayırdığım bütçe net 12k üstü monitöre göre düşünülebilir (abartı olmadan). Önerileriniz varsa yorumlara beklerim.
Bir diğer sormak istediğim soru ise size göre IPS panel mi VA panel mi sebebiyle birlikte yazarsanız çok sevinirim. İyi forumlar.

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
inç ama öneririm LG markalara da bakabilirsin yüksek ölçülü ekranlar için

Sıradan Vatandaş
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
IPS panel daha canlı renkler ve doygunluktur ama hz olarak daha düşüktür ama şuan ki teknolojide fast ıps çıktı yani hız konusunda sıkıntı yok. Va panel ise tn ve ıps arasındadır. Hızı tn kadar iyi değil rengi tn kadar kötü değil, rengi ıps kadar iyi değil hızı ıps olarak daha kötü değil ikisin ortasıdır. Canlı renk istiyorsan ıps tercih etmeni öneririm. :)

Ekranım güzel ve canlı olsun renkleri güzel olsun isstiyorsan LG ve Asus'a bakabilirsin ama LG bence ekran kalitesi olarak güzel işlere imza atıyor. Fakat bu demek değildir ki ASUS kötü onunda LG' den bi farkı yok zevk meselesi diyelim. :D

Son düzenleme:
Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Aoc gaming u34g3xm/eu 34 inç 1ms 144hz önerebilirim

Sıradan Vatandaş
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Şuna bakabailirsin dostum fakat 32'' ilgini çekebliir yinede hemde QHD

Özelden yazarsan daha çok yardımcı olabilirim dostum.

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
lg ya da aoc oneririm sana ama 27inç değil 24inç al bence daha iyi 27 inç goz yoruyor

Kendin ol Zaten herkes alındı
Uzman Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
  1. LG 35GN850-B: 35 inch, 1ms yanıt süresi, 3440x1440 çözünürlük, 160Hz (overclock ile 180Hz) yenileme hızına sahip bu model geniş bir renk gamı sunar. IPS paneli sayesinde renk doğruluğu ve geniş izleme açıları elde edebilirsiniz.
  2. Dell Alienware AW3420DW: Yüksek kaliteli IPS paneli, 3440x1440 çözünürlük, 2ms (GtG) tepki süresi ve 120Hz (overclock ile 120Hz) yenileme hızı sunan bir monitördür. Renk doğruluğu ve geniş izleme açıları ile dikkat çeker.
  3. Acer Predator X35: 35 inch, 3440x1440 çözünürlük, 2ms yanıt süresi ve 200Hz yenileme hızına sahip bu model, VA panel teknolojisi kullanır. Yüksek kontrast oranları ve derin siyahlar ile bilinir.
IPS panel mi, VA panel mi konusunda tercih, kullanım amacınıza ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. IPS paneller genellikle daha geniş renk gamı, daha iyi renk doğruluğu ve geniş izleme açıları sunar, ancak VA paneller daha yüksek kontrast oranlarına sahiptir. Eğer renk doğruluğu ve geniş izleme açıları önemliyse IPS tercih edilebilir, ancak oyun odaklıysanız VA panelin yüksek kontrast oranları avantajlı olabilir.

Defacer
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI

IPS panel daha canlı renkler ve doygunluktur ama hz olarak daha düşüktür ama şuan ki teknolojide fast ıps çıktı yani hız konusunda sıkıntı yok. Va panel ise tn ve ıps arasındadır. Hızı tn kadar iyi değil rengi tn kadar kötü değil, rengi ıps kadar iyi değil hızı ıps olarak daha kötü değil ikisin ortasıdır. Canlı renk istiyorsan ıps tercih etmeni öneririm. :)

Ekranım güzel ve canlı olsun renkleri güzel olsun isstiyorsan LG ve Asus'a bakabilirsin ama LG bence ekran kalitesi olarak güzel işlere imza atıyor. Fakat bu demek değildir ki ASUS kötü onunda LG' den bi farkı yok zevk meselesi diyelim. :D

Paran varsa LG yoksa fiyat permans aoc

lg ya da aoc oneririm sana ama 27inç değil 24inç al bence daha iyi 27 inç goz yoruyor

