Monster laptopta ram frekansı ayarlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
ramlerim 3200mhz ama 1600 olarak çalışıyor biosda bir ayar bulamadım model Abra A5 .v17.2
1681386569584.png
1681386596424.png

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
Görüntüye baktığımda bıos'ta ram frekansını değiştirebileceğin bir ayarın olmadığını görüyorum bu nedenle ram frekansını artırmak için bıos ayarlarını kullanamayacaksın ama bazı işlemcilerin varsayılan olarak düşük bir ram frekansı ayarı vardır bu nedenle bıos'ta ram frekansını değiştirmenin mümkün olmamasına rağmen ram frekansını artırmak için başka bir seçeneğin olabilir öncelikle işlemcinin teknik özelliklerini kontrol etmeni öneririm işlemcinin ram frekansını destekliyorsa ram frekansını artırmak için işlemcinin hız aşırtma ayarlarını kullanabilirsin hız aşırtma işlemi cihazınızın stabilitesini etkileyebilir ve ayrıca garantinizi de geçersiz kılabilir bu nedenle hız aşırtma işlemi için dikkatli olman lazım ayrıca bios'ta ram profillerini kontrol edebilirsin bazı bios sürümleri önceden tanımlanmış ram profilleri sunar bu profiller ram frekansını artırmaya yardımcı olabilir bios ayarlarında ram profillerini kontrol et ve işlemcinin desteklediği en yüksek ram frekansına sahip olan bir profil seç son olarak ram frekansını artırmak için işlemci ve ram soğutmasını iyileştirebilirsin ısı ram frekansını sınırlayan faktörlerden biri bu nedenle iyi bir soğutma sistemi kullanarak ram frekansını artırabilirsin

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Görüntüye baktığımda bıos'ta ram frekansını değiştirebileceğin bir ayarın olmadığını görüyorum bu nedenle ram frekansını artırmak için bıos ayarlarını kullanamayacaksın ama bazı işlemcilerin varsayılan olarak düşük bir ram frekansı ayarı vardır bu nedenle bıos'ta ram frekansını değiştirmenin mümkün olmamasına rağmen ram frekansını artırmak için başka bir seçeneğin olabilir öncelikle işlemcinin teknik özelliklerini kontrol etmeni öneririm işlemcinin ram frekansını destekliyorsa ram frekansını artırmak için işlemcinin hız aşırtma ayarlarını kullanabilirsin hız aşırtma işlemi cihazınızın stabilitesini etkileyebilir ve ayrıca garantinizi de geçersiz kılabilir bu nedenle hız aşırtma işlemi için dikkatli olman lazım ayrıca bios'ta ram profillerini kontrol edebilirsin bazı bios sürümleri önceden tanımlanmış ram profilleri sunar bu profiller ram frekansını artırmaya yardımcı olabilir bios ayarlarında ram profillerini kontrol et ve işlemcinin desteklediği en yüksek ram frekansına sahip olan bir profil seç son olarak ram frekansını artırmak için işlemci ve ram soğutmasını iyileştirebilirsin ısı ram frekansını sınırlayan faktörlerden biri bu nedenle iyi bir soğutma sistemi kullanarak ram frekansını artırabilirsin
hocam sen bütün çözümü sundun ki ben ne diyebilirim buna şey gibi kaldım del bas bios a gir ram frakansına gir ordan ramın farkansı neyse onu yap mı diyim yetersiz kaldım resmen

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
hocam işlemcim i5 11400h normalde 3200mhz destekliyor monsteri aradığımda 1600x2 3200 öyle çalışıyor dedi bilseydim hiç bulaşmazdım çok saçma bir işlem hatta bana laptobu gönderin vs dediler biosu kurcaladım ama ilgili sekmeyi bulamadım ayrıca biosda drem frekansı 3200mhz olarak üst pencerede gözüküyor bahsettiğiniz oc işlemleri bus speed olarak verilebilir ama zaten bu işlemci tek ramde 3200 çalıştırıyordu çift kanalda bu durumu ilk defa gördüm bu bilgiler ışığında biosdan bu işin halledilebileceğini düşünüyorum

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Mhz'yi geçtim senin ramler tek kanal gözüküyor, dual çalısmıyor. Single yazıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
izmirdeki şubeye götürebilirsin bence eğer imkanın varsa gayet temiz ve ilgili çalışıyorlar bende de mosnter laptop var işlemci hatası alıyordum direkt yenisi ile değişim sağladılar

Yurtta sulh cihanda sulh
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
bu video sana yardımcı olabilir belki

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...