Monster Laptop harddisk sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar selam,

Geçen yıl monster abra a5 v1.1.2 bir laptop almıştım. Elektrik kesintisi sonrasında mavi ekran sorunu yaşadım 1 2 kez. 2 saat kadar sonrada bilgisayarımda aşırı derecede bir yavaşlama oldu. Cpu ve Gpu kullanımım %50in üstünde değil fakat bilgisayarımda masaüstünde olan birşey bile açmıyordu. O derece bir kasma. Sonra harddiskimin sıkıntlı olduğnu anlayıp değiştirdim. 2 3 ay kadar geçti üzerinden şimdi ise ara ara mavi ekran hatası alıyorum. Bilgisayar geri açılmıyor boot menüde harddisk gözükmüyor. Harddiski 2.slota taktığımda sorun düzeliyor. Aynı sorun 1 hafta sonra tekrar oluyor hata veren slota geri takıyorum. Sorunumun ne olduğunu hala çözemedim bilgisi olan var mı?

PROFESSİONAL FİFA PLAYER
Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Garantisi varsa degısım yapıyorlar bendede aynı sorunlar olmustu yüzde yüz disk sorunu gibi

Üye
6 HİZMET YILI
kardesım sanmıyorum burda bılgı bulamazsın ama sana önerim bi bilgisayarcıya götürmeni tavsiye ederim git götür kendini neden telif ediyorsun :) gecmıs olsun.

Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Kardes Ramlarinin tekindede ariza var senin 2xmodulse tekini cikar öyle kullan dene mavi ekran hangi ramda verirse o bozuktur olmadi memorytest86 indir youtubede nasil kullanildigini gösteriyolar izle

Seçkin Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
CyrstalDiskMark indirip bir HDD testi yapar mısın? Arızalanmış olabilir harddiskin.

I am Perfect Player MAN
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
garantiye yolla direk

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
garantisi varsa rahatsın da benimkini garantisi yok her 3 ayda 1 hardisk degiştiyorum bezdim cidden , hdd disk temizleme indir yardımcı olabilir

Efsane Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Ekran kartı sürücünüzü DDU ile kaldırıp güncel versiyonunu kurun. ESET yazılımını kendi kaldırma aracıyla kaldırın. Intel Chipset sürücülerini -overall komutu ile güncelleyin. Kablolu sürücüsü ile kablosuz Intel sürücünüzü güncelleyin.

Üye
6 HİZMET YILI
@ImmortalAlien deniyorum
@WayOfLegenD getirdimde harddisk değişiminden baska bir çözüm sunmadılar.
Post automatically merged:

@Forzahter malesef garantisi yok

Ram olayınada baktım hatta yakın zamanda değiştirmiştim sorunun onda olacağını sanmıyorum.

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
garantisi bitmediyse garantiye göndermelisin kendin yanlış birşey yaparsan garantiyi bozabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
brother if you bought it use your warranty
or else send it to a computer technician.

Üye
6 HİZMET YILI
hdd slotlarında anakarta bağlanan dişlerin birinde kısadevre olabilir ki benim başıma bu gelmişti. garantiye göndermen en iyisi, eğer ki yoksa da bilgisayarcılar 70-100 lira arasında o slotları değiştirebiliyorlar

Banlı Üye
10 HİZMET YILI
Müdahale etmeye çalışma daha da bozarsın. Harddiski taktığın slottaki pinler yanmıştır. Bir yıllık harddiske hiçbir şey olmaz dostum. Önce Monster bayiine götür, sonra bilgisayarcıya götür. Fiyat karşılaştırması yapıp tamir ettir.
Bilgisayarcı tamir ediyorsa, tamir ederken yanında dur :)

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE
Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Düşme garanti kapsamına girmediği özgü bir uygulama şekli değil olduğu için
Ancak ürününüzü teknik servisine yönlendirirseniz size ürününüz ile ilgili bilgi verebilirler. Servis süreside ortatalama 1-3 iş günüdür.

Video İçerik Üreticisi
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Monster Bilgisayarda HDD Varmıydı Ya.SSD Oluyor Çoğunda.
Diskini Değiştirmeyi Bir Dene Kardeşim.Eğer HDD ise SSD takmanı Öneririm.

Elektirikler Gidip Geldiğinde İçinden Bazı Şeylerde Arızalanmış Olabilir.

Yeni Disk Alıp Temiz Bir Orjinal Windows 10 Yüklemeni Tavsiye Ederim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...