1. LG 35GN850-B: 35 inch, 1ms yanıt süresi, 3440x1440 çözünürlük, 160Hz (overclock ile 180Hz) yenileme hızına sahip bu model geniş bir renk gamı sunar. IPS paneli sayesinde renk doğruluğu ve geniş izleme açıları elde edebilirsiniz.
  2. Dell Alienware AW3420DW: Yüksek kaliteli IPS paneli, 3440x1440 çözünürlük, 2ms (GtG) tepki süresi ve 120Hz (overclock ile 120Hz) yenileme hızı sunan bir monitördür. Renk doğruluğu ve geniş izleme açıları ile dikkat çeker.
  3. Acer Predator X35: 35 inch, 3440x1440 çözünürlük, 2ms yanıt süresi ve 200Hz yenileme hızına sahip bu model, VA panel teknolojisi kullanır. Yüksek kontrast oranları ve derin siyahlar ile bilinir.
IPS panel mi, VA panel mi konusunda tercih, kullanım amacınıza ve kişisel tercihlerinize bağlıdır. IPS paneller genellikle daha geniş renk gamı, daha iyi renk doğruluğu ve geniş izleme açıları sunar, ancak VA paneller daha yüksek kontrast oranlarına sahiptir. Eğer renk doğruluğu ve geniş izleme açıları önemliyse IPS tercih edilebilir, ancak oyun odaklıysanız VA panelin yüksek kontrast oranları avantajlı olabilir.
Öncelikle konuyu dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Kullanım olarak oyun ağırlıklı olacak.
1. olarak 34 inç ve üstü istiyorum (24-27 inç yazan arkadaş için diyorum).
2. olarak televizyon bakımından düşündüğümde bir çok kez şahit olduğum bir olay var LG televizyonların bir çoğu kronik panel sorunlu oluyor, bunu monitörde de yaşar mıyım, zaman içerisinde sorun olur mu?
3. olarak VA panellerde ghosting sorunu yaşayan bir çok insanın açtığı konulara denk geldim bu konuda söylemek istediğiniz bir şey var mı elektronik biraz da şans işi bunun farkındayım ama ben yine de bu riski en az seviyeye indirip gerçekten parasını hak eden bir cihaz arıyorum. Destekleriniz için sağolun.

Paran varsa LG yoksa fiyat permans aoc

model önerileri alabilir miyim rica etsem

Üye
2 HİZMET YILI
asus tuf serisi öneririm asusun hemen hemen bütün monitörleri güzel

Onaylı Üye
Sosyal
2 HİZMET YILI
Öncelikle konuyu dikkate aldığınız için teşekkür ederim. Kullanım olarak oyun ağırlıklı olacak.
2. olarak televizyon bakımından düşündüğümde bir çok kez şahit olduğum bir olay var LG televizyonların bir çoğu kronik panel sorunlu oluyor, bunu monitörde de yaşar mıyım, zaman içerisinde sorun olur mu?
3. olarak VA panellerde ghosting sorunu yaşayan bir çok insanın açtığı konulara denk geldim bu konuda söylemek istediğiniz bir şey var mı elektronik biraz da şans işi bunun farkındayım ama ben yine de bu riski en az seviyeye indirip gerçekten parasını hak eden bir cihaz arıyorum. Destekleriniz için sağolun.

Hocam kulanımınız oyun ağırlıklı fps türü olucaksa 27inc ve daha küçük monitörler tercih etmenizi öneriyorum. Oyun seçimleriniz hikayeli, RPG türü oyunlar ise tercih edilebilir.
Model olarak ise Samsung u tercih edebilirsiniz ;

Samsung LC32G55TQBUXUF Odyssey G5 32" QHD 2K 1ms 144Hz Freesync HDR10 1000R Kavisli VA Gaming Monitör

Extra olarak ise farklı farklı monitör markalar ı da kullanabilirsiniz hocam. Samsung önerme nedenim ise en doğru renk ve en kaliteli panel'leri kullanıyorlar.

Defacer
Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Hocam kulanımınız oyun ağırlıklı fps türü olucaksa 27inc ve daha küçük monitörler tercih etmenizi öneriyorum. Oyun seçimleriniz hikayeli, RPG türü oyunlar ise tercih edilebilir.
Model olarak ise Samsung u tercih edebilirsiniz ;

Samsung LC32G55TQBUXUF Odyssey G5 32" QHD 2K 1ms 144Hz Freesync HDR10 1000R Kavisli VA Gaming Monitör​

Extra olarak ise farklı farklı monitör markalar ı da kullanabilirsiniz hocam. Samsung önerme nedenim ise en doğru renk ve en kaliteli panel'leri kullanıyorlar.
Peki VA panellerde yaşanan ghosting sorunu bu konuda var mı bir fikriniz

Seçkin Üye
Ödüller
2
Sosyal
2 HİZMET YILI
Hepsi 2k önerimdir bütçende yetiyor bak derim

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

:kaybear:

Sıradan Vatandaş
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Peki VA panellerde yaşanan ghosting sorunu bu konuda var mı bir fikriniz
Dostum, bildiğim kadar ile olay sadece va'ya özel bir sorun değil genel olarak monitör'ün paneline bağlı bir durum, ve biliyorsun zaten birazda şans etkeni. Ama en az ghosting ıps panellerde . Çoğu bilindik üst seviye markalar ghosting konusunda daha dikkatli ve bu durum dip'lere çekilmiş durumdalar ama asla sıfır değil bu ihtimal. Senin aradığın tip'te büyük ölçülü monitörler hakkında pek bi bilgim yok, ama yardımcı olabildiğim kadar olmaya çalışıyorum :)

Son düzenleme:
Uzman Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
AOC veya Samsung panel bakman önerimdir. 32'' Çok pixel kaybı yaşayabilirsin uzun kullanımda. 24 veya 27'' daha sağlıklı olacaktır. Render almıyorsan en sağlıklısı AOC veya Samsung

Sıradan Vatandaş
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Dostlarım adam illaki 34'' olacak diyor boş boş yorumlar yapmasak mı artık ?
MSI ;

LENOVO ;

AOC ;

Bunlara da bir bak derim dostum ^^

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...