Monitorumun hz değerınını yükseltmek mümkünmü , bunun zararı vermıdır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
60 hz degerlı bır tv ıle goruntu alıyorum fakat sıstemım 60 fps uzerınde calısıyor Monitorumun hz değerınını yükseltmek mümkünmü , bunun zararı vermıdır?

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
eger ki tv hz deger ayarlaması var ise mümkün dür fakat kasmalar olabilir Sana önerim monitor al

Süper Üye
6 HİZMET YILI
Monitörü overclock ederek daha fazla tazeleme değerine erişmek teoride mümkün fakat riskli monitörü kullanılamayacak hale dahi getirebiliyorsun uğraşmanı tavsiye etmem açıkçası Custom Resolution Utility yazılımı ile düşündüğünü yapabilirsin bu yazılım üzerinden monitörün timing değerleriyle oynayabilirsin başarı elde edende var sıkıntı yaşayanda yer yer görüntü kayıplarına uğrayanda

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
teşekkürler , risk varsa buna değmez , pahalı cihazlar en nihayetinde , yeni monitör araştırayım

Süper Üye
6 HİZMET YILI
teşekkürler , risk varsa buna değmez , pahalı cihazlar en nihayetinde , yeni monitör araştırayım

Değmez kesinlikle risk var monitör birdaha hiç görüntü vermeyebilir bütçene göre yeni güzel bir monitör araştır dediğin gibi.

Onaylı Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Mümkün değil diye biliyorum. En iyi tercih yeni mönitör almak olacaktır

Süper Üye
6 HİZMET YILI
bence yanlıs biliyorsun ben suanda 144 hz kullanyorum 108 ekranda

Dediğim yöntemle müdahale edip kullanabilirsin zaten riski var. Yok ben risksiz yöntemini biliyorum bunlara hiç gerek yok sen yanlış biliyorsun diyorsan buyur anlat yardımcı ol arkadaşa neyi doğru neyi yanlış biliyormuşuz bizde öğrenelim arkadaşında işi görülsün kardeşim.

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Su sekilde bende sansun tv 108 ekran var ayarlar kısmında da hz degerleri mevcut arkadastada var ise yapabilir

Süper Üye
6 HİZMET YILI
Su sekilde bende sansun tv 108 ekran var ayarlar kısmında da hz degerleri mevcut arkadastada var ise yapabilir

Benim bahsettiğim olay desteklemeyen monitör ve ekranlarda monitörü veya ekranı overclock ederek bu değerlere ulaşmak riskli dediğimde bu zaten senin tv 144hz destekliyorsa ayarlardan seçmen kadar normal birşey yok olmayan değeri nasıl seçeceksin peki ? Bende LG UHD Smart tv kullanmaktayım 100hz üzerinde tazeleme oranına sahip ayarlardan bende seçebiliyorum arkadaşın dediğide 60hz destekli bir tv ile görüntü alıyorum sistem 60 fps üzerinde çalışıyor daha iyi görüntü daha iyi tazeleme oranı almak istiyorum nasıl yükseltirim diyor bende yöntemini söylüyorum ancak riski olduğunu belirtiyorum olay bu benim bahsettiğim monitörü veya ekranı overclock ederek bu değerlere ulaşmak tıpkı işlemciyi overclock etmek gibi umarım anlatabilmişimdir.

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
yorumlar için teşekkürler :)
Post automatically merged:

evet 60 hz üzeri için ayar yok , başka program yada o tarz bişey ile yükseltmekten bahsediyorum ve anladığım kadarıyla buna değmez

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
bunun için bir kac program var ama dediğin gibi güvensiz ve tehlikeli bidaha eski haline getirmekte mümkün olmaya bilir

Süper Üye
6 HİZMET YILI
bunun için bir kac program var ama dediğin gibi güvensiz ve tehlikeli bidaha eski haline getirmekte mümkün olmaya bilir

Deminden beri ondan bahsediyorum zaten arkadaşa. Arkadaşım sen hiç uğraşma bütçene uygun güzel bir monitör bak eldeki tv den felanda olma şimdi önerdim ben ama riske girmeni istemem.

Banlı Üye
9 HİZMET YILI
60 hz monitörlerde (TV dahil) 75 hz'ye kadar yükseltilebilir fakat ömrü kısalır. 75 hz monitörlerde ise en fazla 90'a kadar yükseltilebilir. nvidia ekran kartı kullanıyorsanız özel çözünürlük oluşturup hz değerlerini test edebilirsiniz.

Bu da geçer
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Monitörler için 60 hz olan ekranı en fazla 75 hz yapabilirsiniz. İnternette videoları mevcut. Hiç bir zararı vs. yoktur, ben 2 sene öyle kullanmıştım CS:GO için. :)

Uzman Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
buy new monitor and u get all of ur fps with special monitor like 244hrz and ur aim better .shoot are regestring and and and ur pro now :D have fun man

İnsta ♥ @LazHayalet ♥
Efsane Üye
Ödüller
18
Sosyal
10 HİZMET YILI
Overclock yapabilirsin AMD ekran kartı kullanıyorsan 75 Hz yapabilirsin belki CRU, Custom Resolution Utility uygulamasını indirip yapabilirsin anlatımını bakabilirsin netten

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...